Дк, не знам како треба да се постапи со мајстори или општо со луѓе во животов во државава. Пред некоја недела ми се расипа соларното на куќата, излегов до чаршија да му појдам во продавничето од 2 квадрати шо му е на плочникот, здраво здраво ми се деси ова и ова почна да ми течи на покрив, немам вода гледајте прајте да дојдите до вечер да не се напрај поголема беља... готово другар, дај ми број, имам монтажа во 3 саато, кај 5 ќе ти се јавам сигурно за да не останите без вода. Иди 6 саато жив пес нема да се јави на телефон, звонам јас никој не се јавува, сестра ми лута пипер му звони на телефон, никој не се јавува.. му пишува на фб страната: здраво сакаме да порачаме два колектори, и то копилето од газда хоштаплерско и пишува: готово нема проблем. Е сега ќе видите да ви ебам племето му вика сестра ми. Му пишува ако не се нацртаат за 5 минути, ќе се викнат екипите од телевизии за проблемов и да се прочуја тој свињата дебела шо игри игра. За 20 минути идат како попарени двајца млади, едниов од нив истиот шо појдов пред 4 саати за да му пријавам, и ми вика: другар да не беше сестра ти, јас че те забораев... па пичкати чорава да не треба за уши да ве влечкам, мајката в дуп да ти ја ебам, шо ме прајш будала пред сестра ми па и со нејзе да се расправам дека сум неспособен да ве донесам. Нејсе, се среди проблемот, сменија то жиците шо беше, 1000 денари и вика на сестра ми.. ШО?! му вика, дај ми фискална дека толку кошта нештово куриња!... видоја дека нема пари да добијаат и фитка да ги нема.
Другата ден одам до продавница да земам туш батерија со стариов, се расправаме му викам дека нема од пазар да купуваме, фалшни се, ќе одиме од салон за санитарија... зедовме то чешмата росан српска, ме убедуваше таму продавчката дека се квалитет и има 5 години гаранција и лупнавме 3.300. Ја мести дома мајсторов, пушта вода и се закочува круглата. Ајде палам патиките назад, ме праќаат во магацинот, таму тој батето ми вика: мора да ја остајш, нареден четврток ќе ти се јавиме пошто претставникот од фирмава иди да се види убо шо како, ќе ти дајме нова оти сега моментално немаме. Помина тој четвртокот никој не се јави. Појдов во петокот, продавачката ми вика: не е дојден магационеров, дојди кај 5 саато. Одам пак назад, го начекувам него и ми вика: заборајвме да видиме шо беше со туш батеријава, али еве земи нова..
Не знам како треба да постапам со луѓево, дали треба со пушка да влегувам кај и да одам, дали имам толку грда и наивна фаца па си играат курташак, дали треба пред влегување да му викам разговорот ќе се снима како и сл. Стариов ми вика, синко ти си наивен нема да завршиш работа, сето е ретардирано не можи со крсто на чело да си. Арно имаше пишано погоре Ricky, ќе треба и јас unicycle да си купам пошто и онака сум кловн. Сметав дека има тро од тро останато луѓе во државава шо знаат да сврзат 2 и 2 и кога ќе речат ќе се јавиме и ќе завршиме работа, дека и то ќе го напрат. Али не, отсега друга приказна ќе се игра со мене, заби покажување и за кусур од 2 денари. Ќе му ебам матер на секој шо нема да напрај то шо ќе му биди кажано а ме засега мене. Ветувам.