Драга,
Пред некој ден прочитав нешто што искрено не очекував дека ќе дојде, зашто мислев дека луѓето имаат мозок.
Сега политички коректно било да не спомнуваш жени, туку people who menstruate. Кои се, де факто, жени.
Искрено, такво ме заболе што прават денешните небричени феминистки и трансовите. Ме заболе за нивната борба, за нивната неугодност, за нивната пропаганда итн. Живеј со картите што ти се дадени и не замарај. Али многу ме иритира што со вакви срања ги негираат биолошките карактеристики на жените и со тоа и истиот тој феминизам со кој се чукаат во гради.
А и кој побогу со цел памет би сакал да биде жена?
Најсериозно?
Јас би им правела неколку месеци тестирање, чисто да имаат шанса да увидат како е. Ќе ти ги туриме потребните хормони и ќе оставиме да си играат со тебе. Два три дена во овулација да ти се гади, врти и да се осеќаш ко шит без енергија. Па после во пмс ќе оставиме недела дена да те болат гради, желудник, колкови, колена, пак гадења, температури, и после кога ќе станеш а person who menstruates, да те наклукаме два дена со апчиња (некад и повеќе по потреба) за чисто да можеш од кревет да станеш тие денови.
И ако ова им се допадне така некој месец, да бидеш машина што работи на хормони и телото да не те слуша секогаш и да прави она што сакаш да го правиш, ќе може да продолжиш со трансот. Ако не, ќе си живееш со таквото и фала ќе викаш.
People who menstruate.
Што се нема да им се сврти во тоа глупите мозоци, у пм.