Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.480
Поени од реакции
11.387
Ролеркостер од емоции денес.
И наместо да се радуваме на убавите работи и да уживаме во специјалните мигови, мора да се случи нешто кое ќе ти побуди чувства кои ти го кратат тоа право да уживаш и да бидеш среќен.

Уф. Едвај чекав да дојде вечерта, да легнам у кревет, не размислувајќи дека ваквите разорни чувства се хранат од изолацијата и темнината.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.833
Поени од реакции
6.441
Секогаш кога го крстосувам континентот со *економи* класа, се надевам дека че се случи нешто возбудливо во Авионот ко во филмот Executive Decision - 1996та, со млада Хали Бери и терористите Арапи. Амбиентот во економи е тој.

Во реалноста се што добивам се 70 посто албанци во авионот (well close enough :ROFLMAO:) и македонка за Струјардеса што појче потсеќа на србинка (со шприцани усни). Живот? ебаму мајката. :place:
Хајлајт не беа ни струјардесата ни албанците. Хајлајт беа група на Македонци, што пред да влезиме во авионот тераа подбив, со еден вработен од Аеродромот. Германецот со гестикулации (џогирање во место) им покажуваше на патниците што слетаја, да побрзаат. Групава од супериорни луѓе (шо тегнеја пиво и ги остаја флашите и тапите расфрлани на подот, во еден од поубавите европски Аердроми) прво се газеа од смеа, како Бог знае што да направил ликот, а потем извадија и телефони да го снимаат. Му беше...неубаво, кога ги забележа. Во главата една мисла, ете го мојот народ. Ги погледнав нив, па него. Батали и Хали Бери и се.
Универзумот пробува да ми кажи нешто.

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Одамна не сум се почувствувал толку awkward (нема соодветен и точен превод на зборчево, затоа нека стои на англиски) како вчера кога сретнав во град другар што не сум го видел некое време кој беше заедно со жена му. Имено, тие беа излезени да купат количка за детето, а јас бев излезен да се менувам со сликички од Панини...

Член од
4 октомври 2019
Мислења
575
Поени од реакции
1.158
Kolku luge sto ne se vo brak nad 35, placat zasto ne se, tie sto se samo placat od premnogu stres obvrski finansii ne znaat glava da krenat...samo da sum vo brak, samo da bi imal tolku pari samo da nemam tolku obvrski...I da bi imale se pak ke bide ista pesna. Se e do glavata

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Јас пак, не се осеќам awkward пред парови со дете.
Сакам и чувам мачиња и кучиња.Ги шетам.
Не сакам да имам деца.
Кога некој ќе ми спомне биолошки потреби и часовник ми иде да му удрам бокс.
Се воздржувам и враќам само со зборови, но во себе вријам.Не е секој створен за тоа, аман...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Пред некое време требаше да се видам со другарка, а она веќе искочена на кафе со некој лик од Мавританија што бил тука и вика дојди придружи ни се и викам ајде.
Мавританецов фин лик, студент по медицина, подобар англиски акцент од мене држеше, француски одличен (пошто Мавританија мислам била француска колонија), муабетевме едно-друго и паднавме на тема Мавританија.

Појма немам што има у таа земја и ми кажува типот што имало, што како и рече ми се свиѓа што луѓето се поприфатливи во Македонија како во Мавританија. Му викам во која смисла и пошто студира во Египет ми вика во Египет не смееш слободно да отидеш во хотел со некоја жена ако си Египќанец. Мора да покажеш документ дека си оженет со неа, за да ве пуштат во иста соба. Другаркава вика да и ја имав слична ситуација кога патував во Кувајт или Јемен и бев сместена кај една жена и останував до покасно низ град, навечер се враќав со такси (некој вид на убер) и еден ден газдарицава ми рече ќе те молам да не доаѓаш веќе касно, комшиите ми рекоа секоја вечер те донесувале непознати сомнителни мажи.

Религија, викам, има големо влијание во тие земја. Ликов ми вика не е религијата и христијаните во Египет не смеат да го направат истото. Викам да, зашто ја зеле религијата како закон. И пак почна да ми коловрти како не е така, и во Мавританија сме иста религија ама не сме толку строги, бла-бла. Ок, сменивме тема, нејќев да се препирам околу религија и после откако си отидов ме адна на инста, го аднав и ја, зошто да немаш пријатели од цел свет иако не се согласуваме на тема религија.

И пази, секој втор ден споделува некои видеа за тоа што им се дешава на Палестинците во Израел. Еднаш, ама еднаш не сподели нешто за жениве што ги истепаа во Иран што не носеле хиџаб. Религијата во која жените уште се луѓе од втор ред, во која права имаат помалку од добиток и се третирани полошо од добиток, во која имаат разно разни забрани и за однесување и за облекување и што уште не и ќе ми кажува не е до религијата, И ми иде сега да му пишам: ‘кажи ми сега дека тоа што се дешава во Иран не е ради затупавеност од вашата религија’.

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.600
Во интернет просторот и на Јутуб како дел од тој простор постојат повеќе моменти на класичен надреализам, каде што реални објекти, лица, предмети се во меѓусебна нереална корелација и конотација. Исто како и повеќето од моите сонови.
Еден таков открив денес. Пеце од Алпина како циганче на тарабука свири во некој двор во Охајо каде група Македонци одат по невестата и играат оро надвор заедно со еден црнец кој го везе правото како да е роден во просториите на КУД Пеце Атанасовски, сосе тетките и бабите кои носат погачи и фризури исти како последниве 50 години да живееле во Драгоманце, а не во Штатите.

Потегот со рацете на црнецот на 0:27 кога завршува орото е токлу типично македонски потег со раце кога завршува едно оро што да не беше црн немаше да верувам дека не е наш.

Фацата на хармоникашот на 0:40 со цигарчето на крајот од устата и фацата што вика-Копиљ у спиење можам ова да го свирам.

На 0:47 пред камера се избацува една појава што тотално му личи да е Менде од Битола со прекар Рекето, пребегнат во Америка за да не служи казна. Слаба жена нема, вклучувајќи ја тука и камерманката со свадбарки за машала.

Па го имаме Румен Радев на 1:00 (един народн две држави)

Дете во одело и кравата и наочари на 1:26 како Литл Крис син му на Биг Крис од Лок Сток енд Ту Смокинг Барелс.

На 1:34 црнецот пак во скроз македонски фристајл му дава рака на чичконо да влезе во орото со толку природен и спонатан играорски гест како просечен ВМРО-вец од Љубанци.

Па Румен Радев мафта со флашата ракија и сосем за крај на 2:53 имаме Попај Морнарот свадбарка за медаља, каква што само балканска жена може да извади, која те опалувала како дете кога не си го јадел спанаќот и поради која си пораснал денес во маж способен без проблем да изгураш килави Американци на врата и која те направила мачо мен ради кои и генгста црнците те стравопочитуваат и учат ора и македонски манири. Таква жена западен маж не може да скроти. И ради тоа следниот кадар е таткото како го повикува Малиот Крис да влезат во куќата. И секако последниот кадар е слика од улицата, да се знае дека у богато маало и од фамилија се децата.

Е кога Петре М. Андреевски вика дека сме пиреј, на ова мисли. Живеќе овај народ.

А се почна со тоа што си ја пуштив Три Грама Памет Немам. Уште еднаш по кој знае кој пат, Фала ти Јутубе за рекомендет видеата од страна.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.631
Поени од реакции
14.139
Чекај сеа, ова свадба е или престапулка? Овие од Штатите се движат како сега да се дигнале од инвалидска количка..

Kajgana Shop

На врв Bottom