Океј, нема да гласам, ама ќе си пишам како сум го доживеал секој албум и од едните и од другите.
Почнувам со Флојд, пошто водат на темава ми се чини:
The piper at the gates of dawn - одличен албум. Барет <3
A saucerful of secret - исто одличен
More - просек.
Unmagumna - срање, човече, не знам како воопшто го снимиле тоа
Atom Heart Mother - првиот од златната тројка, од првиот врвен период на бендов
Meddle - вториот од тој период
Obscured by clouds - третиот одличен
The dark side of the moon - срање, човече, како денешните MTV хитчиња, со исклучок на 2-3 песни
Wish you were here - исто срање. Ама помало срање од тој над него
Animals - можеби најслушаниот ми албум од Флојд. Ептен го сакам. Ваљда и најдобар ми е тој.
The Wall - нејќум рок опери, ама ова е солиден албум. Не е Енималс, ама е одличен.
The Final Cut, Momentary lapse of reason, The Division Bell - може поголемо срање и од Unmagumna.
Ај сега Цепелин.
Кецот и двојката ги имам слушано дење вечер со месеци. Прееекрасни албуми. Не знам дали и шо плагијати има или имало, ама тие албуми имаат солажи, рифови, вокали, текстови истерани до совршенство.
Тројката у глобала не го сакам. Се истото пак истото како претходните два. Се заситив. Не е лош албум, ама не е кецот и двојката.
Четворката е солиден, подобар од тројката, полош од првите два.
Houses of the holy - ух, тоа интро на албумов никад нема да го заборавам. Преубав доживљај е албумов.
Physical Graffiti - ич не ми се допадна. Го слушнав неколку пати тогаш на времето, ама ич не ми влезе у уво. Ниедна песна не ми остави впечаток.
Од друга страна Presence си го сакам многу. Далеку посилен и подлабок албум.
In through the out door - meh.
Кода го немам слушано.
И така.