Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Тоа жутокљунците северозападни тука се гоштевани со печени прасиња, пинџури, домашни ајвари, јабучари и селски краставици за таму после да лигавиме едно кафе.

Ај барем се јадеше неколку пати добро суши, кога ни беше нагласено ДЕКА ЌЕ СЕ ЈАДЕ на таа посета.

Да им се намочам на протестантските корени.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Драга Кајгана,

Проверувај спам фолдер на двата мејла почесто.
Идните колеги веќе имале еден настава преку зум додека јас сум спиел. Среќа денес видов па ќе ме примат во група од следниот вторник. Регрутерот веќе цела недела праќал мејлови, ама кој да гледа спам фолдер...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
ДК
како да не гледаат сериозно од другите земји кога сме небулозни за елементарни работи...
Доаѓа инвестиција од некои милион евра за реконструкција на јавен објект, во официјална преписка видни ликови од амбасади и странски земји... Фрчат екстензии .gov, .mil, и нашите мили ликови вклучени во проектот исклучиво со hotmail i yahoo... Нормално, за екпресно кратко време стаса културно склопено предупредување дека е пожелно службените адреси да се користат од безбедносни причини...
Ниво-Зимбабве...

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Ееееее која црна вукојебина сме ние.
Завчера прво им вртам на господата од СЕРВИС МАКЕДОНИЈА барајќи понуда за еден дел за машина за алишта. Ама не можело преку телефон, морало преку меил, за 5 минути праќам меил. Јбг тие се единствени кои што продаваат поспецифични делови за Беко.

Каков црн одговор, нема такво нешто. И вртам сабајлево на таа гуската што работи таму, ааааа сега ќе го препратам меилот до колегите. И велам абе вие конзилиум да не свикувате за да издавате понуди? Ама господине еве до крајот на работното време СИГУРНО ќе ви биде одговорено.
Еве им го крајот на работно време, нема ништо. Вртам на телефон, централата им исклучува, си отишле еден саат порано.
Сакаш да купиш и поштено да платиш, но не можеш.

Сега ми рока филм, денес или ќе одам до Врање да си купам нова плоча (има на лагер) за машинава, до 20 часот работат таму или ќе одам до Нептун по нова машина и тоа таа што е изложена во салон, одма да ја товарам.
Исто/слично ѓубре (како ќе се погоди) се сите брендови наменети за овој смрдлив балкански пазар (потврдено!), зимам средна класа со најдолга гаранција, после нека цркне, пак нова и така. Бар кога ќе рикне, ама ич да не ми е криво за парите.
Како и да е, нешто ќе мора да се направи денес. Без машина за алишта не се живее, се усмрдев дома.
ПС
Ние не сме држава, ние сме ДРЖАВИШТЕ!

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.904
Поени од реакции
25.249
Лани, на бродот од Шведска до Данска, спичкавме преку 100 евра на флипери. Малиот во количка посматра, деца насобрани околу нас, навиваат...
Детево расте со компјутерски игри, Нинтендо свич, плејстејшн... Го учиш од мал, го тренираш, го спремаш за соиграч и замисли утре да стане екстроверт и да не покаже интерес за гејминг. :(

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.023
145 ден без пиво т.е. алкохол.
115 ден без кафе.
И меѓувремено раскинав со една девојка за да бидам со друга што ми даваше лажна надеж долги години. По трет пат. И конечно си реков вртам страница ја бришам од сегде, а она вчера ми се јавува ноншалатно ко ништо да не било. Јас кревам слушалка и правам исто муабет ко ништо да не било.
Ова ако не е дефиниција за глупак, ондак не знам што е.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
шлајм пост алерт. Византиецот потроши 300 € за фармерки од Dsquared. Некој би рекол, етиката и естетиката не се битни, ама јас велам кажи му го тоа на Аристотел. Ко че те подграбни. (душа Влашка <3 скржава ...приватна, сум ви кажал дека ко дете го пуштил Ацета во камп во Илирија? Монтенегро. Дуклеа. ДЕО-КЛЕА?). Грко Платон би ве подграбнал бетер. Назад кај фармерките - вака никој не ми стоеле. Репрезентативно, кога ќе те видат колегите на кафе и Афстриски Сахер, господин, човек.
И уште 200€ за парфем од Hugo. Да мириса на Море + Електрицитет + Озон. Во 3 соби кај што поминал Византиецот (ова вејче се граничи со ропак), луѓето да знаат Византијецот ваз хиер, wurde hier gewesen.
Чао, ве гушкам. Кус.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Сервус кеј,
Дур сме кај Црногорците кајги, зошто овај народ ми е толку проклето мил? Сум имал само најубави искуства со нив. Кога ќе им кажиш дека си од Македонија, очите им се смеат. Горди се на тебе, исто ко на свој црногорец. Тие такви какви што се (да постирам слики од Црногорскиот Ватерполо тим? бијонс стил?), и јас ваков каков што сум - два различни света. А сепак толку сакање. Мене можат да ми простат се - само затоа што сум бил Македонец. Има разлики меѓу нас, од моето стручно соколово историско око - тие се типично Илиријски народ, а ние си копаме на Влашко, но нешто не поврзува.
Македонците биле едно со Илирите од најстари времиња. Некои одат и до таму што велат дека Олимпија не била Гркиња туку Илиријка. Амбициозна, волуптуозна и насилна (well сите знаеме како заврши таа комбинација на карактерни особини, шо би рекол Парва: во 1во одд, да се учат жените да не бидат ко Оли). Muss ich mir selber besser schauen. Чао на квадрат. Гушкање на Квадратен Корен од 0.75.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.789
Поени од реакции
39.933
ДК,

Како да им објаснам дека раскажување на глупи приказни и вицови на некој дијалект не е стенд ап комедија туку трагедија? Освен на бумери не знам на кого друг му се смешни ликови како Никола Тодоровски, Марјан Ѓорѓиевски, Бојан Велевски и слични.

Kajgana Shop

На врв Bottom