Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.751
Поени од реакции
36.647
Драга,
Дедово ми го продолжи животот! :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: 15 минути се смеам ко луд!

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.957
Поени од реакции
8.141
ДК,

при "free shipping" народни пари ги трошат на ДХЛ, наместо да ги вложат во болници, улилишта или патишта.

Во недела ги очекуваме првите три илјади вакцини што ќе дојдат преку „ДХЛ“

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Како да бидеш модерен "новинар" на светски познат сајт во неколку чекори.

Прво, мислиш на нешто ретардирано поврзано со темата на сајтот. Еве, чисто за случајов ќе кажеме сајт за филмови, ама концептов е ист и за музика, спорт, политика и се по ред

Чисто за пример, еве ќе кажеме ретардираното нешто е "Beautiful mind is offensive??!?!"

Второ, одиш на тњиттер.цом и пишуваш неколку keywords.
Бидејќи тњиттер е користен од страна на тинејџери со 18 IQ низ целиот свет, лесно е да успееш да најдеш барем 10 твитови од луѓе што некако ќе пишат "Wow just watched "A Beautiful Mind" and this movie..wow..I'll be sick, why does this even exist???? Wow..umm.......times changed wow...."

Трето, ја создаваш статијата и ги ставаш десетте твитови од 13 годишни тинејџери од цел свет што го пишале ова

Четврто: Ставаш наслов од типот на TWITTER USERS ARE NOT HAPPY ABOUT HOW OFFENSIVE "A BEAUTIFUL MIND IS"!!!

Петто - споделуваш на фејсбук.
И таму е лесно.
Будали ќе се ложат и ќе ти коментираат "aa ova nema vrska koj go pisal be, vie ste idioti kakov film gledate" и "vidis stvarno, ne sum razmislil, ama filmov malce seksistickorasisticki ko da e, stvarno wow"

И така се создава фејк наратив за филмот дека стварно е навредлив, па потоа се трга од платформи, човекот врз кој е базиран филмот постхумно ги губи сите награди и слично.

Добредојдовте во 2021

Пробајте, ова можете да го направите со било што, сигурен сум дека ќе испадне дека и Роза Луксембург била сексист за пар години

D

dobramuzika

Гостин
драга, во последно само за бизнис идеи и слично пишуваат/се јавуваат, само таму им е паметот, никој не бара стриктно за дружба. :( ми фалат седенките по паркови, клупи, кај некого дома или кружењето низ град. запнале само пари, пари, пари, успех, успех, успех.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.724
Поени од реакции
2.237
Оваа недела најпоставувано прашање кое јас го слушав беше: Дали го осети?

Земјотресот во Лариса де.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.492
ДК
Глеам bad boys и вика "We will be two bitches in the sea", а преводот е ќе бидеме двајца жентурачи :pos: :pos: :pos:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.804
Поени од реакции
17.355
Драга

Ниту еден роденден не ми поминал стресно како оној вчерашен. Прво чекав на дедо ми резултати, па кај лекарот, кога испадна за џабе сум чекал бидејќи сум требал да го водам на друга клиника. Океј идам да видам за девојчено што сум и ваљда симпатија за упис на факултет, кога жената ми нареди еден куп процедури и работи што требаат за упис. Стигнав дома и се слушнавме со другарче и дознав дека баба му умрела минатата година. Жената беше срце од човек и се потресов како да умрел некој мој најблизок. Дента викам ај да играм лишче, можда роденденски добија и мртвиот ливерпул не даде гол, никогаш да не даде да даде Бог.

Инаку им се заблагодарувам на нашето друштво од тука кои ми го разубавија роденденот и редакцијата за сајтот за кој пишувам како и уште некои добри луѓе. Ве сакам најмногу!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.128
Има една реклама од туристичка агенција за зимување во Бугарија и тоа колку е безбедно.

Секогаш кога ја гледам, се газам од смеење и ми текнува на муабети со бар 5 луѓе за тоа колку "безбедно" поминале во тази штата.

Бугарија и безбедно во иста реченица. :pos:

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Денеска 10 поена за девојчето што ми се насмеа при разминување, 12 поена за дечкото шо ми кажа да ставам маска, пошо чека подоле на улицата и казнува жандармерија. Имало уште добар народ нек си ибе...

Kajgana Shop

На врв Bottom