Војводата Лавот е еден од нај-ајконик кајги ликвите овде. Од Берик Дунда-рион, преку Хелоу Кити, до ова денес - што е некако најбугарофилското корисничко име кое му истекнало до сега.
Бугарофилието во него настрана, Макадеонецот со златно срце во мене, наојџа нешто ептен мило во врска со него. Ај лајк д гај, ор грандпа. Кити ми беше нај верзија од него, пошто беше секош толку грампи и секош имаше а поинт ту прув против моите византиски намери. На некој начин, го замислував ко свежо пензиониран лик, зад мониторот на некој најноф лаптоп, кај шо отвара вести за албанците на Курир, со голем балкански влакнест меф, во јапонски подвезици хаха.
Надеж во мене има, дека иако можда цел живот бил бугарофил, сега настарост, ќе увиди дека мајки плачеле ко ги убиле бугарите нашите деца во Ваташа, и дека со оваа реализација конечно ќе им зарија на циганите нож во грб, а не на својот народ. Конечно ќе се искупи за се, ќе биди неизмерно среќен што ги прифатил своите и себе. Држи се Кити, никогаш не се давај за некој помалку вреден од тебе, а толку агресивно умислен циган притоа, туѓ срам ме изеде за бугараната, брука.