Драга Кајгана (виртуелен дневник)

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.793
Поени од реакции
7.017
А потоа следува она неизбежно прашање, од кое зависат милион работи: како реагираме на претрпената штета? Ја признаваме или ја потиснуваме и како таа влијае врз нашата интеракција со други луѓе? Едни си ја признаваат и прифаќаат штетата и се обидуваат да ја ублажат; други цел живот се трудат да им помогнат на други оштетени души; а има и такви кои единствено сакаат како што знаат и умеат да избегнат каква било друга штета во животот. А тие се оние безмилосните, оние од кои треба да бегате како од чума. Џулијан Барнс
 

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.831
Поени од реакции
5.945
Нема ништо полошо од мало невоспитано детиште. Најчесто оваквите одат во пар со незаинтересирани родители кои не превземаат ништо за да го смират. Додека малото ти го демолира станот, они се правдаат дека такво било детето, хиперактивно. Порано тие хиперактивните деца ги викаа недоволно тепани. :boksix:
Лекција за друг пат. Ај сеа мрш од тука.
 
Ф

Флеш

Гостин
Мачка си е мачка. Ќе си вришти у ноќта,ќе буди цело маалоо.Мачка ти е суштество,кое не ебе жива сила.Чичко ми има стафорд пред двор во бох. Има една преку улица улава будала шо има мачки и ги пушта секад приквечер,обавезно поминуваат кај мене.Кучево ќе ги осети,одма алерт,мачкиве уште шлаг на торта со нивното шкрипење од звук ...... Секоја Божја вечер,комшике Бети прибери ги,не ги пуштај наваму,ќе ти ги удави,трактор од куче е.Кому збориш,на тиква Македонец.:гомце:

Еве ви амбиент-атмосфера дирекно од кај мене.Секој ден:tapp:

 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.610

tazhen snoop :(

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.220
Поени од реакции
35.824
Пожаров во Правда е или од плинско или од цигара. Нема друго.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Почнаа да делуваат ова аудиокнигиве со вештери магии змејови самовили и то :icon_lol:. Почнав да се изразувам ко од бајка комплименти, не прекрасна си убава си кукле си останати глупи нафрлувања, абе поезија излегува од мене :icon_lol:.

 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.507
Поени од реакции
5.818
Кајги,
Кога ме критикуваат за нешто ќутам и чекам да бидат во слична ситуација, е баш интересно ќе биде да се гледа што ќе прават тогаш.
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Последно бев на маса со две такви, толку препотентни што не можат една реченица муабет да напраат или една насмевка да упатат, само гледаат наоколу цела вечер ко некои стрини и оговараат која како се облекла. И едно 20 видеа и слики само од нив две.Толку ли имаат фрустрации у животот, што мораат да се претстават пред некои непознати дека демек се на ниво погоре. Добро, повеќето жени се такви, полни фрустрации, така да не ме чуди. Жал ми е за животот кој го живеат, кога единствени моменти во кои се они среќни во денот се оние кога изиграваат доминантност, разгаленост и ароганција. Најчесто така со непознати, или во било какви услужни објекти, тоа им се моментите во кои они блескаат и за првпат во денот се они доминантните. Толку ли живеат понижено во секојдневието што мораат да доминираат во некои глупи моменти, или со некои фаци што првпат ги гледаат. Глеаш жена во трговски центар, продавница, банка, лекар, хотел, пекара, редица во сообраќај, и она праи невидена драма од ништо. Ако ѝ дадеш шанса да го покачи гласот, она ќе го покачи. И ајде тоа, него не можат да излезат ни навечер во кафич. Дури и тоа го прават екстремно напнато, ко да сме у савана со лавови, и мора да докажат дека се они најјаките во стадото. :icon_lol:
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Нема појака ствар од правење нов Инстаграм или Фб откако ќе раскинеш со дечко/девојка ти. Мајка баравте да редите слики секои пет минути.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.505
Поени од реакции
33.665
Key,

Denes na svoja koza pocuvstvuvav "ova trebase da bide email". Pa mala e zemjava so, saat dva u bilokoj grad si... Srekja ajde za pozitivni vesti bese. Mi ide sve godinava, od koga resiv da izlezam od komfortnata zona. Se setav niz evropa, pak ke se setam u skoro, se vrabotiv so osguuvanje i sve, bev na zabolekar konecno i uste treba da idam, mi se pustaa poise u edna nedela negoli proslite dve godini... samodoverbata mi e niz krov. Se nafakjam godinava na stvari sto porano ne bi ni pomislil... uste da ja olabavam zenska mi da ne mi trcka administrativnite stvari i moze da kazam pocnav da razmisluvam da sakam da porasnam i konecno da se pozdravam so introvertnosta za do nekoi podobri vreminja. :D

Side effect pri zgolemena socijalizacija e i gledanje mrtvi fudbali u birtii kade si odis doma i mirisas na mandza. Ali hej... skopsko.

Ta.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom