Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.719
Драа

Тамо лево доле, куде играчке,стои ми и мој шал навивачки Манчестер Јунајтед.
Прееска ботљак, врти се и лази по тој бебешко теписонче, дограбија га шал и наместија се у доги над њега и мрда како да га кеца.:lolzz:

Еееее мој Манчестер,задњи осам године,турисфа ти га сфи,изеба те фино лепо кој стигне,па и син ми!
:icon_mrgr:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.833
Поени од реакции
6.440
Балканската Ким Бесинџер, која византиска женетина кајги, па и репрезентацјата на Ева по пооо поо.
Оригиналот е грчки на Зина. #НеоВизантискаМузика

Небото е ведро над Србија деновиве, богами. Блгарчината од источната фавела не се свесни дека ги ѕида француски ѕидар и ништо не е онака како што изгледа.
Ајде чекор по чекор да ја разглобиме ситуацијата.
I. Франција (Макронова) инвестира милијарди во Белградскиот Аеродром во моментов (за разлика од нас и нашата Турција во Скопскиот).
II. На Србија и е кажано да не се напиња со нас (кхм, црковни прашања решени),
III. а на болварија и е кажано да се натега со нас. Како драма е, секој има своја улога. Еден ги влечи конците, или подобро кажано ги ѕида тулите, ѕид по своја мерка. Прајм.

Споменик во Фрнција, Марсеј, го комеморира Александар Први - Кралот на Југославија убиен од бугарскиот атентатор Владо Черно-земски во Марсеј *се прозева* - заради Македонија како и секогаш.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.879
Поени од реакции
17.686
Драга

А можда е и урочен, ја да ти кажу!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Има еден да го наречам колега што доаѓа кај мене на работа, не се среќаваме многу често ама коа ќе се сретнеме почнувам да го мразам. Човекот ништо лично не ми згрешил, арно ама, се вика Илија.
И секогаш, ама буквално секогаш, во истата секунда коа ќе го забележам у главата почнува да ми пее една песна која оди вака: Илија море делијаааа, душата развеселијаааа, ако ја сакаш Марија ааааааааааааааааа љубовта наша заборавијааааааааааа.

И цел ден тоа па тоа, цело време како на рипит. Џабе пробувам други песни да вметнам, нејќе, Илија та Илија, јебале те Илија и Марија. А што убаво сабајле си се возев доека ми свиреше една песна од Бајага поради која ме мрзеше да застанам у продавница да си купам цигари, па крпев со 9 до сеа.

Од другите вести, чувам дворски куче и маче и тука до чешмата им стои едно тенџерче да си пијат вода, чат-пат коа ќе поминам им досипувам односно им ја мењам водата за да им биде свежа пошто е жешко времето. Завчера вечерта глеам татко ми стаил тесла внатре. :D

J

joli1

Гостин
Седум сабајле, недела. Сеуште ненаспан, секој момент дрифтам надвор од реалност, па се враќам. Внатрениот немир кој што го чувствував е неопислив.

Реков.. реков ќе свиткам еден, можда ќе ме смири, ќе ме успие. Можеби барем малку боље ќе се осеќам. Ама морам прво по ризли.

Излегов. Надвор тишина со по некој звук на птица, времето свежичко со сонце. Освен јас, по некој пензионер, наркоман и курва, ништо друго на улици немаше да се види. Го сакам градов кога е празен, а уште повеќе кога е тивок. Палам цигара затоа што не научив да се шетам надвор без запалена цигара.

Прво тобако, гурам врата, оп, заклучено. Не работиме недела.
Друго тобако, гурам врата, оп, заклучено. Ваљда и тие не работаат.
Еден дуќан, друг дуќан, не, овој дуќан, ај можеби тој дуќан. Ништо.

Чекај, што ден сме? Недела, аха. Заборавив.

Заборавив дека македонските газди се најголеми експлотатори на работна сила у цела Европа.
Заборавив дека претходно им одговараше работниците да им работаат и недела, но и празник, се разбира, без за истото соодветно да ги компензираат.
Заборавив дека македонскиот газда побргу не би му платил дополнителни 300-400 денари на работникот, отколку на тој ден да ќари дупло него обично.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.871
Поени од реакции
30.786
Кајги...
Конечно после 30+ години дипломатија сдсм ќе не внесат во ЕУ...ко бугари :sick:

Ф

Флеш

Гостин
Лоша навика ми стана,штом дојдам од работа,да гејмам на компјутер. Као демек нервозен од работа,малку релаксација на компјутер.
Палиш ФМ,губиш у куп од факинг Есен 1-0,ок се случува. У лига ,битна утакмица за Лига Европа, губиш исто од Келн,100 шута,немаш гол,а они од 3 шута,гол даваат.После отказ. Ти ебам релаксација.

Палиш кантер,упаѓаш на Мираж,пола тим ти се 9 годишни Руси иди нахуљ сперматозоиди. Губиш 8-0 .... Те гласаат да те кикнат . Ок ајде следна партија

Играш Даст. Пола тим ти се Грци . You SLAV,you malaka .... Стај ги мјут .... Губиш 8-0 .....

Релаксација бе.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.480
Поени од реакции
11.387
Драга кајгана,

Само треба внимателно да ги слушаш и гледаш луѓето во твојата околина, начинот на кој се однесуваат кон тебе, и начинот на кој се однесуваат кон другите луѓе. Гледај, слушај, читај меѓу редови, па полека склопи си ги коцките во глава и многу лесно може да откриеш за каква личност станува збор. И после, може да си ... хм играш.

Посебно иритирачка категорија на луѓе ми се оние кои без срам и перде гордо и со огромна самодоверба си ги покажуваат различните лица. Обично се тоа ''добри и фини луѓенца'' но ги издава насмевката упатена кон вас која не им се рефлектира во очите. Очите се огледало на душата. Гледај право во очи и поставувај прашања, ако е искрен човекот, нема да фаќа кривини, директно, без заобиколување, ќе добиеш одговор. Во спротивно, добиваш огромно и нелогично објаснување и одолговлекување на нештото кое може да биде просто и едноставно.

Можеби звучам малку садистички ама посебно убаво ми е преку разговор да им приредувам непријатни ситуации на погоре опишаната категорија луѓе. Да, кога реков....''може да си играш'', мислев на иронија и сарказам, спакувани со убава ''розева'' панделка. За жал мора така, во спротивно излегуваш наивен и глуп. Со дволичните, дволично, дистанца, сарказам и иронија. И музика, многу музика!

Kajgana Shop

На врв Bottom