Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
ДК
темата за виртуелен дневник е една поактивни теми на форумов. Не ми е јасно зошто некој се тангира со туѓи мисли и ставови. Личен став е, лично размислување, сопствено доживување. Некој е препотентен, некој можеби срамежлив, некој несмасен во искажувањето на своите мисли ама секој е само свој.
Напиши го своето доживување без психоанализа на другите автори. Не можам да разберам од каде потреба да се фокусираме на други а не на себеси.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Многу прецизно и описно точно.

123.JPG

Го прочитав ова дур се мислев дали да го пијам вториот ибупрофен за денес.
Нејќам многу да се трујам, но заслужувам бар психички одмор.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Кајги, само слабаци молчат пред помоќни луѓе.
Ако сакаш да успееш, мора да научиш да фучиш и јазикот да ти се пушти 300 на саат.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Не за џабе рекле, смири се, преспиј, утрото е попаметно од вечерта.

Во врска со вчерашната нервоза за дефектот на мојата машина за перење алишта проблемот е решен. Но паметно решен, не афектно.

Прво не сум толку имотен за да глумам лудило по салоните за бела техника и да купувам безпотребно нови производи кога ќе ми текне.
Второ не сум луд, во афект знам да направам понекогаш некоја глупост, но ретко.

Вчера нервоза ме јадеше невидена. Преспав и сабајлево размислување и планирање со ладна глава.
Се јавив кај едно другарче од Врање, за да ми купи матична плоча и електромагнетна брава за машината (таму цена на плочата со попуст 25 евра, додека кај нас конечно добив сабајлево понуда од Сервис Македонија 88 евра ПОТПОЛНО ИСТАТА плоча по part number, нова во кутија). Бравата која што предизвика спој и ми ја изгоре цела плоча кај нас 690 денари, во Врање 320 денари (потполно истата).

Купи другарчево, ми ги испрати по автобус, си ги пречекав деловите и КОНЕЧНО си ги монтирав во машина.
Вкупнен износ на оригинални делови од Србија 30 евра, кај нас истите ќе ме чинеа 100 евра.
Разлика во цени на деловите, споредбено кај нас и во Србија, вкупно 70 евра. Ете толку ќарив.

Фала Богу, паметно завршена работа, конечно се перам. :icon_mrgr:
Сега сум заслужил едно добро ладно пиво. Живели! :ајнапиво:

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Секој ден со задовослтво ги читам постовите на @TrendS , како искусно наоѓа нова причина да се посере на Македонија, и да ја пофали Србија. Милина една. Вмровец србофил, тоа ни е наследството од Гвујо.

Член од
2 април 2022
Мислења
83
Поени од реакции
392
2008 нафтата 147 долари за барел цената на дизелот 70 денари.
2022 нафтата 114 долари за барел цената на дизелот 100 денари.
Живи не одраа...
Автоматски споено мислење:

Живи не одраа...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.910
Поени од реакции
36.986
Живи не одраа...
Автоматски споено мислење:

Живи не одраа...
Доларот во 2008 бил помеѓу 40 и 45 денари. Сега е 57 денари.

Член од
2 април 2022
Мислења
83
Поени од реакции
392
Доларот во 2008 бил помеѓу 40 и 45 денари. Сега е 57 денари.
10 денари разлика во цена на доларот се анулира со денешната цена на нафтата која е поевтина за 30 долари денес од таа во 2008ма денешната цена на дизелот не би требало да надминува 55 денари

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.873
Поени од реакции
6.510
Кеј, гркињава во 90ти пее дека била Македонка.
Јас ќе и кажам, ако сака да биде Македонка, може. (y) Ама и гркиња и Македонка истовремено, неможе.
Интересно е како во 60ти нивните претставници на Евровизија немаја сентимент дека се Македонци. Дури во 90ти се помакедончија. Изгледа не чекаја да се усамостоиме.
Песната и се преведува во 'Која Молитва'. Прашува, која молитва (или клетва) да ја кажела, за оној кој и ја крадел историјата. Спотот е соодветно снимен на манастирите во северна грција.
Јас и давам Влашки збор, дека. И јас ќе се молам за нејзините. За да не ги довтаса и нешто бетер од 500 години Турско. Последен пат кога се чепнаја со нас, некаде кон крајот на средниот век. Гадно заврши тоа за сите. Затоа да се помолиме.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.944
Поени од реакции
30.938
Кајги...
Многу ретко јадам благо ама денес како ми се услади една милка цела ја спукав без да приметам.
Изгледа си го земав делот за оваа година.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.895
Поени од реакции
15.298

Во склад со случувањата.
Најдобрата комедија на Балканот е дефинитивно кај Дневнјак. Денеска се вратија после 2 годиншна пауза!

Ф

Флеш

Гостин
Драаа,убао испунета недела ....

Положена возачка за мотор,договорено да земам 300 кубика Беверли ...

Да најдеме начин сеа да најдеме куфери за багаж на скутерот и да се направи план за Грција,на два/три дена за летово прва вожна соло .....

Нервозан мало

Kajgana Shop

На врв Bottom