- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 6.134
- Поени од реакции
- 1.896
18 август.Има ден во коjто има парад на АРМ?
18 август.Има ден во коjто има парад на АРМ?
Мислиш ли дека статистиките на хартија, на терен секогаш се покажуваат точни? Ако така резонираш ти како млад човек, тогаш многу статистики укажуваат дека ние всушност не постоиме на овој свет, а токму тоа е целта на тие статистики, психолошко влијание, кое очигледно кај тебе влеало со плод...тоа што си се родил овде во Македонија, а не во грција, не треба да те поколеба во сопствената сигурност да се спротиставиш на било кој што ти ја загрозува твојата безбедност, без разлика колку тој статистички е по супериорен од тебе...примери за потклекнување на статистички појаките пред статистички послабите има многу... впрочем на секоја акција има адекватна реакција.Види не е тоа мала предност, а за гориво еве кај им е Македонија, не верувам дека многу ќе се истрошат. Доста е да ни ја избомбардираат и оваа инфрструктура што ја имаме, одма ќе колабираме, не треба да се мачат да не убиваат. А и тоа дека ние Македонците ќе зовриеме, некако не ми е веројатно, премногу мирољубив народ сме, а и сулудо е земја како Македонија да се сили против воена сила каква што е Грција. Пред неколку години мислам дека беа рангирани како 13 та воена сила во свет, денеска се на 22 место http://www.globalfirepower.com/
Па нормално би се спротиставил како и секој на кој би му била нападната земјата, само фактот што имаме едно сухои кое скапува на воениот аеродром и кое не е летано од 2001, некако ми кажува дека моето противење нема да ги поколеба многу Грците. Не ми беше мене намерата јас да ја тестирам храброста на Македонецот, јас сум само реален, Грците имаат силна и добро опремена армија и се ептен задоени со националистички дух, за разлика од просечниот Македонец кој уште се двоуми што е и кој е, а рака на срце и кога просечниот Македонец би бирал дали да се бори за својата земја или едноставно да прифати туѓ ултиматум само да си го зачува мирот во куќата, сигурен сум дека ќе го одбере второто, така да говориме за војна која немаме ниту теоретски шанси да ја добиеме.Мислиш ли дека статистиките на хартија, на терен секогаш се покажуваат точни? Ако така резонираш ти како млад човек, тогаш многу статистики укажуваат дека ние всушност не постоиме на овој свет, а токму тоа е целта на тие статистики, психолошко влијание, кое очигледно кај тебе влеало со плод...тоа што си се родил овде во Македонија, а не во грција, не треба да те поколеба во сопствената сигурност да се спротиставиш на било кој што ти ја загрозува твојата безбедност, без разлика колку тој статистички е по супериорен од тебе...примери за потклекнување на статистички појаките пред статистички послабите има многу... впрочем на секоја акција има адекватна реакција.
И јас сум реаленПа нормално би се спротиставил како и секој на кој би му била нападната земјата, само фактот што имаме едно сухои кое скапува на воениот аеродром и кое не е летано од 2001, некако ми кажува дека моето противење нема да ги поколеба многу Грците. Не ми беше мене намерата јас да ја тестирам храброста на Македонецот, јас сум само реален, Грците имаат силна и добро опремена армија и се ептен задоени со националистички дух, за разлика од просечниот Македонец кој уште се двоуми што е и кој е, а рака на срце и кога просечниот Македонец би бирал дали да се бори за својата земја или едноставно да прифати туѓ ултиматум само да си го зачува мирот во куќата, сигурен сум дека ќе го одбере второто, така да говориме за војна која немаме ниту теоретски шанси да ја добиеме.
Тоа е ден на основањето на АРМ. Воена парада не е имало до сега во РМ. Имаше обиди од страна на владата на Љубчо Георгиевски во 1999 година но се откажа во последен момент. Планот беше да се извадат текновите, гардите... на улицата од Градска Болница до НИП Нова Македонија и воените авиони да прелетат низ улицата но се јавија некои протести и се откажа настанот.18 август.
Али ваљда прославуваат нешто.Гледајте ги Албанците што прават. Грчките знамиња горат на секој чекор а ние?
Такви пички нема на светов. Место да го искористиме моментов за да ја претставиме Грција како нацистичка земја, да протестираме секаде, да протестираме пред Брисел ние спиеме.Ми организираат мирен протест пред амбасадата бе.. Се што ќе се случи сега ќе биде оправдано затоа што провоацијата е од нивна страна. Тие не кодошеа низ целиот свет затоа што го преименувавме аеродромот а ние спиеме сега ебате циганите педерски шо сме. Ебате народот. Толку клошари во земја од 2 милиони никаде нема.
Тоа е ден на основањето на АРМ. Воена парада не е имало до сега во РМ. Имаше обиди од страна на владата на Љубчо Георгиевски во 1999 година но се откажа во последен момент. Планот беше да се извадат текновите, гардите... на улицата од Градска Болница до НИП Нова Македонија и воените авиони да прелетат низ улицата но се јавија некои протести и се откажа настанот.
Тотално си во право.Се виде колку сите се бореа во 2001.Скоро сите се криеја во гражите ретко кој отиде да се бори.Да почнеме во малку попатриотски дух се воспитуваме сигурно нема да се предадеме така лесно или пак воопшто да не освојат.Пред се во образованието треба да се шири малку патриотизам не како грчкиот но сепак барем малце да се сака Македониија.Да се истребат грчките медиуми од Македонија (А1,Алфа...).Во моментот да го прашаш некој што би одбрал дали ако Грција ја нападне Македонија би се борел сигурно би рекол не освен ако не е патриот.Па нормално би се спротиставил како и секој на кој би му била нападната земјата, само фактот што имаме едно сухои кое скапува на воениот аеродром и кое не е летано од 2001, некако ми кажува дека моето противење нема да ги поколеба многу Грците. Не ми беше мене намерата јас да ја тестирам храброста на Македонецот, јас сум само реален, Грците имаат силна и добро опремена армија и се ептен задоени со националистички дух, за разлика од просечниот Македонец кој уште се двоуми што е и кој е, а рака на срце и кога просечниот Македонец би бирал дали да се бори за својата земја или едноставно да прифати туѓ ултиматум само да си го зачува мирот во куќата, сигурен сум дека ќе го одбере второто, така да говориме за војна која немаме ниту теоретски шанси да ја добиеме.
Koлку само ме нервираат типови кои реплицираат колку да напишат нешто. Како бре прославуваат нешто ваљда па се знае ден на АРМ и ден на армиите, ден на независноста, нешто се слави како може да има воена парада без да се слави нешто.Али ваљда прославуваат нешто.
Ако зборуваме за војна во која ние би напаѓале, исходот е однапред јасен - тотален крах (барем во овој момент) за нас. Меѓутоа не е ист случајот со војна од одбрамбен карактер, каде што не секогаш бројките и оружјето се пресудни! Пред се тука се стратегијата и тактиката, временските и психолошките услови и др.Па нормално би се спротиставил како и секој на кој би му била нападната земјата, само фактот што имаме едно сухои кое скапува на воениот аеродром и кое не е летано од 2001, некако ми кажува дека моето противење нема да ги поколеба многу Грците. Не ми беше мене намерата јас да ја тестирам храброста на Македонецот, јас сум само реален, Грците имаат силна и добро опремена армија и се ептен задоени со националистички дух, за разлика од просечниот Македонец кој уште се двоуми што е и кој е, а рака на срце и кога просечниот Македонец би бирал дали да се бори за својата земја или едноставно да прифати туѓ ултиматум само да си го зачува мирот во куќата, сигурен сум дека ќе го одбере второто, така да говориме за војна која немаме ниту теоретски шанси да ја добиеме.
Хммм ја не знам која тактика ќе ја примениме ако не нападнат воздушно, располагаат со Ф - 16 ки, Миражи, Фантоми, Херкулес бомбардери.Бар да имавме некој ракетен одбранбен систем против воздушни напади ајде де, ама вака фактиве не ми даваат да бидам оптимист. Еве им ја и флотата и не ме фаќај за збор бидејќи мислам дека имаат околу 500 воздушни единици:Ако зборуваме за војна во која ние би напаѓале, исходот е однапред јасен - тотален крах (барем во овој момент) за нас. Меѓутоа не е ист случајот со војна од одбрамбен карактер, каде што не секогаш бројките и оружјето се пресудни! Пред се тука се стратегијата и тактиката, временските и психолошките услови и др.
Се криеја оние кои на устата беа јаки...а оние што бевме...требаше да видиш колку чесно си ја браневме татковината.Тотално си во право.Се виде колку сите се бореа во 2001.Скоро сите се криеја во гражите ретко кој отиде да се бори.
фантомите се од виетнаска ера,и не е војната само бројки,ова сето ќе биде против македонија од тие за поддршка ембраерот мислам дека ембраерот во аргентина...на поправка од САМХммм ја не знам која тактика ќе ја примениме ако не нападнат воздушно, располагаат со Ф - 16 ки, Миражи, Фантоми, Херкулес бомбардери.Бар да имавме некој ракетен одбранбен систем против воздушни напади ајде де, ама вака фактиве не ми даваат да бидам оптимист. Еве им ја и флотата и не ме фаќај за збор бидејќи мислам дека имаат околу 500 воздушни единици:
Fighters
F-16C/D Blk30,50 Fighting Falcon
F-16C/D Blk52+ Fighting Falcon
Mirage 2000E/BGM
Mirage 2000-5
F-4E Phantom II
RF-4 Phantom
A-7H/Ε Corsair
Support
C-130H/B Hercules
C-27J Spartan
EMB-145 AEW&C
EMB-135
Gulfstream V
Do-28
C-47D Dacota
Fire-Fighting
CL-215
CL-415
PZL
Grumman
Trainers
T-41D
T-6A Texan II
T-2E Buckeye
Naval Support
P-3B Orion
Rotary Wing (Hellicopters)
AS-332C1 Super Puma
AB-205
B-212
A-109 Hirundo
Bell 47
Anniversary Planes
Anti-Aircraft Systems
Patriot PAC III
S-300 PMU1
Velos
Crotale NG/GR
TOR M1
Stinger
Artemis 30
Rheinmetall
Не за таквите МЕТАК!!!просечниот Македонец би бирал дали да се бори за својата земја или едноставно да прифати туѓ ултиматум само да си го зачува мирот во куќата, сигурен сум дека ќе го одбере второто,
Да ама имаме и Практична способност за одвраќање на било каква агресија.така да говориме за војна која немаме ниту теоретски шанси да ја добиеме.
Нигде не спомнав уплашување или бабарога ама тие некои други фалктори....треба да се земат предвид.Тој договор не успеа зошто ние имавме среќа, а не зошто Грците се уплашиле или некои други фактори.
Значи Милошевич(тешкка психа) и Мицотакис т.е Србија и Грција се уплашија од БугаријаМилошевиќ и Мицотакис не дојдоа до договор не зошто Грција се уплаши од Македонија, туку зошто третата земја со која требаше исто така да се постигне договор (а тоа е Бугарија) беше против поделбата на Македонија, и дури им се закани на Србите и Грците со интервенција воена од нивна страна, во случај ако се решат Србите и Грците да ја поделат Македонија
Нигде не спомнав уплашување или бабарога ама тие некои други фалктори....треба да се земат предвид.Тој договор не успеа зошто ние имавме среќа, а не зошто Грците се уплашиле или некои други фактори.
Значи Милошевич(тешкка психа) и Мицотакис т.е Србија и Грција се уплашија од БугаријаМилошевиќ и Мицотакис не дојдоа до договор не зошто Грција се уплаши од Македонија, туку зошто третата земја со која требаше исто така да се постигне договор (а тоа е Бугарија) беше против поделбата на Македонија, и дури им се закани на Србите и Грците со интервенција воена од нивна страна, во случај ако се решат Србите и Грците да ја поделат Македонија
Нема врска патриот ил не тоа е ДОЛЖНОСТ!!!!.Во моментот да го прашаш некој што би одбрал дали ако Грција ја нападне Македонија би се борел сигурно би рекол не освен ако не е патриот.
Ајде бе другар организирај ти протест, јас ќе дојдам па макар и само јас и ти да сме таму.Гледајте ги Албанците што прават. Грчките знамиња горат на секој чекор а ние?
Такви пички нема на светов. Место да го искористиме моментов за да ја претставиме Грција како нацистичка земја, да протестираме секаде, да протестираме пред Брисел ние спиеме.Ми организираат мирен протест пред амбасадата бе.. Се што ќе се случи сега ќе биде оправдано затоа што провоацијата е од нивна страна. Тие не кодошеа низ целиот свет затоа што го преименувавме аеродромот а ние спиеме сега ебате циганите педерски шо сме. Ебате народот. Толку клошари во земја од 2 милиони никаде нема.