LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Пинк Флојд +1 (нема потреба да се објаснувам, бенд за сва времена)
- 1 за плагијаторите Лед Цепелин
- 1 за плагијаторите Лед Цепелин
Првиот албум на цепелин имаат неколку траки што се преработки од други блуз и фолк музичари, песни како на пример You Shook me, Babe im gona leave you, Dazed and Confused ( Пејџ ја свирел уште со The Yardbirds) што у тоа време било практика сите прерабтувале од Jeff Beck до Хендрикс до Боб Дилан буквално сите.A шо е муабетот со плагијаторството на Цепелин? Баш пред некое време барав да видам што толку имаат плагијат.
https://www.youtube.com/watch?v=WyAY3DQkLj0
Ова би требало да е „оригиналот“ на Whole lotta love?
https://www.youtube.com/watch?v=gFHLO_2_THg
Oва би требало да е „оригиналот“ на Stairway to heaven?
Првиот албум на цепелин имаат неколку траки што се преработки од други блуз и фолк музичари, песни како на пример You Shook me, Babe im gona leave you, Dazed and Confused ( Пејџ ја свирел уште со The Yardbirds) што у тоа време било практика сите прерабтувале од Jeff Beck до Хендрикс до Боб Дилан буквално сите.
Едини грев на Цепелин е што некои од преработите си ги пишале како свои што и тоа не било реткост у тоа време. Али Цепелин станува светски и бенд и ондак everybody wants a piece of the pie .
А Wholle lotta love и Stairway си се оригинални песни за тоа нема збор ако они се плагијат тогаш нема песна што не е плагијат. Е сеа што многу неуки им префрлаат дека се плагијатори само ради што слушнале негде а поима немаат е друго, нали за лакјче сВе.
Ne причам за форумскиве изјави. Opshto, јас се имам колено Сараishte во Охрид. Се делевме на Цепелиновци и ostali. 2003/4 - 2006, vo ekoт на металманијата (друг бран во Македонија).Не моеш бе sabaховиchу да не оптужуваш зашто уживаме ние, а не ги контаме. Неаме капацитет пеер, а ни се слушаат убер небесни солажи.
Флоид бе, можат да ја глумат немачка, а Цепелин браzил, у дуелов, комотно.
Иам свршувано и на Цепелин и тоа на стеируеј и тоа коа не знаев ни шо е гитара ни шо метал. До омаловажување на нив не ми е дошло, уопче, ама ни уопче, али моментало толку ми се дига на Флоид шо ко попален teenејџер со адреналинов nemi e stalo do ostali!Ne причам за форумскиве изјави. Opshto, јас се имам колено Сараishte во Охрид. Се делевме на Цепелиновци и ostali. 2003/4 - 2006, vo ekoт на металманијата (друг бран во Македонија).
Во ред е да ги одбереш Флојд и да ги ставиш пред Zeppelin. Сасвим ОК. Ти се свиѓаат, ги слушаш. Оправдано е. Јаки се.
Али, прилично е малоумно да ги омаловажуваш Zeppelin, а да ги етикетираш со ванземаљство на Флојдовци. Мислам, камон, тие муабети drukpat.
И пак, не го црпам ова од кајганава. Види, општо, напрај анкета некоаш у метал друштво.
I agree... само шо ја тоа музичко сетило го иам ипак е исто со твоето.....споредувате неспоредливи работи....споредувате чамец и точак.....и двете се превозни средства, но тука завршуваат заедничките работи....Цепелин и Флојд се сосема различни, немаат допирни точки.....може тука да дискутираме кој има повеќе слушатели......но кој е подобар ТЕШКО....и едните и другите се добри на свој начин......и едните и другите ја одбележаа историјата и останаа ГОЛЕМИ
сепак .....моето музичко сетило (кое го немам) и моите уши .....го претпочитаат Розовото
.....споредувате неспоредливи работи....споредувате чамец и точак.....и двете се превозни средства, но тука завршуваат заедничките работи....Цепелин и Флојд се сосема различни, немаат допирни точки.....може тука да дискутираме кој има повеќе слушатели......но кој е подобар ТЕШКО....и едните и другите се добри на свој начин......и едните и другите ја одбележаа историјата и останаа ГОЛЕМИ
сепак .....моето музичко сетило (кое го немам) и моите уши .....го претпочитаат Розовото
УААААААААААААААААААААААААI agree... само шо ја тоа музичко сетило го иам ипак е исто со твоето
Фљојд