Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
18 октомври 2014
Мислења
124
Поени од реакции
288
Ме трогна муабетот на еден чичко утрово. Ако морам да кажам, Албанец. Скоро цел живот работел во Швајцарија, сега е пензионер. Рече дека пола живот бил таму, пола овде во Македонија.
Овде гради куќа сега, со децата, за нив, иако и тие работат таму. Рече дека многу и верува на Швајцарија, дека таа се грижи за жителите и не те остава сам на себе, дека многу може да се научи од нив, а и самиото тој квалитетно го поминал времето таму. Му било овозможено многу...
Но рече и, дека го боли страшно ова што и се случува на Македонија. Иако не и верува, иако нема сигурност тука, во секоја смисла, сепак таа му е дом, таа која не му дала ништо, освен детство. И ја сака, како дете мајка си...

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Одамна веќе не ми е жал за луѓето што ја напуштија државава и си најдоа друг дом.Жал ми е за ние што останавме да ги трпиме ваквите булшитови.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Драга, интересно ми е како многумина велат дека не веруваат во "meant to be's", затоа што веруваат дека нивните одлуки влијаат врз случувањата во животот....Епа драга, оди разбери се дека одлуките што ги носат се всушност "meant to be that way“...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Одат (избери рандом националност, по желба) и македонец на бесилка.
Овој (рандом избраниот) му вика на македонецот:
- Еј, дај бе да направиме нешто, ќе не бесат, дај ќе му удрам глава јас на едниов, ти шутирај по другиов, може ќе се спасиме.
Македонецов гледа лево десно, доаѓа до овој рандом избраниот и тивко му шепнува:
- Брат, дај да не праиме проблеми, може да биде и полошо.

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
10.051
Поени од реакции
15.026
Еден ден сите ќе висат. Ама дотогаш многу ќе заминат.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.896
Поени од реакции
73.052
Често правам глупости, ама денес ќе ја направев најголемата. Си седиме на Водно, станувам малце и гледам нешто кафено во тревата. Викам стап е некој и тргам да го шутнам. Во последен момент гледам дека е змија. И тоа поскок :icon_mrgr:
image-4fcf960d58abdc8204e8f73ce97c610b86586825daad50c90106d2321d2353b1-V.jpg
Наводно најотровната змија во Европа :icon_mrgr:
Ни змииве не ме сакаат, пошто и она си ја фати кидавелата :icon_mrgr:
20160416_144536.jpg
Со која брзина си избега надоле, ако не ја приметев можеше доста добро да ни влезе дур бевме заседнати :icon_mrgr:

Кај се купува противотров од змииве во МК бре? :icon_mrgr:

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Пред некој ден кајги поминав на плоштад и го гледам аце наш така голем на коњ со мечот нагоре и си викам кај и да ти е гробот аце брату ти се превртуваш барем 2-3 пати на ден наместо да си лежиш убаво мирно како сите.Да знаевте ти ,гоце итн за што гиневте
ќе работевте и вие по америка, германија и шведска .По историјата нас ни е судено да не делат .Нас ни е битно кој колкав сендвич ќе лапне и дали ќе е со растителен кашкавал или не .Ние сме алчен и лаком народ затоа од нас нема да биде држава .Прво не делеа од надвор си земаа секој свој дел и грците и бугарите и други .Сега дека ние сме многу голема држава ,па овие 200 км држава да ја поделиме од внатре зошто не не собира на оваа територија и вмрОВЦИ и сдсмОВЦИ .Па после пак ќе ја делиме уште на пола да им дадеме на албанците според друг рамковен договор ќе се бунат нашите сограѓани бидејќи ние сме демократска држава .И на крајот губи македонија .Па на згора од се тоа ќе слушнеш на тв "македонија напредува со грција за спорот со името " :oeoeoe:.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.885
Поени од реакции
25.157
Повторно добивам нагони за менување на црвената боја на косата и тоа во ниедно време и во лудиот период од месецот. Пред некоја година така си исеков долга, здрава и права коса и до ден денес жалам. Цел живот правам луди и драстични промени баш во овие околности.
божедајмисила

Kajgana Shop

На врв Bottom