Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.863
Поени од реакции
6.483
Чао Балдвин, беше фит замена за Афлито.
Сегашниот аватар е глорификација на Војин, од рубриката каде се (Илирите) и што прават денес.

Незнам од кој профил да го тагнам Дундарион. О, забрането е тагирање. Сакав да му покажам како народот од Динарските Алпи ги негува своите дијалекти. Источната Фавела може да земи белешки.
Веројатно и сам видел за време на своето бугарофилско творештво во нашата земја. Пошто Зона беше најгледан филм и кај нас. Сега че се реши Србин да биди. Тажен е тој живот дундарионски.

Има некоја чистина во ова. Јаки му се капчињата, на кого ли ме потсеќаат. Смени ги во бела боја.

Што велиш, Зона бугарка била? И во Дуклја и во Зета? Канови и Крумови? Невидено.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Уф, не знам од каде да почнам, ќе пробам најкратко што можам. Изминативе 9 месеци и кусур, односно од август навака се издесија многу работи за кои би можел да напишам еден том. Прво не напушти дедо ми, а неполни 8 месеци по него и чичко ми, двајцата од истата смрдена болест наречена рак. Во меѓувреме почнав заеднички живот со девојка ми и конечно го сфатив она што го збореа моите цел живот а тоа е чувството кога нешто ќе создадеш сам и ќе ја имаш сета заслуга за истото. За сега е одлично, двајцата се поддржуваме и надополнуваме, нема карање и истакнување его, уствари ова го знаев уште и пред да го почнеме заедничкиот живот али небитно.

На работа е шитот хаха. Пошо учев економско и средно и факс до негде бев свесен и знаев што е суров капитализам, ама брате ова што се дешава кај нас е жива срамота. До толку да се немало осет за вработениот како поединец... Среќен сум само што работам со прекрасни колеги со кои имаме меѓусебно разбирање инаку којзнае колку потешко ќе ни беше на сите. Да не се разбереме погрешно, не се жалам за ништо, туку само барам маааалце респект према она што го работиме, да не не третираат како роботи.

Иначе, она од пред 10 дена ми остави таква болка што мислам во животот дека ја немам осетено. Не бев свесен се додека не дојде денот, а кога дојде... Сфаќаш дека можда ќе си го видиш братот уште 5 пати до крајот на животот а длабоко во себе се радуваш за него и знаеш дека оди за подобро од тука во што никој од нас дома нема сомневање, али сепак останува болката дека не е до нас, дека не е меѓу нас и дека е 15 000 км оддалечен. Мислам дека и он го сфати истото па затоа имаше болен опроштај и со другари и со роднини и со сите. Тоа е тоа брату, ти посакувам успешен живот па се надевам дека еден ден пак ќе бидеме блиску и заедно.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
Не знам зашто ама вработените во ај ти по интернетов звучат како гастербајтерите на времето. Пување пуштено на максимум... Ок е, знаеме дека сте богати. И ние сиромавите сме луѓе, не мора да не потсетувате на вашата виша вредност и голема плата. Фала многу.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.922
Поени од реакции
22.006
Драа

У грчку/римску митологију,бог на слнце се вози у кочију сс 4 коња,у хинду Арџуна га вози слнце у кочију сс 7 коња,у нордиску божица Сол(Суна) вози га слнце сс 2 златни коња.
Још од тк јачину на превозни средстфа гу рачунале у коњи хаха.
Југо колко коња има? Ваљда у Југославију Тито га возија слнце у Југо сс незнам колко коња :icon_mrgr:

Сфака цивилизација има божестфо на слнце, некои и по повише,зависи од состојбу,изгрејсонце,зајдисонце...
Некои пренесувале жртфе за да изгрее јутре па.Египќани бубачку што тркала топку гомце по песак, Скарабеј, сматрале гу како сфета бубачка.Сфе док она га тркала топче по песак,слнце ке се движи на небо.

Има и божице на слнце.
Омилена ми е Аматерасу, која е од стару јапанску Шинто религију.Хепа и Арина на Хетити,Сол и Фреир на нордиски племиња.Гаруда у Хинду.

За Аполо сфи знаемо, тој е и чоколатце од серији Лост хаха.
Хелиос, стаеогрчка митологија.Митра, староперсиски, Ра египетски.Сол Инвиктус,романски.Инти, Инка цивилизација.На Ацтеки неможу да га изговору не па да га напишу.

Слнце е наш бог креатор,а не там некој си за седам д'на...
Вода е наша божица.

Слнце е одалечено од нас 150 миљона километра илимити 8 минута и 20 секунде сфетлосни.Ако ск га снема, за 8 минута ми ке га осетимо тој.
У њега има гориво за још около 5 миљарде године, а старо е над 4,6 миљарде године.Тежи около 200 000 пута повише од земњу.
Најблиска ѕвезда(слнце) ни е Проксима Кентаур, 4,6 сфетлосни године.
Сфи стари цивилизацие га пратиф дцижење на слнце.Набта Плаја,Менајдра,Кокино,Чичен Ица,СтоунХенџ,Боробадур,Ангор Ват,Абу Симбел,Тиванаку,тамо су први календари.
Тој е углавно основно што треа да знаете за овој големо нешто на наше небо.Летоска толко много ни ги знои јајца, а устфари ни е сфе на сфет!

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.370
Драгаа
1. Ние "плачеме" да пропаднеме,ама и дното не се "дава" така лесно за да не биде во допир со нас пошто и оно се курчи и се прави дека има некоја вредност...

2. Време е да откријам нешто ситно од мојот идентитет/outfit-Кога облачам патики увек ги врзувам и никад не сум ги носел одврзани колку и да било модерно тоа...:coffee:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.438
Поени од реакции
28.732
Драга,

и така ти викам Балет не е повеќе ноќен клуб туку биртија што затвара во 00:00 часот.
286206911_5604123262945502_7160589401714969551_n.jpg

Член од
23 јули 2019
Мислења
406
Поени од реакции
2.760
Драга,

ако здравје се одлучам да останам во Македонијава, ќе биде најмногу заради златното овошје и зеленчук што го имаме. Денес бев на пазар и очите ми светеа небаре сум нашла скриено богатство. Па како ги подредиле на тезгите...мерсклиски и OCD-задоволувачки.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
ДК,
Овој @Византиецот ми делува на лик кој при секое мочање си го бара со пинцета, и кога конечно го пронајде, нагласува - МАМО, ГО НАЈДОВ!

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
На концертот на Цеца и Анастасија во Пробиштип им се приклучува уште еден артист - Јоце Панов.

Како ја издржувате возбудата пред концертот вие што имате карти стварно не знам...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.733
Поени од реакции
35.560
Кајганке,

Кога се во прашање парите, сите и припаѓаат на истата вера.
Поп кој не венчава за пари, ќе венча за повеќе пари:свиркам:

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
А кумот муслиман на праволсавно венчање во црква?
Никој не знаеше освен парот и најблиските другари.
Не се сеќавам само како го запишаа дека се вика, Сашо, Горан, Зоран...
Мојата реакција тогаш беше: ако не си ја почитувате верата (лажете за името и верата на кумот), што ќе ви е венчавање во црква?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.939
Поени од реакции
17.994
Драга

Да бев повисок десер сантиметри или таа исто толку...Ех, те ебам животе, празна кутијо сладолед од Цермат.

Kajgana Shop

На врв Bottom