Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
D... se zagledav nekoj snimki-videa na rusenje so miniranje na visoki golemi zgradi i...
se uspesno ama ne mi e jasno sto pravat so toa prasinata posle kako ja sobiraat 1km naokolu...
tolku li se glupi ta ne im teknalo do sega pa mora jas da im kazuvam...
abre glupaci, ke postavite toa dinamitot i ke cekate i aktiviraj koga ke ima najgolem dozd,
ili bar pusti voda na site spratovi eden cas pred BUM ma ima betonot voden sunger da go napravam,
do sega mislev samo vo nasava vlada ima glupaci,ama toa imalo po cel svet.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ДК,

јадев вчера некое чоколадо со портокал и чили. Мислам дека сите органи во стомакот ми се превртени.

Затоа повеќе нема да играм карти во одреден предизвик, ако загубам знам што ми следува. :sick:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.832
Поени од реакции
7.177

Никогаш не сум се идентификувал како стар Скопјанец, никогаш не ме влечел локал-патриотизмот. Не мислам дека местото каде што случајно сме се родиле, нѐ прави подобри од луѓето кои случајно се родиле на друго место. Ама, некако, оваа репортажа, релативно блиска до моето раѓање, осум години разлика, блиска до моето детство, до местата на кои се сеќавам - некако ме прави носталгичен за Скопје од претходниот ден. Си замислувам што би правеле да би биле родени тогаш, К?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.692
Го слушав дел од интервјуто на Хари и Меган.

Ќе го храниш со златна лажица, ќе го пратиш на воена обука да вози хеликоптер, да иде у Афганистан или како што лажеа комунистите во ЈНА го праќаш детето во војска за да се врати како маж (примеров на Хари го покажа спротивното) и на крај ќе те резили по телевизија затоа што имал дома ноќно шепотало.

Абе оди скриј се бе!

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Кој метеопат сум....се смени времето до даска.....од пролет.....есен, богами и зимо.
Вчера си легнав така......револтиран, изнервиран, општо разочаран....полициски часови.....гледам реприза на ланска година.....Vol. 2
Тоа е....
Денеска на лева нога.....врне, облачно, гадно.......а треба...мора да се работи.
Две кафиња испив до сега......не ме креваат. Не е прв пат, секогаш кога има нагла промена на времето......реагирам вака.....никако.
А сега за пола саат ми започнува видео конференција со Германија.......два ипол саати пред камера......состанок.
Ќе се издржи денов.....едвам чекам да се приберам дома и да дремнам некој пола саат.

K

Kitsune

Гостин
ДК,

Не сакав пред некој ден да пишувам за да не ја расипам осмомартовската атмосфера на темава.

Но сега би рекол.

Најголемиот непријател на жената последниве иљада години и сеуште не биле мажите. Најголем непријател на женскиот род е глупава жена. Жена која не се вреднува самата себе и не ја знае вредноста на женската сила која претставува носител на живот, а не предмет за раѓање деца.

Бев сведок на една таква ситуација деновиве каде што жена ги критикува модерните жени кои наместо да седеле дома они воделе бизниси.

Никој не ти брани госпоѓо да седиш дома и да бидеш во сенка на маж ти. Но остави ги успешните жени да си бидат она што се, независни, слободни и носители на живот, а не предмет за раѓање деца

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
TRAUMI od destvoto D.... i sega vo son me plasat zborovi na roditelite
1. Da ne si gi pipnal napolitankite,za GOSTI se... go gledas kajsov (go podiga djemperot i pokazuva)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.302
Поени од реакции
13.198
Дк,

Вечерва сум го пиел највкусниот чај,евер.

Kajgana Shop

На врв Bottom