Ае вака воа ми изборо за денеска ( АНАЛизитани ) :
Медведев - Берене -3,5 1.69 Копачка
Коеф си паѓа стабилно од 1.90 на отварањето до 1.65 моментално. Вчера го победи Жирон со 6:4 6:4 , -3,5 за Медведев го отворија со 1.53 , за да падне на 1.34 пред почеток. Ова му беше прв меч од Фебруар на Русинот и имаше ок меч, 39% освоени поени на ретрн, 8 аса и 3 двојни сервис грешки.
Спаси 3 брејк топки. Тврдата подлога му е природна.
Берене веќе 4ти дуел во Синсинати, освен против Фриц, на сите други дуели беше благ фаворит. На само 3 сета од од четири дуели не го загуби сервисот ( 3/10 ). Земјина подлога му е природна.
Мислам дека Медведев повеќе од 1 брејк нема да дозволи, додека Берене иако собира поени од асови, така и ги дава со двојни ( 14 двојни против Жирон, 3 против Фриц ).
6:4 6:4 или 7:5 6:4 and im good.
Штруф - Гофин over 9,5 прв сет 1.66
Штруф во Синси е 3/5 со над 9,5 гејма во сетови, додека Гофан е 2/2.
Мислам дека двајцата ќе држат со сервиси до 4:4 во првиот сет.
Досеа имат играно 5 пати , 4/5 им се over 9,5 во првите сетови.
Џоко - Сангрен Џоко under 12,5 1.85 marathonbet
Сангрин имаше 28% ретрн и против Сонего и против Аугер , а со тој процент против најдобриот на планетата тешко. Аугер додуша сам се победи, 15 двојни сервис грешки.
Тоа шо ме маче е не знам колку Џоко ќе оде против Сангрен, повредата на вратот плус US OPEN следната недела..
Берентини - Опелка over 9,5 1.75 Spotlife
Едноставно value bet, благодарение на членот од тука ( сори не ти запамти никот
) , 1.30 online.
Иснер - Циципас over 22,5 1.56 marathonbet
Со еден тај брејк и 6:4 во вториот е фатена. Иснер против Хуркач имаше 10 аса, а вчера против Милман 35.
Циципас против Андерсон имаше скоро 50% освоени поени на ретрн, ама Андерсон беше криминален во тој дуел, едвај 4 гејма.
Иснер мислам дека е у ногу подобра форма.
Мареј - Раонич over 9,5 1.55 Sportlife , Murray +1,5 sets 1.55 marathonbet
Мареј вчера ме импресионира првиот сет против копитото Зверев,делува мотивиран за јак камбек, ама мислам дека не е во 100% форма. Тоа се виде во вториот сет со Зверев , и делод третиот кај шо Зверев сам себе се победи оти е копитарско дрво.
Мареј против Зверев имаше 40% , а против Тиафо 33% освени поени на ретрн.
Раонич против Квери имаше 19 аса , ама квери освои само 27% од поените на ретрн. Додека против Еванс 23 аса , а Еванс само 24% освоени на ретрн.
Мислам дека Мареј ќе има подобар процент на ретрн, вчера враќаше многу јаки серви на Зверев , а Раонич 90% од играта му зависи одсервата. Плус сите знаеме колку е фрагилен Раонич ментално, додека Енди е многу постабилен ( иако цело време квиче ко кучка
)
Од жените веќе ги анализираме :
Азеренка 1 1.65 Копачка
Осака -3,5 гејма 1.75 Копачка
Сакари - Серена , Сакари +1,5 sets 1.44 Копачка
Видеме вчера како се спаси Серена, Сакари е агресивна и мислам дека ќе и лапне сет на веќе остарената и угоена Серена ( тај гз гарант има сопствено гравитациско поле ), досеа не сум ја видел волку дебела, посебно стомакот се познаваше ептен ко факинг Таусенд е
Од фудбалот :
ПАОК - Бешикташ 0-2 1.80 Копачка
Читам Хуриет обравуват дека Бешиташ се гуше у финансиски долгови, влегување во ЛШ олеснува многу од тој проблем.
Овие два клуба се „братски“ пошо ПАОК е основан у Истанбул т.е. предецот на ПАОК ( клуб Хермес) .
Од коа Јалцин ги превзема Бешикташ ко привремен менаџер, од 15 дуели победија на 10.
Имат промени во тимот : In addition to Douglas and Isimat Mirin, the injured Adem Ljajic did not take part in the trip to Greece. Kevin-Prince Boateng and Mohamed Elneny, whose loans have ended, are no longer part of the squad, as well as Caner Erkin and Burak Yilmaz spent with Fenerbahce and Lille.
А и изјавата на Јалцин ми делува ко да спрема дефанзива :
https://bjk.com.tr/tr/haber/79373/sergen-yalcin-zor-bir-mac-olacak.html
ПАОК лани ја имаше втората најдобра одбрана во лигата, додека Бешикташ ја имаше втората најлоша одбрана од првите 6 екипи во Турција.
Пошо се игра само еден дуел, тука мислам дека ќе се почне дефанзивно, можда двете екипи да си дадат по еден гол ..
Тирана - Звезда т1 0 1.75 Копачка ( моментално 1.44 , 1.60 Спортлајф)
Сабајле ја уплатив, не планирам да ја анализирам , ама мислам дека албанците нема да дадат гол. Победа на Звезда ми е премал коеф.