Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.044
Поени од реакции
37.420
Драга,

Јас сум сопруг на кој не му е срам да каже дека пере, пегла, чисти по дома, менува пелени, готви (во што особено ужива), чува деца и прави се останато што влегува во списокот на работи за кои феминистките велат дека требало да бидат поделени помеѓу сопружниците. Но истите тие подоцна кењаат дека жените не можеле да цепат дрва, косат тревници, коваат шајки и кречат по дома зашто тоа било машка работа. И така, жените греота, тешко им било! Оставете ме мене дома да бидам домаќин(ка), уста нема да отворам! Just saying!

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
^Се удираат у гради со феминизам само кога им одговара.
Ако некоја се слика у фак ми плиз поза тогаш жена е може што сака и како сака да се слика, а ако јас ставам слика по гаќи и ми се отцртува џоле тогаш сум манијак.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.408
Поени од реакции
38.923
Денес возев Форд Фокус од 2002 со расипана стрелка за гориво. Ми остана без бензин на сред Радовиш па чекав да дојдат другари со туба. Курот никојпат не ми бил толку овејнат. Чуден е мојот животен пат во автомобилскиот сектор.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Не знам зошто некој би ставил слика кај што му се оцртува џоле, али ок.

Сакав да кажам дека многу интересен феномен ми се луѓето што ќе се налутат кога еднаш ќе ги одбиеш за нешто, а претходно сто пати си им чинел услуга, дури и на своја штета. Кога ќе им кажеш НЕ ти враќаат само со ок или лајкче и толку, ги снемува, не си им веќе другар.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Денес имав екстремно напорен ден. Се разбудив во ниту едно време.

Па трчај пренесувај вреќи, враќај купени, купувај нови поради промена на желба, качувај по скали, килави се. Трчај на работа, па трчај на интервју за работа, па трчај завршувај нови "битни" таскови во Петок во 3 кога сите привршуваат со работа.

Трчај во меѓувреме, раскревај се по дома зошто мајсторот кој го чекаш цела недела да ти заврши работа, ти се јавува 3 дена од кога сте се договориле под извинение дека: "абе имав многу работа, не стигнав, знаеш како е...ја и ќе ти откажев ама ептен атер за татко ти."
Па трчај земај го затоа што немал превоз да дојде.

Од толку работа цел ден сум со 2 банани и кафиња. И тие не помогнаа, па на крај сега заспав на фотеља во полу седечка положба.

И сето тоа за на крај некој да биде лут затоа што нијансата на фугата изглегла малку посветла од нејзината замисла.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.628
Драга,

Имав проблем да сонтам зашто бе не ме сакаат овде дечките на форумот. А оно било много едноставно, ја сам ти ем Зоран ем од Струмица а тука да ти биле сите ВМРОвци. По споро сконтав оти за разлика од Лестер ја Џорџ Карлин го живеам, антиестаблишмент и анархист, ем у црно се носам, ем брада имам и уопште не пратам политика. Па си помислив можеби и кај Лестер нешто поспоро иде.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Многу е тажно, многу е потешко кога си оддалечен на 1400км воздушна линија од дома и живееш тука, додека истовремено гледаш како некои фекалии ти го продаваат јазикот, идентитетот, историјата.
Гледаш како ти ја распродаваат татковината до последно парче, а ти си толку далеку, со што си немоќен ниту на протест да излезеш.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Утре Ливадичко езеро 5 ипол сати у правец, со искачување од 1300 надморска висина скромно :D.Да спиевме у дом Љуботен ќе беше 3 ипол сати,ама веројатноста дека ќе се начукав горе и немаше да отиднам е голема.Затоа цепај 2 сата гратис и стани си у 3.30 :D Како и да се надевам на убав ден и супер дружба

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
И горна и долна глава сечам дека тие што носат црковни алки, крстови меѓу цицки и пишуваат amin се најголемите грешници.
Бљувотини од луѓе!

Член од
4 август 2018
Мислења
1.558
Поени од реакции
3.350
Како му идат на кур пријателските совети(демек рака пружена да те извадат од гомната) на општата животна тема љубоФ од типот-Откачи ја кои се најприсатни и би ги прашал истиве:Добро бе луѓе дали вие сте сакале во животот?Искреност нешто?Емоција аа да,добро..а од кој вид и која и е задната намена и адреса на испраќање?:noze:
п.с.Да ви ебам тоа андроидите ај некој млад да ми даде совет на 20 години па да го разберам а не од некои озбилни луѓе кои живееле во друго време со други вредности... :noze:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom