Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
29 декември 2012
Мислења
275
Поени од реакции
480
Драга , на некој не му е денот ,на некој не му е месецот , годината.. ,мене не ми е декадата ..
 

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Д,

денес у јавно веце, типот на 2 писоара од мене си ја пееше песната што идеше на радио.
Песната беше нека српска, забавна, не ја знам. Битно типот викна „ајде малку поживо“ и почна да плеска со рацете.
Пробав да се воздржам, да не се насмеам ама немаше шанса. Прснав.
Свака част на handsfree мочањето на типот, јак stream треба за тоа.

Него, има некое глупо чувство, во лето, кога завршува денот а ти од кревет не си мрднал.
Се осеќаш виновен што не си бил нигде, што не си направил нешто.
Се осеќаш неисполнето.
Бар фала богу што на време ми текнало да не бирам кожна гарнитура, со шпакла ќе ме одлепуваа.
 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.819
Чинам дека сите оние кои напнуваат со слики од јадења по фејсбуци/инстаграми се истите оние кои како мали ги пуштаа родителите да излегуваат со јадење на улица.

Памтам еднаш игравме фудбал на тоа гаражите од зградата, и излезе мајка ми ме викна да јадам. Нерешено беше и требаше да се одлучува на пенали. Брзо-потезно влегов дома, пробав некако да ја земам ,,плескавицата во лебче" и да излезам надвор да си го клоцнам пеналот. Ме зачека на врата и ми даде една воспитна. Тоа беше првиот и последен обид да јадам на сред улица меѓу останатите деца. Тогаш можеби се лутев ден два, но по некој период од неколку години и ја сфатив.

И да, подеднакво ретардирано e и тогаш тоа јадењето на сред улица, и сега овој ретардираниот тренд со строго сликани јадења без човек на сликата.
 
Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.622
Поени од реакции
12.432
Неам ја интересен живот драга, едноставно интересни работи се дешаваат околу мене. Како на пример додека ти купуваш цигари, пред бутка се паркира бел Голф 3ка во толку батал состојба што личеше повеќе на пегла. Батката свири упорно, отвора прозор и му вика на продавачот „ Дај 2 ризли “.

Во меѓувреме совозачот се наведнува и од под седиште вади кафез со врабец во него... се врти накај мене..фаца :icon_mrgr:

:cuc: Не можам. Уште урлам :D
 

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.386
Земав да бричам брада со бикче, после 10+ години. Се испосеков по фаца, викам ај кога веќ се бричам, ке се бричам и под мишки. Се исбричив и под мишки. И после викам... епа чек, ако не па, и муда да бричам, што кур, се исбричив и тамо. И така... :)
 
Член од
14 март 2014
Мислења
473
Поени од реакции
1.163
Кајги,прејадена сум и преуморна.
Али иде се до крај.
Одиме на благо и уште едно филмче.
:pipi:
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.795
Misiram ko po obicaj i mi tekna na italijankava...


Ne bi ja cepnal ko so vikashe Tosho, bi ja shetal samo po bulevari!

A iskreno da ti kazam preku kurof mi e vekje od nekoi raboti, edvaj cekam da dojde vreme za odmor pa sho i kako ke vidime.

A gnidive ke skinat k-15 citam. Sfe u picka da vi ebam.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.969
Поени од реакции
35.602
Кеј , јас па мислев само јас налетувам на такви моми што несакаат деца. И се полошо и полошо ќе биде , али битно ги следиме и ги подржуваме ирците. Ми се обраќат цревата.

Како бе да не сакаш вакво нешто да ти цика по дома? Господ здравје да ми даде да можам да ги издржувам ,4 ќе направам. А порано ич неможев да се замислам во ваква улога , али се е до времето изгледа.

bebe.jpg
 
Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Кајги,
7:30 сабајле, ја уште поспана отварам фб и прво што да видам е реакција (меме) за епизодава ГоТ, добро бе Кајги стварно се без осет луѓево, некој спиел вечерта не ја чекал епизодата да излезе, мора одма нешто да се стаи на фб.. ама ме изнервираа посабајлечки. :anco:
Ама и јас сум си крива, забораив дека фб не се уклучува дур не ја изгледаш епизодата :yid:
 

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.306
Поени од реакции
10.320
Кеј,

Имам едно да ти кажам.Чувството кога бивши пливач ќе осети базен е исто како оргазам.Вчера не можев да заспијам до кај 01:30 и сабајле како пушка у 6:31 станав.Бевме договорени со другар кај 7:30 да бидеме на железничка , ама среќа мајка му не однесе до Борис демек ни било прв пат.И такви влагаме се пресоблекуваме, и влагаме на базенот.Јас очекував ќор човек да нема , 7:50 ебате.Тоа имаше 4 патеки зафатено , што од ентузијасти што од луѓе што тренираат.И испливав 12 дужини крал, 8 градно , 6 грбно и еден спринт удрив и ќе починев.Потешко е без тренер да ти урла над глава и да те рога на секој лош завеслај, али ќе се трудам месецов да стигнам барем до 2км.


Вчера гледав Х-фактор и љубовта моја излезе со виткана коса таква направена профи.Абе да не ти се објаснувам ќе ти ја стаам да ја видиш.Многу е убава , би ја запросил жими се.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom