Драга Кајгана (виртуелен дневник)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.191
Поени од реакции
12.081
Костиќ дрогашот го нема ко сто марки за време на транзицијата

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
63
Поени од реакции
42
Ако не го започнувам разговорот прв, не значи дека не сакам да зборувам со тебе. Само сакам да знам дали ти сакаш да зборуваш со мене.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.490
Војводата Лавот е еден од нај-ајконик кајги ликвите овде. Од Берик Дунда-рион, преку Хелоу Кити, до ова денес - што е некако најбугарофилското корисничко име кое му истекнало до сега.
Бугарофилието во него настрана, Макадеонецот со златно срце во мене, наојџа нешто ептен мило во врска со него. Ај лајк д гај, ор грандпа. Кити ми беше нај верзија од него, пошто беше секош толку грампи и секош имаше а поинт ту прув против моите византиски намери. На некој начин, го замислував ко свежо пензиониран лик, зад мониторот на некој најноф лаптоп, кај шо отвара вести за албанците на Курир, со голем балкански влакнест меф, во јапонски подвезици хаха.
Надеж во мене има, дека иако можда цел живот бил бугарофил, сега настарост, ќе увиди дека мајки плачеле ко ги убиле бугарите нашите деца во Ваташа, и дека со оваа реализација конечно ќе им зарија на циганите нож во грб, а не на својот народ. Конечно ќе се искупи за се, ќе биди неизмерно среќен што ги прифатил своите и себе. Држи се Кити, никогаш не се давај за некој помалку вреден од тебе, а толку агресивно умислен циган притоа, туѓ срам ме изеде за бугараната, брука.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
18.004
Драга,

Замисли пратеник си, некој те одбрал да го претставуваш народот во Собранието, а за тоа земаш плата која дали ја има 10% од населението, ти плаќаат патни трошоци кои се енормно големи, јадеш во ресторанот во парламентот по цени кои треба да бидат во студентскит домови и излезеш во емисија и се жалиш дека „сами ги менувате гумите и ги регистрирате колите“.

Епа ајде легендо ако не дај ни број од твојата сметка, па и затоа ке собираме доброволни прилози, бидејќи вие ненајадените и ненапиените и секогаш сиромашни не можете да се дозволите да отидете на вулканизер или пак од толку малата плата да платите регистрација на возило.

Абе штета што народот е глуп, ваквите треба да се јаваат од местото каде живее до Скопје, без разлика на која политичка опција припаѓа. Се нешто на нив им фали и не им е по волја.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.754
Кајг,
дали знаеш,

glass-breaking-andi-brand.gif

дека до сега не сум искршила ниеден сад, чинија или чаша,

200w (1).gif

... моментот кога ми паѓа доле од рака било што кршливо веднаш ја поставувам ногата како под фудбалска топка и го ублажувам падот и нема кршење, а над лавабо или над маса ако ми падне од рака чаша, чинија со другата ја дочекувам испод нејзин пад и ја удирам нагоре како дриблинг топче додека не го ублажам падот или најчесто успевам рефлексно да ја фатам чашата пред да падне.

....дури посакувам некогаш намерно нешто да треснам и искршам!

carmen-almeida-campos-brava.gif

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom