Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Ај доста е препукување, то шо беше беше :)

Понатаму ќе останат неизбришани само постови поврзани со дуелите, досега шо беше беше.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Падот на Византија:D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Ajде бе доизјаснете се :D

Знам дека има фанови од бендививе на форумов

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Да беше пред 5 години, ќе сечев вени и на едните и на другите.

Денес ни едните ни другите не ги сакам.

И двата бенда станаа фабрика за пари која профитира на 12-13 годишни мочковци кои ги знаат „Чудесен свет“ и „Почесна стрелба“.

Да, од истите такви причини не сакам и бендови како Мјуз, Арктик Манкис, тако даље да не редам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Да беше пред 5 години, ќе сечев вени и на едните и на другите.

Денес ни едните ни другите не ги сакам.

И двата бенда станаа фабрика за пари која профитира на 12-13 годишни мочковци кои ги знаат „Чудесен свет“ и „Почесна стрелба“.

Да, од истите такви причини не сакам и бендови како Мјуз, Арктик Манкис, тако даље да не редам.
Грешка си :D Некој од членовите ја промакнаа таа идеја за пари, а не целиот бенд.
(концертот Вртев, мислам дека на то алудираше)

Инаку Мизар се ептен подалечни од малата публика, зато шо се страшни тоа попските вокали и не се за сите :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Заборавив иначе на темата, Архангел дефинитивно, Мизар ми се некако претешки за мој вкус.
Исто. Не ги можам, мизарни ми се за мое уво.

Архангелите.

S

StormRage

Гостин
Сум ги преслушал Мизар, али Аранѓел (ја ко шо си ги викам :D ) сум ги преслушал повеќе пати... подраги ми се... успат:

Еовака!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Градско дерби ова:)
Без мислачки Пинк +1. Не е дека Цепелин се лоши туку Флојд се предобри. Додуша и не твореле баш слична музика за да се прави достојна споредба но сепак Флојд имаат нешто безвременско во нивната музика. Сеа може изгледа смешно но јас Флојд си ги ставам многу близу до Бетовен и сметам дека имаат таков квалитет да можат да опстојат векови.
Како што кажав погоре не е дека Цепелин се лоши. И едните и другите имале и сеуште имаат големо влијание врз денешната музика само во различни правци. И Цепелин имаат свои моменти како на пример "No quarter", "Kashmir", "Misty mountain hop" (и нели сатанистичката химна) и сл. но сепак споредено со Флојд звучат бледо.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Флојд без многу думање. Мојот глас не оди кај плагијатори :icon_lol: кои преработувајќи песни во страшен прогресив, си заработија титула култен бенд, не дека не е заслужено али ипак, изворната идеја е права ствар, се друго е пољесно за изведба, преработка, доработка, пласирање.

Ехос >Oд сето Цепелинско творештво заедно

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.117
Поени од реакции
7.083
Zeppelin без размислување. Флојд може се најдобри у тоа што го прават, у своја категорија али Цепелин се цареви у сите категории, некако имаат поширок спектар на музика од балади до блузови до епски песни, брзи песни спори чак имаат и понекој хеви метал риф.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.299
Флојд, пооригинални. Цепелин секогаш сум ги сметал за преценети, не само поради плагијаторството туку општо.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Флојд, цепелин ми се повеќе преслушани ама без флојд музиката немаше да биде иста! Тие се врвот на самата музика.

Kajgana Shop

На врв Bottom