Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

сега, после скоро 1 година се гледа кои реакции беа лажни. Тогаш не сакав да мислам дека е глума, иако ми беше чудно ама сега веќе мислам дека сите сфатија. Ама доброо ...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Адел досаѓала со песните за бившиот, биле мелодрами, кажаа луѓе кои ја почитуваат Цеца, пејачка на која цела кариера и е составена од жалопојки за Аркан.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.915
Поени од реакции
25.300
На почетокот од оваа година му дадов идеја да имаме „тегла полна со среќа“, да ги запишуваме сите убави работи што ќе ни се случат оваа година и да ги читаме на крајот од неа.
Прегледај го приврзокот 126129

Патетика! Се надевам дека после летово ќе можеме да пишеме уште нешто. :icon_lol:
При крајот на годинава, тегличката се поднаполни. Кога го правев ова, замислував дека на крајот од годината ќе биде полна до горе, ама кога ќе размислам и ова не е лошо со оглед на тоа што станува збор за големи и битни работи.
SAM_4218.JPG

... Или пак ние сме незадоволни копилиња кои не се радуваат и на малите нешта. :icon_lol:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
23/11/15 - Ќе биде запеметен како датум на кој за прв пат во животот влегов во кујна и правев благо. Епл Крисп :aplauz:. Уште сум далеку од некои поголеми кулинарски рецепти, ама обечавајучи ми е стартот кога видов пред малце дека половина плех веќе го нема (y). Ако се научам па и баклава да правам, јооооооојј .. Diabetes my friend, here I come !

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Пред некое време ми текна на една глупост што ја направив во забавиште и цела вечер се смеевме со моите. За приредбата за нова година, учителката на табла со креди во боја нацрта дедо мраз, додека другите пееја јас земав сунѓерот и го избришав дедо мразот. Бев како оној палавиот Денис, што ја уништи приредбата.:pos:

Е денес жена ми вика дека малиот ја направил истата глупост. Во предучилишната установа, каде децата имаат свои мали табли и се учат да пишуваат букви и бројки, он земал на сите деца и ги избришал таблите и ги скинал цртежите. Каков татко таков син. :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Седнaв дa си јaдaм и викaм aј 11 сaaт е немa ништo нa телевизијa ше си пуштaм јaди бурек дa глеaм дур јaдaм. Си пуштaм јaди бурек и ете некoјa женa се јaвувa и кaжa нештo у стилoт "тoa штo кaј нaс ќе имa избoри вo aприл вooпштo не е случaјнo, се е тoa претхoднo смисленo сценaриo" и пoсле у кoнтекст нa oвa ги спoмнa и вoјните вo светoв кaкo дел oд тoa некoе си смисленo сценaриo прoтив нaс.
Леле мури дa си ибеш векoт, oни тoлку мнoгу се трудaт дa прикријaт aмa ти ги oткри. Oткри декa уствaри целиoт зaгoвoр е прoтив Мaкедoнијa.
А пa и кoa ќе рaзмислиш се е лoгичнo, еве сo aрaпскaвa прoлет ни се приближијa едните oд кaј медитерaнoт, сo екoнoмскaвa кризa пoлекa се инфилтрирaaт и вo грцијa, a нa турцијa кaкo нaш нaјверен сoјузник види шo и се дешaвa сo сиријa. Абе вaкa oд кoa ни кaжa ти шo е рaбoтaтa се изгледa лoгичнo...

Јa мислaм вaквa пaрaнoјa немaлo ни вo Студенaтa вoјнa ебaгo...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Во животов најкриво ми е што немам талент за фудбал :icon_mrgr:
Да им покажев на педерчињата (Љамче го исклучувам :icon_lol:) што играат во Вардар како се гине за црвено-црниот дрес.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Добро бе до кога ќе следите чекори од Америка....

Колку треба да си ненормален во Ноември да ставиш голема наиктена елка бе? :popce::popce:

B

Blade Torch

Гостин
Оффф, вака изнанервиран кога ќе ми дојде профилна на најгрдата женска што ја знаеш, сликана со најубавата другарка што ја има ( нормално, нетагирана) , а не е 15 туку оди накај факинг 30години.... еден нагон кога ми доаѓа да и пишам одма под слика да ја однесам у три лепе да деактивира акаунтот!!!
Диши...издиши...диши...издиши. Ќе дојде ден кога на полноќ ќе правиш попаметни работи....:D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.646
Поени од реакции
34.067
Znaes draga so sum primetil?

Postojat mnogu luge koi sednale da vecerat I nemalo so da pravat pustile jadi burek, cekale u banka pa idelo sitel, drugar im kliknal pa procitale nesto na kurir... se nekoi zoni samraka momenti

D

dobramuzika

Гостин
Од еден на стадион прволигашки фудбал, па во петнаесет за девет Јуве на тв.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Денес си одам на кај дома со автобус и позади мене двајца дечки седат и поминуваме покрај јосип броз гимназијата и едниов вика абе брат шо амбасада е ова, глеј има знаме на југославија, македонија и статуетка на тито.

И Будалава му вика: ааа да бе брат, незнаеш? Па ова тука тие амбасадата на Југославија.

И то. ја не можев да се воздржам се смеев ко будала по мустаж

АЛОООО ја кога викам дека живееме во с. Кореја мене никој не ми верува. Доказ има уште луѓе кои мислат дека постои југославија :D :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... она кога по едно 15 години сфаќаш дека 20 и кусур годишната историја на Република Македонија најубаво ја опиша никој друг туку Цацко со два стиха од песна на Дуо-Трио.

Бог ни дарил небо да се молиме,
и мало парче земја да се колиме.

D

Daedalus

Гостин
Хипохондрија е многу ружна ствар. Те боли лево, те боли десно, ти трпнее раката, имаш канцер на све... И тоа е проследено со специфичен секогаш ист тек на настани. Прво почиње со обемен нихилизам у комбинација со депресивни епизоди. После тоа, се запрашуваш кои се твоите животни цели и дали треба да ги имаш. Па дали тие што те дупеле у второ, биле у право дека си срање, што ако имаш преголеми очекувања од себе? Гарант тоа што комшијата на комшијата на дедо ти те серел, е искрено, он те знае боље од сам што се знаеш, нејќеш да се соочиш со фактите.
После следуе дефанзивниот механизам кој неминовно се активира. Сите се глупи, никој не може да разбере објективно што осеќаш и што влијае на тебе, па ти лепат етикети. Ради тоа почнуваш да се идентификуваш со некое срање малцинство (двајца) од потиштени фактарди ко тебе и заедно пробувате да го рушите општеството составено од плитки медиокритети според вас и тие фаци ти стануваат најдобри другари со кои заедно гледате Filthy Frank и се смеете на таа туморна болештија од лик.
Али у сите тие моменти, референтен систем за светот си ти самиот, нема тука муабет. И после седнуеш и си го праиш муабетот, „Кој кур сум ја, кој го боли курот за мене? Зошто мислам дека некој го боли курот за мене?“ Тука доаѓа уствари катарзата, сфаќаш дека си небитен, ништо не е битно. Си ги фрлил сите црнила у вода. Легнуеш среќен. Стануеш сабајле и пак те заболуе нешто десно. Те боли лево, те боли десно, ти трпнее раката, имаш канцер на све...

Kajgana Shop

На врв Bottom