Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
+ Мегадет

Почит кон Металика али Мегадет ми се похардкор некако, не ми се високо излевелирани али сум ги пробал и двата бенда, во Металика влегов со резерва на негативно мислење (лигушари), така да и не најдов нешто шо ќе ме трогни па да морам да сменам мислење...
Но, секоја чест за Трухиљо :cuc: го обажавам уште од времето на Инфекшс Грувс, растура на басон. И само поради него имам некаква почит кон Металика и сум толерантен кога слушам нивни риф. :D

На времето кога пукав фанк метал.. :rolleyes:

Последно уредено:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Браво бе дете. :D

Ајде нареден дуел!

Овој пат музиката не им е ниту приближно слична. Идеологиите, чисто се сомневам, али, допринесоа за развој на идеологии, стил и правец во рок и панк културата. Да видиме кои повеќе ги почитувате и сакате.

Guns N' Roses

vs

Sex Pistols

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
ама дуел (n)

God save the Andrew xD

Не дека Пистолси се некој којзнае што бенд, мене ми се искрено досадни и некои постапки нивни ми се крајно идиотски, ама па гламери ај не.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
ГНР ме потсетуваат на едно прекрасно време од мојот живот кога мислам дека немаше кој не ги знае и слуша, и кога сите девојки паѓаа во несвест по Роуз.:D Прва нивна песна што ја слушнав беше Don't cry или шо би рекол Ристо Бомбата, Дончо крај туба... Никогаш не ми биле во листата на најомилени рок бендови и повеќе ги слушав кога почнував да слушам рок. You could be mine ми е нешто најдобро од нив.
Секс Пистолс ги открив многу подоцна ама се bloody awesome!!! Што да кажам за нив освен дека ги обожавам! Оставија белег во социјалното живеење во Англија и знам дека не се музички образовани ама имаат некој шмек и бунтовност што мене страшно ми се допаѓа. Вокалот на Ротен ми е посебно интересен. Да не должам многу, гласам за Секс Пистолс.
Оваа ми е нај нај најомилена.

Член од
14 март 2014
Мислења
473
Поени од реакции
1.163
ГНР ме потсетуваат на пубертетот.
Сепак,одлични песни,ги слушам и Пистолс али повеќе на срце ми се ГНР.
Тако да...ГНР.

S

StormRage

Гостин
GnR mi se preku takvo... Ne deka ne sum gi slusal ali se mozda i naj overrated bend sto postoi pistols se skroz druga prikazna pisi +1za niv

P.s. slash sux xD

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.299
Според мене па Пистолс се доста преценет бенд. Не може да бидат ставани во ист кош со бендови што имаат бар 2000 концерти одржано повеќе од нив и десетици албуми (реферирам на Ramones) и слични други бендови. Да, имале идеја и влијание, али творечкиот материјал им е многу мал и сиромашен. Не дека ако снимиш 200 албуми си цар, но во овие кругови на музиката, не е доволна само бутновноста и сл.
Панкери сакам повеќе од гламери секако, гламери т.е не поднесувам баш, али ГнР се еден од бендовите кои ги слушав кога почнував да слушам гитарска музика, додуше гламерски делуват во првите година-две, после не, по мене. Имаат место во мојава меморија од некои денови кога бев помал и помлад, имаат и саундрак за мојот филм Терминатор 2, па мојот глас иде за нив.

Во секој случај два бенда што не се задржале доволно долго на сцената.

You could be mine ја спомнаа погоре, па еве една друга од помомилените

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Секоја суб култура или суб раса си има свои идоли и симболи, на пример пункерите; Секс Пистолс, Иги анд д стјуџис, Д мисфитс, Рамонс, Џои дивижн, Бајохазард, Медбал... геј; Џорџ Мајкл, Монтли Кру, Симпли ред Петшоп бојс, Ганс ен Роузес, Лејди гага...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.117
Поени од реакции
7.083
+1 Sex Pistols

Имаат 3-4 добри песни ГнР али другите им се дебилни балади за млади девојчици.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Два бендови кои happened to be there, making solid mediocre music кога нивниот жанр respectively станувал мејнстрим.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
+ 1 за Sex pistols...
многу имам за пишување овде, ќе ми замини цела вечер. Првен почнав да слушам панк па потоа се останато од рок културата. Поради тоа што бев навикнат на тој звук, глупаво ми звучеа повеќето глам рок бендови, па затоа нив ги прескокнав (ганс анд розис и сличните) и се префрлив директно на хард рок и псхиделичен рок :)

Kajgana Shop

На врв Bottom