Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
zatoa mrazam nasi kladzi, mora prvin na avtorizacija da otide pa sekad ti kratat koef.. gledam igras na marathonbet, kazi mi ovaa kade da ja najdam germanskava, od kolku pocinja?
1598359122368.png
Автоматски споено мислење:

Да да и Тим испочитува, зема дури 3 гема.
Тим мизерија .. али секако не ми беше у план, еден тон егзибициони одигра, можда се чува за US OPEN..

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Азаренка против Корне 1, коефициент 1.62, Пајнакл.

Азаренка има ни помалку ни повеќе 6-0 во меѓусебните против Корне. Меѓусебните дуели кај жените се многу важни, тоа е некоја работа поврзана со женската психологија. Обично кога некоја од тенисерките е доминантна во меѓусебниот, продолжува да ја толчи друагата. Така беше случајот со Серена против Шарапова, или Шарапова против Сем Штосур. Се сеќавам еднаш Јанкович беше во очајна форма а Аулона Бондарено (поубавата од сестрите Бондаренко) беше во одлична форма. Играа меѓu себе, сакав да постирам тип на BA со победа на Бондаренко, кога ги видов меѓусебните, 9-0 за Јанкович. На крајот од денот беше 10-0.

Не се само меѓусебните во прашање, Азаренка се пронајде на овој турнир, одлично сервира и тука би требала да има голема преднсот над Корне, која има сосем просечен сервис. Вчера ја пропуштив Вика, денес одиме до победа.
И ја Азаренка ќе ви ја кажував.

Стајте си дубл Азаренка фикс и Мареј зима сет.
Мареј против Раонич има серија од 10 добиени меча, плус Раонич е со плус 15 кг после паузава.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
И ја Азаренка ќе ви ја кажував.

Стајте си дубл Азаренка фикс и Мареј зима сет.
Мареј против Раонич има серија од 10 добиени меча, плус Раонич е со плус 15 кг после паузава.
abe taka vikavme so Evans, ama go iskina so servisot.. ne mrdna evans

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
abe taka vikavme so Evans, ama go iskina so servisot.. ne mrdna evans
Мареј е друга приказна, имаше добар прв сет вчера ,па загуби сила у втор. Дрвото Зверев сам се победи, тон двојни грешки направи.
Мислам дека лепатано Енди ќе има сила за еден сет.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Далиан - Гуангжу 2 и Т2 (1.57 во СЛ)

Далиан на Рафа доста слабо ја почна сезоната, во 6 утакмици имат четири порази и две нерешени. Гуангжу е можда и најсилната екипа во Кина, а во меѓусебните досега одиграни 11 натпревари, Гуангжу победил девет пати. Далиан сезонава прима во просек по два гола, а Гуангжу во шесте утакмици сезонава постигна 15 гола.

Ќе биди интересен натпревар, Далиан ги има во тимот Хамшик и Рондон, Гуангжу од друга страна ги има Паулињо и Талиска. Очекувам да има голови и победа на Гуангжу на крај.
Голот не го видоја прво полувреме...

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Качанов - Баутиста Агут 2 (1.75)
Вчера Буста пружа добар отпор во првиот сет кој можеше да отиде на било која страна (тесен тај брејк за Качанов 10-8 мислам),во вториот беше брејкнат од прва и потона.
Едноставно нема игра за на оваа подлога Качанов против Агут,длабоко враќа шпанецот игра близу основната,а русот е еден од најлошите тенисери кога станува збор за градење на поен.Ок ,можда Струф е нешто полош.
Баутиста ќе го држи што повеќе во размени,искрено не гледам како би изгубил овде,едина шанса е Качанов да има 80винери и 1 неизнудена,што е невозможно.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.108
Поени од реакции
4.100
Do kolku igraat ovie cs go prv gem, set kako go vikaat? Momentalno NaVi gubat 4-10

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Ае вака воа ми изборо за денеска ( АНАЛизитани ) :

Медведев - Берене -3,5 1.69 Копачка

Коеф си паѓа стабилно од 1.90 на отварањето до 1.65 моментално. Вчера го победи Жирон со 6:4 6:4 , -3,5 за Медведев го отворија со 1.53 , за да падне на 1.34 пред почеток. Ова му беше прв меч од Фебруар на Русинот и имаше ок меч, 39% освоени поени на ретрн, 8 аса и 3 двојни сервис грешки.
Спаси 3 брејк топки. Тврдата подлога му е природна.

Берене веќе 4ти дуел во Синсинати, освен против Фриц, на сите други дуели беше благ фаворит. На само 3 сета од од четири дуели не го загуби сервисот ( 3/10 ). Земјина подлога му е природна.

Мислам дека Медведев повеќе од 1 брејк нема да дозволи, додека Берене иако собира поени од асови, така и ги дава со двојни ( 14 двојни против Жирон, 3 против Фриц ).
6:4 6:4 или 7:5 6:4 and im good.

Штруф - Гофин over 9,5 прв сет 1.66

Штруф во Синси е 3/5 со над 9,5 гејма во сетови, додека Гофан е 2/2.
Мислам дека двајцата ќе држат со сервиси до 4:4 во првиот сет.
Досеа имат играно 5 пати , 4/5 им се over 9,5 во првите сетови.

Џоко - Сангрен Џоко under 12,5 1.85 marathonbet

Сангрин имаше 28% ретрн и против Сонего и против Аугер , а со тој процент против најдобриот на планетата тешко. Аугер додуша сам се победи, 15 двојни сервис грешки.
Тоа шо ме маче е не знам колку Џоко ќе оде против Сангрен, повредата на вратот плус US OPEN следната недела..

Берентини - Опелка over 9,5 1.75 Spotlife

Едноставно value bet, благодарение на членот од тука ( сори не ти запамти никот :P ) , 1.30 online.

Иснер - Циципас over 22,5 1.56 marathonbet

Со еден тај брејк и 6:4 во вториот е фатена. Иснер против Хуркач имаше 10 аса, а вчера против Милман 35.
Циципас против Андерсон имаше скоро 50% освоени поени на ретрн, ама Андерсон беше криминален во тој дуел, едвај 4 гејма.
Иснер мислам дека е у ногу подобра форма.

Мареј - Раонич over 9,5 1.55 Sportlife , Murray +1,5 sets 1.55 marathonbet

Мареј вчера ме импресионира првиот сет против копитото Зверев,делува мотивиран за јак камбек, ама мислам дека не е во 100% форма. Тоа се виде во вториот сет со Зверев , и делод третиот кај шо Зверев сам себе се победи оти е копитарско дрво.
Мареј против Зверев имаше 40% , а против Тиафо 33% освени поени на ретрн.
Раонич против Квери имаше 19 аса , ама квери освои само 27% од поените на ретрн. Додека против Еванс 23 аса , а Еванс само 24% освоени на ретрн.
Мислам дека Мареј ќе има подобар процент на ретрн, вчера враќаше многу јаки серви на Зверев , а Раонич 90% од играта му зависи одсервата. Плус сите знаеме колку е фрагилен Раонич ментално, додека Енди е многу постабилен ( иако цело време квиче ко кучка :D )

Од жените веќе ги анализираме :

Азеренка 1 1.65 Копачка
Осака -3,5 гејма 1.75 Копачка

Сакари - Серена , Сакари +1,5 sets 1.44 Копачка

Видеме вчера како се спаси Серена, Сакари е агресивна и мислам дека ќе и лапне сет на веќе остарената и угоена Серена ( тај гз гарант има сопствено гравитациско поле ), досеа не сум ја видел волку дебела, посебно стомакот се познаваше ептен ко факинг Таусенд е :drk:

Од фудбалот :

ПАОК - Бешикташ 0-2 1.80 Копачка

Читам Хуриет обравуват дека Бешиташ се гуше у финансиски долгови, влегување во ЛШ олеснува многу од тој проблем.
Овие два клуба се „братски“ пошо ПАОК е основан у Истанбул т.е. предецот на ПАОК ( клуб Хермес) .
Од коа Јалцин ги превзема Бешикташ ко привремен менаџер, од 15 дуели победија на 10.
Имат промени во тимот : In addition to Douglas and Isimat Mirin, the injured Adem Ljajic did not take part in the trip to Greece. Kevin-Prince Boateng and Mohamed Elneny, whose loans have ended, are no longer part of the squad, as well as Caner Erkin and Burak Yilmaz spent with Fenerbahce and Lille.
А и изјавата на Јалцин ми делува ко да спрема дефанзива : https://bjk.com.tr/tr/haber/79373/sergen-yalcin-zor-bir-mac-olacak.html

ПАОК лани ја имаше втората најдобра одбрана во лигата, додека Бешикташ ја имаше втората најлоша одбрана од првите 6 екипи во Турција.

Пошо се игра само еден дуел, тука мислам дека ќе се почне дефанзивно, можда двете екипи да си дадат по еден гол ..

Тирана - Звезда т1 0 1.75 Копачка ( моментално 1.44 , 1.60 Спортлајф)

Сабајле ја уплатив, не планирам да ја анализирам , ама мислам дека албанците нема да дадат гол. Победа на Звезда ми е премал коеф.

Kajgana Shop

На врв Bottom