Грчката армија со навредливи песни

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
По втор пат грчката армија пее фашистички песни против : албанците , турците и македонците , и тоа не некаде во некоја планина туку сред Атина , за време на воената парада.
Нема везе, песните не се навредливи. Ти ги мрзиш Грците оти се Христијани и шириш омраза. Параноичен си.

Мене овие песни повеќе ми личат на песни поврзани со економски теми.

1.Грк се раѓаш не бидуваш , твојата крв ке ја пролееме , свињо албанска.
Овде на пример, они не им се обраќаат на Албанците како народ, како луѓе, туку на свињите од Албанија. Веројатно увезле свињи од Албанија, за прехрана и вероватно си имаат issue со овие животни. На крајот на краиштата и вие Муслиманите си имате issue со свињите.

2. Ке биде кланица , ке се одмаздиме , се додека не верувате во црквата и крстот. ( за турците)
Е ова ти си го измисли дека им го викаат на Турците. Од кај ти таква идеја? Може да биде за било кои неверници. Мене ми личи дека ова е повеќе наменето на тибетанските Будисти.

3. Ги викаат Скопјани , ги викаат албанци , моите алишта ке ги шијам со нивната кожа.
Што има тука навредливо. Напротив, ова е најава за економска соработка: грчката армија ќе увезува кожа од кај нас, сигурно им треба за елементи од униформите. Дури треба да бидеш среќен, бидејќи најавуваат соработка со скопски фирми на Албанци (тоа е зашто нас Македонците не не сакаат, заради името).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
И да знаете да им се укаже прилика стварно би ни ги ваѓале цревата и би правеле облека од нашата кожа.Не за друго.Еднаш веќе го правеа тоа со Македонците од Егејот во 1946/49-та.Европа и Америка молчат на ова.Како што молчеа и пред 60 + г.И молчењето е заземање страна.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
И да знаете да им се укаже прилика стварно би ни ги ваѓале цревата и би правеле облека од нашата кожа.Не за друго.Еднаш веќе го правеа тоа со Македонците од Егејот во 1946/49-та.Европа и Америка молчат на ова.Како што молчеа и пред 60 + г.И молчењето е заземање страна.
Молчеа?
А бре напалм, пилоти и авиони им дадоа, за да не' потепаат.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030

cncncncncncncn

Turkey

AIR FORCE
Total Aircraft: 1,199 :smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:
Helicopters: 336 :smir:
Serviceable Airports: 117 :smir:
FINANCES (USD)
Defense Budget: $30,936,000,000 :smir:
Foreign Exch. & Gold: $76,510,000,000 :smir:
Purchasing Power: $853,900,000,000 :smir:
:pos2::pos2::pos2:
Турција била најголема сила во Европа...:pos2:

Од секаде кај нас се шират пропаганди...

По втор пат грчката армија пее фашистички песни против : албанците , турците и македонците , и тоа не некаде во некоја планина туку сред Атина , за време на воената парада.

Од прилика се вика :

1.Грк се раѓаш не бидуваш , твојата крв ке ја пролееме , свињо албанска.

2. Ке биде кланица , ке се одмаздиме , се додека не верувате во црквата и крстот. ( за турците)

3. Ги викаат Скопјани , ги викаат албанци , моите алишта ке ги шијам со нивната кожа.
А ова за навредливите песни..... тоа го има во секоја армија, но не насочено кон одредени нации...

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Po vakvi provokacii treba koordinirano (zaedno so Albanija i Turcija) da protestirame i da digneme kolku shto e mozno pogolema galama. Povikuvanje na ambasadori,davanje protestni noti i sl.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Не, не не знаеш ти Human: Турција е најбоља, најмоќна, најправедна земја у свет. Нешто ко СССР во очите на надежен кадровик од Букурешт, во 1956 год.

Сите вие другите што не се слагате со оваа ултимативна вистина сте душмани на Турците, а они толку многу не сакаат и све... Али ко ќе чујат за ова, ќе видите вие!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Нема везе, песните не се навредливи. Ти ги мрзиш Грците оти се Христијани и шириш омраза. Параноичен си.

Овде на пример, они не им се обраќаат на Албанците како народ, како луѓе, туку на свињите од Албанија. Веројатно увезле свињи од Албанија, за прехрана и вероватно си имаат issue со овие животни. На крајот на краиштата и вие Муслиманите си имате issue со свињите.

Е ова ти си го измисли дека им го викаат на Турците. Од кај ти таква идеја? Може да биде за било кои неверници. Мене ми личи дека ова е повеќе наменето на тибетанските Будисти.

Што има тука навредливо. Напротив, ова е најава за економска соработка: грчката армија ќе увезува кожа од кај нас, сигурно им треба за елементи од униформите. Дури треба да бидеш среќен, бидејќи најавуваат соработка со скопски фирми на Албанци (тоа е зашто нас Македонците не не сакаат, заради името).

иронијја на завидно ниво:smir:

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
Ние македонците секако дека ќе чутиме оти сме пички,на едни педери не можеме да им вратиме,албанците исто така ама турците ова скапо ќе им го наплатат на гејциве и баш ми е мило што ќе му се спротистави некој....П.С маме нивно смрдено имаа една педерска армија и сегде ја рекламираа само да не беше нато јужен сосед ќе ни беше турција

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
„Фактички„ водите во егејот не можат да се наречат грчки бидејќи таму патролираат турски воени бродови кои контролираат грчки:pos2:

Исто и воздушниот простор над егејот, повеќе го надлетуваат турски отколку грчки авиони:pos2:

Турција над егејот не признава никакви територијални води и воздушен простор.

Додека Турците пловат близу атина и летаат низ егејот - грците рикаат

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Брату абе овие ја згрешиле песната.

Има кожа да се понуди ама нее кај Македонците:pos2::pos2:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Дежа ву?

Што бидна со ланските жалби?

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
А ова за навредливите песни..... тоа го има во секоја армија, но не насочено кон одредени нации...

Химната на Германија од Маас до Мемел , и од пола Данска до Италија.Прихфатливо бре!

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
:pos2::pos2::pos2:

Колку се познаваш дека не си македонец:tapp:

Ама оправдано ти е,можеби си влав или бугар:tapp:

Ама сепак по се изгледа дека си влав:toe: Затоа што вакви иронични и патетични постови секогаш се од власите..

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ги отпуштиле сите офицери и одговорни лица.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11

ti ova ozbilno go mislis ili... ?
Za zal i ti si edna od tie sto za ideali i neznam za nekoe "bratstvo" si go jadela zs covek so zdrav razum ne bi napisal vakvo nesto!

Ги отпуштиле сите офицери и одговорни лица.
Da tocno e bese i na tv! samo neznam dali imase protesti pred grckata ambasada vo Tirana ili se odlozija!

Kajgana Shop

На врв Bottom