Исчезнати лица

Член од
28 јуни 2018
Мислења
841
Поени од реакции
1.027
Zatoa vikam sekoj ima svoe mislenje. Jas za zal od pocetok za nego nemam pozitivno mislenje. So ne e isto za Zorica na primer. I da ne bide masko zensko i pristrasna, ni na majka i na Danka ne i veruvam mnogu.
Jas ne ubeduvam nekoj da misli kako mene, niti sakam. Diskutirame i ne mora da me vregjate. Poleka malce.

zborovi nizok iq vaka taka poso nekoj razmilsuva porazlicno od vas, kazuva za vas. Jas eden ne navrediv ovde. Koja e poentata na forumite ako site isto mislime?
Ne e navreda lowIQ, ednostavno sekoj ima razlicni kognitivni sposobnosti

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.251
Поени од реакции
3.083
Никако не би бил 100% сигурен дека не е платено убиство. Со оглед на тоа дека се работи за класична егзекуција (киднапирање во влез на зграда, носење на локација надвор од Скопје, убиство веднаш после стигнувањето и закопување на телото).

Самото тоа што, како што кажуваш и ти, приказната за октуп не држи вода, ја остава отворена и опцијата дека МОЖЕБИ се работи за нарачано убиство.
Да беше нарачано од некој поголем, мислам до сега палчо ќе го најдеа обесен или со "срцев удар".

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.563
Поени од реакции
4.626
Изгледа дека никогаш нема да се дознае вистината зошто е убиено детето. Судењето полека се приведува кон крајот. Останува уште да се заврши со таткото и да се сослуша палчо по што ке следуваат завршните зборови на обвинителството и на одбраната. Очекувам дека сето тоа ке се заврши на уште 2 до 3 рочишта и потоа ке следува пресудата. Таткото ке биде ослободен, палчо ке добие доживотна, а најверојатно доживотна ке попијат и другите тројца од екипата на палчо. Немаат нашите институции кувет да во целост расветлат случај како овој. Убеден сум и дека ако Гоце и таткото на Вања не се ангажирале во истрагата, палчовци сеуште ке беа на слобода а Вања и Панче сеуште ке се водеа како исчезнати.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.826
Поени од реакции
23.188
Не знам дали е спомнато претходно, јас не видов, кога се фатени кај Демир Капија истава екипа пред 2 години кога "барале злато" кај Демир Капија, златото уствари го барале во 3 часот после полноќ, т.е. тогаш се фатени.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.957
Поени од реакции
61.603
Не знам дали е спомнато претходно, јас не видов, кога се фатени кај Демир Капија истава екипа пред 2 години кога "барале злато" кај Демир Капија, златото уствари го барале во 3 часот после полноќ, т.е. тогаш се фатени.
Ако не убиле некого и тогаш, најверојатно барале место за телата. Кога не поминало тоа отишле на копање дупки.

Член од
12 август 2024
Мислења
314
Поени од реакции
845
Ja mislam deka si praevea site bajram, glumevte psihanaliticari pa sea ne vi ispadna racunot. Mnogu bese jasna situacijata so palcite u start, u sekoj slucaj ne trebase meseci da se analiziraat prstite.
Уште истата недела и сестра му изјави дека на неа покажува ама ете желбата за сензација и шокантност во трагедија мора каурот да ја нагласи. Гарант и до пред некоја недела на темава се пишувало за ова дека е психопат.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.793
Поени од реакции
11.850
Ми влезе у глава презимево Даравелски со оглед на тоа шо овој без точка и запирка го има спомнато 15 пути у темава.

Директор на Царинска управа во Македонија, пред Ванчо Лазаров. Типичен пример за македонски директор – класична бараба. Ванчо, веројатно одиграл клучна улога во истрагата/тастањето против него, поради што Даравелски бега од земјава и не се враќа повеќе од 20 години, се до јануари 2023 кога случајот му застарува. Меѓудругото во 2002, Ванчо бил претепан по нарачка на Даравелски.

Во 2022, неколку месеци пред да се врати во Македонија, починува син му на 39-годишна возраст, али со оглед на тоа што се уште бил во бегство, не можел да присуствува на погребот.

Не алудирам дека Даравелски има било каква поврзаност со случајот со Вања, иакода бидам искрен, ме замисли моментот со синот и погребот.

Јасно е дека оваа неинтелигентна багра предводена од Палчо, се извршителите на делото. За жал, со оглед на тоа што афрички држави имаат пофункционални полиција, обвинителство и судство од нашите, вистинскиот мотив, а можеби и вмешаност и на други додатни личности никогаш нема да бидат откриени.

Најтрагично од се е што без срам мотивот се уште официјално се води како користољубие.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.599
Поени од реакции
1.048
Ако гледаме по хороскопо заедничко за Палчо и Александар можам да речам дека имат двата жени влаинки ,е сеа колку шо гледам от искусто ,власите не се мешат со македонцоте многу освен во случај ако видат некое поголемо богатство или политичка моќ во партнерот,аи општо мешаните бракој од било која националноост се со поголеми проблеми заради некомпатибилност со другата култура да неречам хороскопу или не се на иста духовна фрекфенција спиритуалноо речено .не е поклопват енергитте . и бајачи гледачи јасновитци се напрајфме со анализите ххахахах

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.900
Ми влезе у глава презимево Даравелски со оглед на тоа шо овој без точка и запирка го има спомнато 15 пути у темава.

Директор на Царинска управа во Македонија, пред Ванчо Лазаров. Типичен пример за македонски директор – класична бараба. Ванчо, веројатно одиграл клучна улога во истрагата/тастањето против него, поради што Даравелски бега од земјава и не се враќа повеќе од 20 години, се до јануари 2023 кога случајот му застарува. Меѓудругото во 2002, Ванчо бил претепан по нарачка на Даравелски.

Во 2022, неколку месеци пред да се врати во Македонија, починува син му на 39-годишна возраст, али со оглед на тоа што се уште бил во бегство, не можел да присуствува на погребот.

Не алудирам дека Даравелски има било каква поврзаност со случајот со Вања, иакода бидам искрен, ме замисли моментот со синот и погребот.

Јасно е дека оваа неинтелигентна багра предводена од Палчо, се извршителите на делото. За жал, со оглед на тоа што афрички држави имаат пофункционални полиција, обвинителство и судство од нашите, вистинскиот мотив, а можеби и вмешаност и на други додатни личности никогаш нема да бидат откриени.

Најтрагично од се е што без срам мотивот се уште официјално се води како користољубие.
Има шанси да е вистина ова, не знам нашите како функционираат ама сигурно со ПИМ мерки може да го шпиунираат даравелски или да му проверат контакти задњи 2 години.

Вака ако си праиме бош кафански пред кооперација муабет, држи вода ова и ако ванчо бил главен фактор за даравелски да избега (не верувам баш он да бил главен), па и смрт на син.. може да си има речено дека ке му се оддолжи со убивање на керката. а вие петардиве да му ја имаат убиено внуката. не е чудно

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.957
Поени од реакции
61.603
Исто така се уште се води, или во обвинението стои, дека Панче бил грабнат „за да го присилат да им го даде возилото“. Ништо тие не го прашале или присилувале да направи. Го присилиле само да го врзат, да го стават во дупката и да го убијат. Возилото го украле.

А овде се правеа филмови на база на обвинението дека и Панче бил во тајфата,му барале возило, решил да не им го даде, го убиле за да не ги каже итн итн...

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.861
Поени од реакции
7.323

Синот на Даравелски беше зависник со долга историја.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
202
Da se drogiras i da se druzis so tipovi so gorat kafici. I drugi clenki rekoa deka ne bi imale dete so nego.
ne e podoben.
odamna ne se drogiral, so goce ne se druzel, goce dosol po smrtta koa ja baraa, zarem ne razjasnvme toa?
vo red e ete odbiven ti e covekot tvoe pravo da sudis i ocenuvas po izgled, a zorica ti e mila, nezna lepotica (mene licno jeza me fakja od nejziniot pogled, no nisto loso ne mislam za nea ) ama vidi sto si pisala i drugi ne bi imale so nego deca? ..no zorica sepak imala i toa 2, patem uste skroz mali nemu gi ostavala da gi cuva a taa na rabota.. i po razvodot si imale korekten odnos, jas mislam i dvajcata si bile dobri roditeli i ne e nase da se mesame vo nivniot zivot ...i spored tebe sto licnost bi bila zorica koa na (pak spored tebe narkoman, propalica, gubre ) ostava deca da cuva?.. ustvari vekje pisa nezna lepotica
znaci tebe zorica ti e simpaticna i ubavo mislenje imas, tatkoto ti e odbiven, majkata na danka odbivna- loso mislenje
daj malku sredi mislite
ako ne pa aj taka ke pravime, site koi se pod nekoj prosek (na fizicki izgled mislam) aj ke gi otfrlime i osudime

Член од
23 август 2010
Мислења
40.339
Поени од реакции
118.600
А овде се правеа филмови на база на обвинението дека и Панче бил во тајфата,му барале возило, решил да не им го даде, го убиле за да не ги каже итн итн...
Исто така се збореше дека за 500 евра долг го утепале, што уствари на крај излезе дека е точна информација, не дека го утепале за парите него дека должел, нели Манев имаше во исказот дека одамна му должел пари од кои Манев се откажал пошо доста време прошло без да му ги врати.

Kajgana Shop

На врв Bottom