Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Денеска тешки дуели ми се глеат на тенисите, не е ко вчера ...
Али првични мисли ми се овие ( сите коеф се од Копачка) :

Медведев -3,5 1.70
Качанов +1,5 сетови 1.50
Азеренка - Корне над 20,5 гејма 1.86
, Корне имаше 53% и 47 % ретрн против МекНели и Кенин,ваљда решила да игра тенис,а Азеренка против Векич и Гарсија беше околу 33-32 и на двете. Fun fact : Азеренка има 6-0 против Корне :)
Конта +12,5 гејма 2.11
Мартенс 1.44

Не знам Јастремска колку има проблем со колоното , вчера на двапати мислам бараше medical, ама коф на Осака е мизерија, so Ill pass..

п.с. Мислам дека денес ќе видеме повеќе over отколку under дуели.
Автоматски споено мислење:

Од ЛШ , Звезда не ја ни погледнувам за двојка у гости кај козоебачите @ 1.45 , смешен коеф .. Ама ако веќе бирам нешо од тој дуел , Тирана да не даде гол @ 1.85

ПАОК- Бешикташ ми мирише на тешка 0-2 гола @ 1.80 , коеф е таман ,ја очекуваше 1.55-1.6

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Далиан - Гуангжу 2 и Т2 (1.57 во СЛ)

Далиан на Рафа доста слабо ја почна сезоната, во 6 утакмици имат четири порази и две нерешени. Гуангжу е можда и најсилната екипа во Кина, а во меѓусебните досега одиграни 11 натпревари, Гуангжу победил девет пати. Далиан сезонава прима во просек по два гола, а Гуангжу во шесте утакмици сезонава постигна 15 гола.

Ќе биди интересен натпревар, Далиан ги има во тимот Хамшик и Рондон, Гуангжу од друга страна ги има Паулињо и Талиска. Очекувам да има голови и победа на Гуангжу на крај.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.332
Поени од реакции
7.079
Ова ти е кога форсираш типови. Класичен пример за исфорсиран, безвреден тип, а избегав од Азаренка која ми беше првобитен план. Ако, млад сум, има време, ќе научам.
Треба казна да платам шо те попишманив, како и легна каро не и мрдна освен во тајбрејкот и сега е 3-1 за каро во меѓусебни.....

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Инаку, како информација Железничар денес објави дека има шест заразени фудбалери пред патувањето во Хаифа, четврток играат со Макаби во квалификациите за ЛЕ, моментално коефициентот е 1.4

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Според мене ПАОК е преголем фаворит. Без публика се игра а во последните 6 домашни натпревари во грчката лига, ПАОК се без постигнат гол во 5(!) од нив.
Турците го завршија домашното првенство со 4 победи и гол разлика од 9-2.

Ѕвезда треба лесно да ја помине Тирана. 5/5 се во домашното првенство а Тирана против Динамо од Тбилиси имаа само 35% посед на топка и постигнаа гол на контра и од автогол.
Да играа со публика би играл на картони а вака мислам дека играчите нема да се замараат со глупости и ќе биде еден "нормален" натпревар.
mislis bez primen, a ne bez postignat gol..

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
NaVI - NiP 1 1.66 (CS GO) на 1xbet е поклонот за денес

Со овај лајнап се 5-0 во мегјусебни и никогаш не добиле ни мапа 9-0 е скорот.
NaVI го имаат ГОАТ играчот во кантер и се во далеку подобра форма од мртвите NiP кој требаја да изгубаат и минатиот меч против BiG ама овие се распаднаја после огромното водство, не гледам ни една мапа како би зеле, мап пулот е далеку во корист на украинците и ова би требало да се лесни 2-0 по 2.85 коеф.
Кој е ГОАТ, да не изезе дека не игра денес :D

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Инаку, како информација Железничар денес објави дека има шест заразени фудбалери пред патувањето во Хаифа, четврток играат со Макаби во квалификациите за ЛЕ, моментално коефициентот е 1.4
Со толку заразени ништо чудно да не се одигра, како Слован некни.

Од мене за вечер J.Murray +23.5. На бет 365 гледам веќе почна и 24.5 да оди. Денвер губи 3-1 од Јута и со тоа што покажа досега тешко да се врати во серијата. Претходната утакмица Мареј постигна 50 коша. Денвер игра лоша одбрана и сите утакмици беа досега со многу поени. Ја изменаа петорката последнава утакмица и беа блиску до победата ама сепак загубија во тесна утакмица. Во напад се одеше преку Мареј и Јокич, вечер очекувам нешто слично. Ќе игра доста минути повторно и очекувам да префрли повторно.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
NaVI - NiP 1 1.66 (CS GO) на 1xbet е поклонот за денес

Со овај лајнап се 5-0 во мегјусебни и никогаш не добиле ни мапа 9-0 е скорот.
NaVI го имаат ГОАТ играчот во кантер и се во далеку подобра форма од мртвите NiP кој требаја да изгубаат и минатиот меч против BiG ама овие се распаднаја после огромното водство, не гледам ни една мапа како би зеле, мап пулот е далеку во корист на украинците и ова би требало да се лесни 2-0 по 2.85 коеф.
Nikako ne e poklon zatoa sto mestat kako ke im tekne no i jas ke gi ispratam ovde NaVi da pobedat protiv NiP.
S1mple ne e vo najaka forma vo posledno vreme, a i NaVi kako ekipa vo posledno ne igraat dobro, ili ne igraat kako sto igraa porano vo prime time.
Vo 2020 nemaat ni eden biten turnir osvoeno.
Complexity gi zgazi na NaVi 2:0 pred 2 dena. I vo dvete mapi NaVi nemaa nikakvi shansi, pregazeni bea.
No Complexity i NiP ne moze da se sporedat momentalno, Complexity igraat mnogu jako vo posledno vreme, neodamna osvoija i eden jak turnir, vo koj ucestvuvaa site najaki ekipi, ne se sekavam koj turnir bese.

Koga e vo prasanje pobedata na NiP protiv BiG od pred 2 dena, ic ne e merilo toa, BiG pred nekolku dena uspea da izgubi i od totalniot autsajder Sprout (botska ekipa)

Treba NaVi da pobedi denes
So srekja

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
Далиан - Гуангжу 2 и Т2 (1.57 во СЛ)

Далиан на Рафа доста слабо ја почна сезоната, во 6 утакмици имат четири порази и две нерешени. Гуангжу е можда и најсилната екипа во Кина, а во меѓусебните досега одиграни 11 натпревари, Гуангжу победил девет пати. Далиан сезонава прима во просек по два гола, а Гуангжу во шесте утакмици сезонава постигна 15 гола.

Ќе биди интересен натпревар, Далиан ги има во тимот Хамшик и Рондон, Гуангжу од друга страна ги има Паулињо и Талиска. Очекувам да има голови и победа на Гуангжу на крај.
gg4+

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не знам Јастремска колку има проблем со колоното , вчера на двапати мислам бараше medical, ама коф на Осака е мизерија, so Ill pass..
Имала или немала проблеми со коленото, мислам дека нема шанса Јастремска против Осака. Вчера го изгледав цел меч на Осака против Мукова, и без пријатно изненаден од изданието на Наоми. Мукова играше одлично, но како одминуваше мечот Осака ја креваше играта и на крајот ја згази.

Не постои сегмент од тенисот во кој што Осака не е подобра од Јастремска, всушност кога Осака е на 100% е подобра од сите и е непобедлива, а сега ми изгледа како на 80% од нејзината игра.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
691
Поени од реакции
2.263
Во спортлајф има грешка во квотата на мечот Беретини Опелка. За типот 9.5 прв сет за + е 1.75. Реалната квота за ова е макс 1.35 налик на квотата за Иснер. Трпајте овде нема да има брејкови.

Член од
25 август 2020
Мислења
58
Поени од реакции
51
OMG, pojjaki od BA forumot ste, pa morav da napram akaunt i na kajgana
Tuku da se vratam na rabota, da ne laprdam mnogu mnogu...
Fiks na denot
Crvena Zvezda 2(1.57) sportlife
-gi gledav i Crvena Zvezda i Tirana vo prvoto kolo, srbite se drug level od Tirana,.. Kanga, Katai, Ben.. dovolno za 0:3,..isto mnogu verojatno Tirana nema da postigne gol...
Kolku za prv post, dosta e

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Кој е ГОАТ, да не изезе дека не игра денес :D

Nikako ne e poklon zatoa sto mestat kako ke im tekne no i jas ke gi ispratam ovde NaVi da pobedat protiv NiP.
S1mple ne e vo najaka forma vo posledno vreme, a i NaVi kako ekipa vo posledno ne igraat dobro, ili ne igraat kako sto igraa porano vo prime time.
Vo 2020 nemaat ni eden biten turnir osvoeno.
Complexity gi zgazi na NaVi 2:0 pred 2 dena. I vo dvete mapi NaVi nemaa nikakvi shansi, pregazni bea.
Zatoa e i koef 1.66 a ako NaVi go igrat svojot najdobar CS se top 3 timovi vo svet, toa e glavniot problem sto dosta cesto ili mestat ili im se desavaat meltdowni i gubat od vtoro-treto razredni timovi(ruski mentalitet) ama sepak gledajki kolkava prednost imaat vo h2h i mapite morat da se izigrat ova.

Kajgana Shop

На врв Bottom