Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пинк Флојд +1 (нема потреба да се објаснувам, бенд за сва времена)
- 1 за плагијаторите Лед Цепелин

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
A шо е муабетот со плагијаторството на Цепелин? Баш пред некое време барав да видам што толку имаат плагијат.
https://www.youtube.com/watch?v=WyAY3DQkLj0
Ова би требало да е „оригиналот“ на Whole lotta love?
https://www.youtube.com/watch?v=gFHLO_2_THg
Oва би требало да е „оригиналот“ на Stairway to heaven?

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.869
Поени од реакции
6.685
A шо е муабетот со плагијаторството на Цепелин? Баш пред некое време барав да видам што толку имаат плагијат.
https://www.youtube.com/watch?v=WyAY3DQkLj0
Ова би требало да е „оригиналот“ на Whole lotta love?
https://www.youtube.com/watch?v=gFHLO_2_THg
Oва би требало да е „оригиналот“ на Stairway to heaven?
Првиот албум на цепелин имаат неколку траки што се преработки од други блуз и фолк музичари, песни како на пример You Shook me, Babe im gona leave you, Dazed and Confused ( Пејџ ја свирел уште со The Yardbirds) што у тоа време било практика сите прерабтувале од Jeff Beck до Хендрикс до Боб Дилан буквално сите.

Едини грев на Цепелин е што некои од преработите си ги пишале како свои што и тоа не било реткост у тоа време. Али Цепелин станува светски и бенд и ондак everybody wants a piece of the pie :icon_lol:.

А Wholle lotta love и Stairway си се оригинални песни за тоа нема збор ако они се плагијат тогаш нема песна што не е плагијат. Е сеа што многу неуки им префрлаат дека се плагијатори само ради што слушнале негде а поима немаат е друго, нали за лакјче сВе.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Првиот албум на цепелин имаат неколку траки што се преработки од други блуз и фолк музичари, песни како на пример You Shook me, Babe im gona leave you, Dazed and Confused ( Пејџ ја свирел уште со The Yardbirds) што у тоа време било практика сите прерабтувале од Jeff Beck до Хендрикс до Боб Дилан буквално сите.

Едини грев на Цепелин е што некои од преработите си ги пишале како свои што и тоа не било реткост у тоа време. Али Цепелин станува светски и бенд и ондак everybody wants a piece of the pie :icon_lol:.

А Wholle lotta love и Stairway си се оригинални песни за тоа нема збор ако они се плагијат тогаш нема песна што не е плагијат. Е сеа што многу неуки им префрлаат дека се плагијатори само ради што слушнале негде а поима немаат е друго, нали за лакјче сВе.

То е брат, сполајти :D

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Led Zeppelin. Врв на врвовите. Безразлика на “критичката маса“ на Балканов.

Мислам, Ок е Флојд да водат. Флојд кај светов денес се се' она што не требаше. Секој ги знае, за секого се “ванземаљци“, топ, врв, убер. Али, во всушност, ретко ретко ретко кој ги конта, пеер.

Цепелин се најхаризматичен, најжив, најкалеидоскопен бенд на сите времиња. Најдобра случајност, од палеозоикот навака.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Не моеш бе sabaховиchу да не оптужуваш зашто уживаме ние, а не ги контаме. Неаме капацитет пеер, а ни се слушаат убер небесни солажи.

Флоид бе, можат да ја глумат немачка, а Цепелин браzил, у дуелов, комотно.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не моеш бе sabaховиchу да не оптужуваш зашто уживаме ние, а не ги контаме. Неаме капацитет пеер, а ни се слушаат убер небесни солажи.

Флоид бе, можат да ја глумат немачка, а Цепелин браzил, у дуелов, комотно.
Ne причам за форумскиве изјави. Opshto, јас се имам колено Сараishte во Охрид. Се делевме на Цепелиновци и ostali. 2003/4 - 2006, vo ekoт на металманијата (друг бран во Македонија).

Во ред е да ги одбереш Флојд и да ги ставиш пред Zeppelin. Сасвим ОК. Ти се свиѓаат, ги слушаш. Оправдано е. Јаки се.

Али, прилично е малоумно да ги омаловажуваш Zeppelin, а да ги етикетираш со ванземаљство на Флојдовци. Мислам, камон, тие муабети drukpat.

И пак, не го црпам ова од кајганава. Види, општо, напрај анкета некоаш у метал друштво.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ne причам за форумскиве изјави. Opshto, јас се имам колено Сараishte во Охрид. Се делевме на Цепелиновци и ostali. 2003/4 - 2006, vo ekoт на металманијата (друг бран во Македонија).

Во ред е да ги одбереш Флојд и да ги ставиш пред Zeppelin. Сасвим ОК. Ти се свиѓаат, ги слушаш. Оправдано е. Јаки се.

Али, прилично е малоумно да ги омаловажуваш Zeppelin, а да ги етикетираш со ванземаљство на Флојдовци. Мислам, камон, тие муабети drukpat.

И пак, не го црпам ова од кајганава. Види, општо, напрај анкета некоаш у метал друштво.
Иам свршувано и на Цепелин и тоа на стеируеј и тоа коа не знаев ни шо е гитара ни шо метал. До омаловажување на нив не ми е дошло, уопче, ама ни уопче, али моментало толку ми се дига на Флоид шо ко попален teenејџер со адреналинов nemi e stalo do ostali!

Период, ќе помине ми имат речено. Nekjum da mini!

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Цепелин > Пинк Флојд:)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Аууууууууууу, пак од лесно полесно. ЦЕПЕЛИН!!!
МЕ мрзи да им реплицирам на хејтерите, али ќе ги пофалам што сепак слушаат добра музика. Важно не е турбо ;)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Најдобрите два бенда за мене со сигурност. Пинк Флојд според мене имаат доса поголем избор на квалитетни песни, додека Цепелин дефинитвно го имаат најдоброто ремек дело некогаш снимено.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
.....споредувате неспоредливи работи....споредувате чамец и точак.....и двете се превозни средства, но тука завршуваат заедничките работи....Цепелин и Флојд се сосема различни, немаат допирни точки.....може тука да дискутираме кој има повеќе слушатели......но кој е подобар ТЕШКО....и едните и другите се добри на свој начин......и едните и другите ја одбележаа историјата и останаа ГОЛЕМИ

сепак .....моето музичко сетило (кое го немам) и моите уши .....го претпочитаат Розовото

S

StormRage

Гостин
.....споредувате неспоредливи работи....споредувате чамец и точак.....и двете се превозни средства, но тука завршуваат заедничките работи....Цепелин и Флојд се сосема различни, немаат допирни точки.....може тука да дискутираме кој има повеќе слушатели......но кој е подобар ТЕШКО....и едните и другите се добри на свој начин......и едните и другите ја одбележаа историјата и останаа ГОЛЕМИ

сепак .....моето музичко сетило (кое го немам) и моите уши .....го претпочитаат Розовото
I agree... само шо ја тоа музичко сетило го иам ипак е исто со твоето :)
Фљојд

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

I agree... само шо ја тоа музичко сетило го иам ипак е исто со твоето :)
Фљојд
УАААААААААААААААААААААААА :P

Kajgana Shop

На врв Bottom