Моментално ја пијам третата различна врста на пиво што ја иам у фрижидер. Од шетање низ Германија се преселив у Чешка, а најверојтно преку Холандија ќе завршам у Македонија.
Прееска ја исправ колата, и само што завршив со чинот наречен пребришување со еленска кожа, заврна.
Интересен домаќин сум морам да признаам, ене ја ушљакана и тажна. Ме боли кур.
Пред некое време ви кажав дека напраив сообраќајка или како што јас милувам да кажам, удес. Минимално оштетување иам кое никад нема да го напраам а за кое добив 400 евра од осигурителна компанија и истите пари уеврени и спремни за на одмор. hhhh
Прееска приметив дека ми е напукната шофершајбната, има една језива линија која најверојатно никад нема да биде санирана ако помине на технички на крајот од месецов.
Ги слушав финците пак, сеа се пребацив на некојси ирски панк. Ако не искочам од дома најверојатно ќе завршам на ламинат уз мелодиите на големиот Синан Сакиќ или некој сличен.
Татко ми завчера избушил вода у двор, нашол вода, извадил вода или као и да се вика тоа... ене го сеа пресреќен го полива дворот односно го поплавува, пресреќен и горд. Ми вика дои да видиш колку е ладна, и доека ми течеше вода низ раката се занесе у објаснувањето дека уште била матна па коа ќе се избистри ќе биде топ, ќе може да се пие, тука ќе ставал мрамор, ова ќе праел, она ќе праел. Како да му кажам дека ништо не разбирам и ништо не ме интересира. За леб ќе трпам ако некад останам сам.
И така.
Очаен пост.