Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.160
Поени од реакции
30.309
Porano, vo vremeto na Grujo aj da recam, falese debata, soochuvanje na sprptistaveni politicki mislenja.
Ajde padna Grujo, pomina toa vreme i sega na skoro sekoja televizija ima politicka debata.
Prvin kako se shto e novo bese interesno, pa narod naviva, ba kremot bese Apasiev koga ke go viknea da gi posramoti negovite protivnici i da predvidi deka ke lezat vo zatvor.
Se okej.
Vcera gledam Stojance Angelov veke po kojznae koj pat, go vikaat na debata. Aj interesno e ednas, dva pati, covekot e shupelka se faka vo negovite lagi pa interesno e da se gleda.
Isto i Pavle Bogoevski, od koga go shutnaa kako kjese, sega go recikliraat po televiziive, kako papagal siromashkiot se trudi da gi opravda site gluposti na bivshite rabotodavci, samo za poziciichka.
Ama ne e ubavo toj ochaj da se gleda na tv, duri ni maskata ne moze da skrie kolku e ochaen i beskorisen.
Na sekoi 2 nedeli pa istive, se tie pa tie.
Moze postrucni luge im otfrlaat pokana oti im e pod chest da sednat i so analfabetusot Stojance da debatira. So niv trebase da zavrsat od koga Apasiev gi sredi.
Debative treba da se odvivaat so profesionalci ili barem luge so iq pogolem od sobna temperatura. Sto napravija nasive televizii, gi izdramatiziraa ko turska serija.
Me pravat da sakam da gi ukinat.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
"The meeting between people. The first time it is a coincidence, the second time it is by necessity, the third time its fate."

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.905
Поени од реакции
25.249
Урлај додека син ми спие. :roker: Во себе, на слушалки.

Гејминг на рати, единствената забава која можам да си ја дозволам, ни таа не ја можам.
Оде живот. Ќе заборавам на себеси во следниве неколку години, ама сѐ за мафинот! :love:

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.443
Поени од реакции
7.726
Инаку да се вратиме малку во реалноста, митот за крахирано здравство во Македонија за време на пандемијата е измислен...

Нашето здравство од секогаш било крахирано. Да лежиш во болница ако немаш пријатели, сестра или болничар нема ни да те погледнат а за доктор да не правиме муабет...

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Е па дечки, еве дојде денов за кој што шитпостав долго време.

Да не форсираме алтернативна историја, Македонија имала многу битни мечеви и ова нема да биде првиот битен меч.

Ракометарите и Кошаркарите имале премногу вакви ситуации, а исто така не смее да се заборави "Ватерполовиќ" репрезентацијата! Да не збориме за помали спортови како куглање или шах каде имаме талентирани луѓе.

Ама фудбалот е најпознатиот спорт на планетата. И аналогно на тоа натпреварот вечерва ќе биде најбитниот натпревар во спортската историја на Република Македонија.

Дај боже да имаме во иднина и нешто побитно од ова. Ама сега за сега, на тоа ниво сме да играме во глобална пандемија против Грузија благодарение на глупо правило на УЕФА да дава шанса на репрезентации од нашиот ранг.

Без разлика што шитпостав последнава недела, не сум идиот, знам дека овој меч нема да биде возбудлив за просечен фан што не му е гајле за двете екипи.
Знам дека ќе биде рововска битка.
Знам дека Грузија е благ фаворит.
Знам дека има и те како добри шанси вечерва да изгубиме.
Знам дека секој Македонец во секој дел од светот се губи под притисок и знам дека поголеми се шансите за масовно посерување него ли победа (Види: Кошаркарската репрезентација на Македонија во плејоф за Олимписките Игри)
Знам дека исто така постои и голема шанса ова да се решава на пенали.
Знам дека во последнава година игравме два меча против Грузија и во двата меча тие беа подобриот противник.
Ама знам и дека ваква шанса нема пак да добиеме и знам дека играчите од мали сонуваат за нешто вакво и дека нема да си простат ако не ја искористат оваа шанса. Особено Пандев.

Така да, се што може да посакаме е играчите да дадат се од себе и да не потклекнат под притисокот. Се додека дадат се од себе.. во ред сум со било кој исход.

Па на крај краева, ако изгубиме, можеби вистинското Европско Првенство се пријателите што ги направивме along the way.

Навивајте, верувајте дека можеме да стигнеме до победа, пијанчете се по дома пошто јбг, има Корона и во зборовите на госпоѓа СЈО - Но Пасаран!!!

Со среќа дечки, покажете му на просечниот македонец како тоа изгледа кога сите заедно работат за една цел и почнете ја промената во македонскиот лузерски менталитет.

И изиграјте толку добро што админот на фб страната на Зоран Заев ќе мора да се испоти толку добро за да честита на Грузија и да пише дека "сепак фудбалот не е битен, битно е тоа што Каха Каладѕе ги доби изборите за градоначалник на Тбилиси во 2017, а ова е добра прилика да ве потсетиме да гласате за Шилегов догодина, тоа е битно!"

ЗА КОГО?

ЗА ~МАЈКА ТИ~~
ЗА ~ЕМОЏИЊА~
ЗА МАКЕДОНИЈА

1605182557626.png

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
ДК

Честито на општина Центар за набавка на вендинг машини за ѓубре(лименки и стакло).

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.318
Шуќур !!!!!

Конечно нешто асално да се случи оваа 2020 год.

Здравје догодина во Букурешт на поништување на Букерешкиот договор :icon_mrgr:
Само да отворат граници и да се заузда ова Коронава.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
I loved Al Lipschitz
More than I can possibly say
He was a real artistic guy
Sensitive, a painter