Група B (CZE, MKD, AUT, UKR) - Виена

Кои две репрезентации ќе продолжат во наредниот круг?

• Вкупно гласачи
    99
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
404
Поени од реакции
1.211
Читам по нетов изјави по натпреварот, главно утешителни од типот секогаш одиме по потешкиот пат, Австрија не е ништо посебно ќе ги тепаме, ретко некоја самокритика, ама хајлајт е Жаре со големата мисла од малиот мозок "немавме среќа..." Која среќа ти е крива мајсторе од Бундеслига, кога најстариот играч ни е најдобар, 11/13 шут, 4-5 асистенции и уште најмалку 5-6 чисти додавања за зицери од 6 метри од кои гол неможе да се погоди, кога играме како без голман, кога крилата во кои се крстевме потфрлија во реализација на чисти шутеви, кога селекторот од софтверот што го користи за анализа и силните стратегии не гледа што му се случува пред очи на терен, кога другарчињата твои од Бундеслига, посебно пичено битолско без мозок и срце влегуваат во сала, кога Н. Марковски во решавачки напад сам на 6 метри вади некое фрлање (не шут) ала Ванчо Димовски и неможе голот да го погоди... Не е до среќа. Кире за документарец, Столе борбен и корисен како секогаш но со (по)слаба реализација, Мишевски позитив на денот, Танковски добар но неискористен, другото со се селекторот само на желба и изјави по медиуми.
Има шанса за пласман понатаму, мора да ги поддржиме тоа е повеќе од јасно, ама мора бе нешто и да се одигра. А како тргнало, кога Кире ќе се пензионира ова ќе го играме: http://eurohandball.com/wch/men/2021/round/2/Qualification+Europe
До тогаш, надежта за успех последна умира.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Победа наша од 2 до 4 разлика за пренос на два бода.
Победа од 1 гол со дадени 32 голови и повеќе, поминуваме со два бода.
Победа од 5 голови и Австрија дава 24 голови и повеќе, пренесуваме два бода, Австрија дава помалце од 24, ништо не пренесуваме.
Победиме повеќе од 5 разлика ништо не пренесуваме.
so eden uslov ceska ja tepa ukraina
kratko i jasno. drugite neka ne pisuvaat gluposti

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Читам по нетов изјави по натпреварот, главно утешителни од типот секогаш одиме по потешкиот пат, Австрија не е ништо посебно ќе ги тепаме, ретко некоја самокритика, ама хајлајт е Жаре со големата мисла од малиот мозок "немавме среќа..." Која среќа ти е крива мајсторе од Бундеслига, кога најстариот играч ни е најдобар, 11/13 шут, 4-5 асистенции и уште најмалку 5-6 чисти додавања за зицери од 6 метри од кои гол неможе да се погоди, кога играме како без голман, кога крилата во кои се крстевме потфрлија во реализација на чисти шутеви, кога селекторот од софтверот што го користи за анализа и силните стратегии не гледа што му се случува пред очи на терен, кога другарчињата твои од Бундеслига, посебно пичено битолско без мозок и срце влегуваат во сала, кога Н. Марковски во решавачки напад сам на 6 метри вади некое фрлање (не шут) ала Ванчо Димовски и неможе голот да го погоди... Не е до среќа. Кире за документарец, Столе борбен и корисен како секогаш но со (по)слаба реализација, Мишевски позитив на денот, Танковски добар но неискористен, другото со се селекторот само на желба и изјави по медиуми.
Има шанса за пласман понатаму, мора да ги поддржиме тоа е повеќе од јасно, ама мора бе нешто и да се одигра. А како тргнало, кога Кире ќе се пензионира ова ќе го играме: http://eurohandball.com/wch/men/2021/round/2/Qualification+Europe
До тогаш, надежта за успех последна умира.
mora nekoj da se ufrli u ogan , da se dobie nekoe iskustvo a ne se tie istite ( isklucok tankovski ) , a koga togas ke mora da bide smena na generacii toes generacija lazarov haha , i kao ti so vikas ke igrame so grcite luksemburg ako ne se opravat ...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Стандард да се цитирам со нешто во 2016 што сум го пишал:

Нашиве ракометари имаат еден ист текст за сите натпревари.

Пред натпреварот:

______ не е противник што е непобедлив. Ние сметаме дека можеме да го добиеме мечот против _____. Направивме добра анализа и знаеме од каде се опасни _______. Ќе дадеме се од себе за да донесеме среќа на македонците.

После натпреварот:

______ одиграа подобро. Изгледа дека ______ ја сакаа победата повеќе од нас. Ќе мора да размислиме што згрешивме и каде. Тие не изненадија со _______. Жал ни е што ја разочаравме македонската јавност.

"Ете, со тој тим и тие услови толку, Австријците играа дома, имаа поддршка, судиите беа наклонети на нивната страна тоа е, ја пропуштивме шансата со чесите...bla bla bla"

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Де бе 10000 години пратите спорт не можете да сфатите како се бројат поени кога се прави круг од 3 екипи.
Брат, Марик се чуди зошто Брестовац на акција на противник не викнал тајм аут, ти за математики и пренесување на поени збориш овде.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Мора да ги погледнам првите 5-6 минути од второ полувреме зошто ги пропуштив... Шлог ме удри кога пуштив и гледам губиме 3 разлика. Не ми е јасно како можеа за така кратко време од плус 2 на минус 3 да отидат :tapp:
После тоа веќе залудно беше, мислам се трудеа дечките али џабе. За разлика од претходни првенства каде утакмиците против противници квалитативно на наш ранг ги добивавме, сега веќе не е случај. Сега во клучни моменти промашуваме зицери, немаме подршка од голманите а и селекторот прави некои непромислени потези.
Ми влеа надеж првото полувреме и одличната одбрана дека може да сториме нешто повеќе али после се вративме у реалноста. Немавме решение за нивните бекови, преспори бевме во покривање со само една одбрана од голман. И Борко и Николче примија некои смешни голови.
Танковски е откритие на првенствово, се надевам што поскоро дека ќе отиде негде надвор каде што ќе ја унапреди играта. Не дека којзнае колку двои, али има муда и играчка интелегенција. За разлика од него, Фитиљот слободно нека се врати у Еурофарм кај што ќе може прв у село да биде. Очигледно не е играч за врвна сцена.
Жаре разочара највеќе.
Секоја чест за Киро. :cuc:
Капа доле играчиште. Цела репрезентација на грб ја носи години наназад, али ова што го игра на 39 години е за секоја пофалба, немам зборови.
То је то, не е дека немаме шанси со Австрија али со прикажаново до сега....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.753
Поени од реакции
16.975
кој ќе ни суди со Австрија, стрејтови, гејови или лезби :cool: ???

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Чудно ми е што ептен се плука по Борко за утакмицава, како ради него да сме изгубиле

И пред се....де бе, Борко имал милион пати полоши партии од оваа, ова не му е ни во топ 5 најлоши партии...

Крив е тренерот што не продолжи со Митревски како стартер

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
Се на се можам да кажам дека нашиве Ракометари во првиот дел бе добри и во нападот и во одбраната.
Посигурни по борбени.Добри во нападот со прецисзност.
Во вториот дел како да се изгубија, после израмнувањето од сѕтрана на Чесите се некак се смени и падна играта, кога Чесите дојдоа до предност од 2гола тактички се смени играта и беше тешко да се израмни. Неколку удари од страна на Пешевски немаа гол мислам требаше повеќе Стоилов да игра.
Се на се со Австрија ке мора борбено они ке бидат доста поолабевени пошто веќе пројдоа а ние ке мора да одиме поборбено на победа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.650
Поени од реакции
11.728
Се на се можам да кажам дека нашиве Ракометари во првиот дел бе добри и во нападот и во одбраната.
Посигурни по борбени.Добри во нападот со прецисзност.
Во вториот дел како да се изгубија, после израмнувањето од сѕтрана на Чесите се некак се смени и падна играта, кога Чесите дојдоа до предност од 2гола тактички се смени играта и беше тешко да се израмни. Неколку удари од страна на Пешевски немаа гол мислам требаше повеќе Стоилов да игра.
Се на се со Австрија ке мора борбено они ке бидат доста поолабевени пошто веќе пројдоа а ние ке мора да одиме поборбено на победа.
што повеќе да игра Стоилов кога душата ја остаи, премногу дуели, премногу ќотек издржи па од челик да си ке попуштиш
тоа е и проблемот што саглам се само Стоилов и Кире и проблем беше одма кога некој од нив не е у игра а неможеш да ги остаиш од прва до последна минута

Sent from my iPhone using Tapatalk

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Фалангава слабо денеска. Очекував и поголема бројка барем според најавите, а и беа надвикани од 300 Чеси.
mnogu se spremat pred utakmica, mnogu se pie pa posle se ide na rakomet da se izdusat. pa zatoa veke nemat glas za 60 minuti. :pos:
pf

mene me iznervira zosto Stole bese na klupa vtoro? Pesevski sam neznae kaj e.
Goce? Aman bre Goce, vaka li se shutira od krilo, kako da bevte dogovoreni so golmanov.
Lazarov, sekoja cest majstore.

Kako i da e, da se igra maski protiv Avstrija pa sto bide neka bide.
MKD!

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.914
Поени од реакции
2.957
Po kvalitet sme tuka nekade so cesive, vo prviot del blagodarenie na odbranata uspeavme da zamineme so vodstvo. Vtoriot del uste na startot ja isposraa, ceskite bekovi bea raspolozeni i ramnopravno go ponesoa tovarot do pobedata, nie zalnive so eden raspolozen igrac nemase sto da barame..
Kasparek se iznaigra, Babak i Zdrahala od patiki ni ja izvadija odbranata, nitu eden zicer ne promasija, ne isposraa od golovi klavanje :) .
Kaj nas osven Lazarov nisto drugo ne funkcionirase vo vtoriot del, pikerive site ziceri gi ispromasija, krilata gi ispokrsija stativite, bekovite gi nemase voopsto, ovoj Markoski epten me nakurci koga Lazarov mu servirase zicer topka vo najklucniot moment od sredbata i ovoj mesto da ja zabie vo mrezata zede ja lupna od zemja ko pice nekoe i zavrsi pokraj golot, razbiram deka vo rakometot se promasuvaat ziceri ama kako be da nemas nitu eden igrac koj ke pomogne na takva igracina kako Lazarov... ne ste na piknik da mu se nevidi..
Ostaj toa sto igra sam pa i toa sto im go asistirase go isposraa, site sutevi bea vo stativata ili pokraj golot.. kakov pristap im bese toa be kako na piknik dojdeni, ista prikazna bese i so Ukraina samo sto tamu Nikolce se povampiri, uste na prvata sredba ke ne pustea doma.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Јас би ги затворила во просторија со Цвијиќ што играше за ЖРК неколку саати и би и дала палка на Цвијиќ, верувам би им помогнало.

slobodno daj im ja palkata na niv, pak ist efekt ke e, picki so i bez palka isto e.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
slobodno daj im ja palkata na niv, pak ist efekt ke e, picki so i bez palka isto e.
Ништо страшно не е поразов од
Чешка. И да тепаа, ако изгубат од Австрија, јебем ти втора фаза ако не пренесеш бод. Ко секое првенство до сеа, влези у втора па служи за гол разлика.
Нека тепаат со Австријциве (ваљда не се толкави малери баш 1 разлика да тепаат), и си влагаат со 2 бода. Исто ко да ги тепале сите текми.
Поразов со Чешка ни 5% не ја менува ситуацијата, освен за ликови што им е битно дали ќе завршиме 17то или 11то место.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Ништо страшно не е поразов од
Чешка. И да тепаа, ако изгубат од Австрија, јебем ти втора фаза ако не пренесеш бод. Ко секое првенство до сеа, влези у втора па служи за гол разлика.
Нека тепаат со Австријциве (ваљда не се толкави малери баш 1 разлика да тепаат), и си влагаат со 2 бода. Исто ко да ги тепале сите текми.
Поразов со Чешка ни 5% не ја менува ситуацијата, освен за ликови што им е битно дали ќе завршиме 17то или 11то место.

igrata e stransa, smesno e da barame bodovi vo narednava faza so vakva igra

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom