Драга Кајгана (виртуелен дневник)

B

beaverknight

Гостин
Драга,

Пред неколку дена почнаа повторно да го даваат цртанот кој ми го обележи цело детство. :D
ДИГИМОН ДРАГА, ДИГИМОН. Толку сум среќен што не знам што да правам. :love::love:
А што се однесува до почетната песна, лелееее, right in the feels, пука носталгија. :LOL:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.915
Поени од реакции
25.300
Иронија е кога другарчето кое боледува од шизофренија ти е гласот на вистината. :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На чет на фб со @King Kai ми текна на најлегендарната пријава за лошо мислење според мене испратена досега во историјата на Кајгана форумот. За тие што не знаете која е таа, ќе повторам.

Пишал некој нов член во темине за алтернативна медицина како кичмата го болела со месеци, појди ваму нема лек, појди онаму, џабе, болките си остануваат што и да земеш. Му препорачале надрилекари некои билки, чичево зело, поминување по неколку часа и затрчување на Кајгана да пише за билката пост од тука до Марс. После 3 дена, ете ти пријава за лошо мислење на тој пост со образложение:

„Бриши ова, пак почна да боли.“

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... сеа си праам еден историски recap од мојот живот и животот на моите соученици од 8мо одд. во последното полугодие, времето кога се правеше алманахот за класот. Тоа беше период кога речиси сите девојчиња, без разлика на физичка градба, природни предиспозиции и мозок, тренираа ракомет. Сеа јесда имаше, имало и секад ќе има девојчиња кои стварно сакаат да тренираат, но повеќето беа од оние кои го правеа тоа за некаква репутација, да се истакнат, или што ти знам јас како работи мозокот на осмо одделенка. И кога требаше да се пишуваат песничките, за оние девојчиња кои не беа познати по ништо друго освен по тоа дека тренираат ракомет, сите освен они инсистираа тоа да им го пишеме у алманахот (нормално девојче ваљда сака да чуе убава, паметна, ваква онаква, али јок, немет! :D ). Они го укапираа тоа, сфатија дека со тоа што тренираат ракомет сите се generic исти копија производ и воопшто неуникатни, а тоа ги болеше пошто баш преку тренирањето сакаа да бидат на некој начин уникатни, па истото им се одби од глава. И нормално, исходот беше да нејќат во алманахот да им стои дека тренирале ракомет. Епа suck it bitch, историјата ќе те запамти онака како што ти си се претставила, кој те јебе. А историјата ја пишуваат победниците, нели?

А победникот бев ја, пошто јас сам си ја напишав песничката и некако го вметнав тоа без никој да примети. Нормално сеа капирам дека ипак ми е дебилна песната xD

Адиос!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Некаде во некоја напуштена гаража во градот седат две индивидуи на кои што зачадената просторија воопшто не им смета.

-Брат...кога и да дојдам кај тебе имаш добро срање
-Ех зар сумњаш у мене бе..најдобра роба увек имам..
-Ова ганџава ти е..топојни бе брат...фала уште еднаш..
-Ма остај, не е проблем, кога и да дојдеш кај мене имам квалитетни ствари за конзумирање без разлика дали е тоа обични сокови или наркотични супстанци..
-Него брат...не ти е страв да не си ја заебеш работава ради ова?
-Ради дрога да си заебам работа? Ма не бе..под дејство на дрога ми текињаат најдобри идеи..
-Е како не бе...ај да те видам нека ти текне нешто сега што ќе го ставиш кај тебе на работа бе?
-Ма не бе, нема што да се докажувам...али толку верувам дека дрогава ти помага со кретивност...што тебе ќе ти дадам да ми дадеш идеја и одма ќе ја имплементирам?
-Моја идеја? хахахаа братче мене глупи идеи ми текињаат само..
-Ако бе..кажи си, ја одма уште утре го правам реалност...на што мислиш у моментов?
-Па....мислам на...човек!...стои до тебе!.....и пази ова......облечен е ко слон!
-...Зашто ко слон?
-Не е битно, онака ми текна, ти викам глупи иде......чекај....кај идеш бе?
-Да барам костим на слон...уште утре у емисија го ставам..

- Како му текнала идејата на Вучиќ зад слонов до него, најверојатно

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.664
Поени од реакции
17.551
Еден бoмбaш сaмoубиец oд исис мoментaлнo би ми решил гoлем прoблем, кaкo би гo нaјмил...
Ебaте селaндуријaтa целa шo се имa преселенo вo Штип пaтем и тaкa 90% беa oпинци....

Пoaрнo дa си гo држaм јaзикoт врзaн oти ќе искрши мн пoќе рaбoти негo сaмo кoски. Пoчнувaјќи oд илузии пa дo нечијa 'реaлнoст'

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Имавме обука за полесно и побрзо справување со пожар. Според догворениот термин сите излеговме надвор и после две минути низ врата се појавува еден колега со лаптопот во рака.

И ние: каде бе вака? :eek:
- Па кажаа дека во 12:00 ќе има пожар. :unsure:

Глуп, слушнал нешто а не разбрал. Немој лаптопот ќе му изгори. :pos:

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Драга,

денес е светски ден на борба против domestic violence. Убав повод да му ѕвонам на татко ми. Се прашувам што би му кажал. Дека сите тие погрдни зборови, шамари, клоци, на два наврати пукнати ребра, у еден пукнато колено, направија да ја изгубам самодовербата, да имам ужасна слика за себе, да немам социјални вештини, да немам пријатели, да не можам да им верувам на луѓе, да се борам толку долго со анксиозност.
Човече, бев само дете. Ниедно дете не заслужува да заспива со вжештен образ, со модринки, со одѕвонување во уши на сета грдост со која си го споредил денес. Ниедно дете не заслужува да се буди со солзи на перница, со страв дека можеби денешниов ден ќе биде ист како овој. Ниедно дете не заслужува да ти се плаши уште кога ќе ти ги слушне чекорите низ ходник.
Кога требаше да градам стабилни темели на личноста, јас живеев во постојан страв. И затоа се што имав изградено се сруши како кула од карти.

Ќе носам рани засекогаш во мене, ама не те мразам, бидејќи сега сум доволно силен за да можам да изградам цврсти темели и да го најдам своето место под сонцето, да се сакам себеси, да им се посветам на тие околу мене, и да ги љубам со целото свое битие.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
And the Raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;
And his eyes have all the seeming of a demon’s that is dreaming,
And the lamp-light o’er him streaming throws his shadow on the floor;