Кладилница (Генерална дискусија)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Drugarce ... i za juventus nikoj ne se nadevashe deka ke mesti utakmici , site vikaja favorit e nema shansi da mesti utakmici !! site mestat ama ne na amaterski nacin , zosto ne razbirate deka se se vrti vo parite !! se e mafija
ne vikam deka sekoja utakmica e namestena !!, no imalo utakmici kade se vrtele golemi pari i toa na favovoriti pa gi vrtele utakmicite .. ako gledas fudbal ke znaesh za sho ti zborvam
За италијанско првенство не ти гарантирам дека Јуве мести (нормално дека ќе намести некоја) али те уверувам дека ниедна во ЛШ нема оваа сезона наместено. На гости против Копенхаген ги утепавме од шанси и 451341343616161 удари кон голот и тој нивниот голман све ни фаќаше. Со Галатасарај сами си беа криви бидејќи во одбраната шибаше промаја и од контри примаше голови (тој период одбраната ни беа дрва, сега овие последни 5 утакмици ни влегоа во форма пуп у пу да не ги урочам)... А со Реал шта речи првата утакмица, судијата не поеба...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Колку -10ки пишав на странава не сте свесни :)

Инаку да не останам подоле, Порто мамицата да ви ја ебам. Прво со Гимараеш 1:1 ми зедоа 4 од џеб, сега во сабота со Национал 1:1 ми зеоја уште 2 и еве денес со Аустрија 1:1 ми зедоја уште 3. Од нив место 6000 ќар да бидам, јас 3000 во минус влегов. Повеќе на листе Порто не, се приклучува на Црвена Ѕвезда, Хајдук, Рома, цела Турција, цела Грција, Северна и Јужна Америка. :notworthy:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
За италијанско првенство не ти гарантирам дека Јуве мести (нормално дека ќе намести некоја) али те уверувам дека ниедна во ЛШ нема оваа сезона наместено. На гости против Копенхаген ги утепавме од шанси и 451341343616161 удари кон голот и тој нивниот голман све ни фаќаше. Со Галатасарај сами си беа криви бидејќи во одбраната шибаше промаја и од контри примаше голови (тој период одбраната ни беа дрва, сега овие последни 5 утакмици ни влегоа во форма пуп у пу да не ги урочам)... А со Реал шта речи првата утакмица, судијата не поеба...
Braat ne zborvam jas strikno za Juventus... kazvam deka nema tim sho nema namesteno utakmica , samo nemozis da mu dokazis na ovie duducive
nevikam deka ne se sluchva i najakiot da izgubi od najslabiot tim se sluchva fudbal e site trenirat i ednite i drugite .. ama se sluchva i koga se mn pari vo igra da ja svrtat utakmicata bukvalno

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Braat ne zborvam jas strikno za Juventus... kazvam deka nema tim sho nema namesteno utakmica , samo nemozis da mu dokazis na ovie duducive
nevikam deka ne se sluchva i najakiot da izgubi od najslabiot tim se sluchva fudbal e site trenirat i ednite i drugite .. ama se sluchva i koga se mn pari vo igra da ja svrtat utakmicata bukvalno
Добро , ај кажи која беше вечер наместена ?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Според мене Зенит.. Ко прво смешниот примен гол, ко второ после овој смешен гол типците си играа "на прва" на пола терен...

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Местењето е многу широк и обемен поим и многу луѓе не го разбираат. Местењето е причина зашто сите сте минус во кладилница. Познавам личности кои се во фудбалот над 20 години. Како млади играле, денес еден од нив е тренер во тим нисколигаш, другите се онака аматери шо играат по турнири.мал фудбал. Главна преокупација во животот им е фудбал. Јадат, спијат, пијат, живеат фудбал. Гледаат по незнам колку утакмици фудбал неделно. Заедно пратат утакмици и се кладат. Никако не можат да влезат у некој сериозен плус. Секад ситно, колку за кебапи и пиво.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Немам забелешка за вечерва...
мене ме нервират тоа што сите мислат дека фаворитите неместат утакмици , нека се потсетат со јувентус малце па седне нека тресат овде зелени ,дека не постоеле местени натпревари, постоеле само луге шо не знаат да играт спортска !!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Местењето е многу широк и обемен поим и многу луѓе не го разбираат. Местењето е причина зашто сите сте минус во кладилница. Познавам личности кои се во фудбалот над 20 години. Како млади играле, денес еден од нив е тренер во тим нисколигаш, другите се онака аматери шо играат по турнири.мал фудбал. Главна преокупација во животот им е фудбал. Јадат, спијат, пијат, живеат фудбал. Гледаат по незнам колку утакмици фудбал неделно. Заедно пратат утакмици и се кладат. Никако не можат да влезат у некој сериозен плус. Секад ситно, колку за кебапи и пиво.
Толку ги бива. Што ако се во фудбалот не мора да значи дека се разбираат од него.

И доста офтопик местено и не местено, продолжете со типови и муабет околу типови, вака ако продолжите и лекот за ракот ќе го најдете.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Толку ги бива. Што ако се во фудбалот не мора да значи дека се разбираат од него.

И доста офтопик местено и не местено, продолжете со типови и муабет околу типови, вака ако продолжите и лекот за ракот ќе го најдете.
А зошто да не дискутираме за ова?..добро треба да се даваат типови но реално оваа тема е генерална дискусија за обложувалниците што и местењето спаѓа во тоа...секако нема да решиме ништо но не е во ред да се банираат членови и да се бришат постови..

Додека сме кај местењето ..како што напишаа погоре тој е опширен поим кој скоро сите тука ние не го разбираме..значи ПАРИТЕ се главна улога..а таму каде што има пари има и влијание, каде што има влијание има и моќ..огромни односно габаритни мафијашки структури се навлезени во фудбалот и во спортот воопшто каде неможиме да знаеме што прават со натпреварите...но Милан со Џенова кога завршија 1-1 беше наместена па да ми дојди Берлускони да ме убедува нема да ме разубеди..и ако погодеа за 2-1 ако требаше Абиати авто гол ќе си дадеше или ќе му ја даеше на противнички играч како Буфон што направи против Лече пред две години за 1-1..е тоа е класична местенка

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А зошто да не дискутираме за ова?..добро треба да се даваат типови но реално оваа тема е генерална дискусија за обложувалниците што и местењето спаѓа во тоа...секако нема да решиме ништо но не е во ред да се банираат членови и да се бришат постови..

Додека сме кај местењето ..како што напишаа погоре тој е опширен поим кој скоро сите тука ние не го разбираме..значи ПАРИТЕ се главна улога..а таму каде што има пари има и влијание, каде што има влијание има и моќ..огромни односно габаритни мафијашки структури се навлезени во фудбалот и во спортот воопшто каде неможиме да знаеме што прават со натпреварите...но Милан со Џенова кога завршија 1-1 беше наместена па да ми дојди Берлускони да ме убедува нема да ме разубеди..и ако погодеа за 2-1 ако требаше Абиати авто гол ќе си дадеше или ќе му ја даеше на противнички играч како Буфон што направи против Лече пред две години за 1-1..е тоа е класична местенка
Па не, дека добив 29323 пријави за мислењава и пола саат веќе како се бафтарам со нив, мислев ви пречи. Зошто едни викаат ајде бришете глупостиве, сега ти ми викаш зошто да не пишуваме. Одлучете се што треба и ќе се толерира, не е проблем :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога е таква работата бриши...сепак тука треба да има слога и комуникација на ниво а не да се расправаме како јатрви или говеда со македонски менталитет...треба да споделиме типови и да си помогниме едни со други

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Според мене Зенит.. Ко прво смешниот примен гол, ко второ после овој смешен гол типците си играа "на прва" на пола терен...
Зенит имаше јалова доминација, лоши пасови и заслужи да изгуби денеска , она со автоголот беше чиста среќа.Всушност Зенит и покрај големите инвестиции цела сезона дали има прикажано максимум две добри партии.Преплатените играчи како Хулк и Витсел не покажаа ни 20 % од тоа што се очекува од нив, иако Хулк малку се поправи последниот месец..Danny i Shirokov кои се помалку платени од нив играат цела сезона подобро(Дани не играше прееска).Зошто би била наместена ? Во Европа претежно се форсираше 1 , во Азија X2.И игра со Атлетико Мадрид кој без разлика на отсуството на 5 првотимци има квалитетни играчи и од клупа.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188

Сигурно ја и ти и другиве ликови у темава од кои 95% се помлади од 22-23 години повеќе разбираат. Не можеш многу да кажеш за фудбалот доколку не си бил фудбалер. Друго е да си гледач на стадион и пред тв, друго е да го играш. Они најдобро знаат како изгледа наместен натпревар. Стотици пати пуштале и им била пуштана утакмица (македонската работа). Го делат мислењето дека огромен дел од утакмиците се наместени.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Немам забелешка за вечерва...
мене ме нервират тоа што сите мислат дека фаворитите неместат утакмици , нека се потсетат со јувентус малце па седне нека тресат овде зелени ,дека не постоеле местени натпревари, постоеле само луге шо не знаат да играт спортска !!
Ок, вечерва нема наместени утакмици , само нервозни дечки кои изгубиле пари.За местење , секако дека има местење ама тоа е веќе друга поопширна тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom