Група B (CZE, MKD, AUT, UKR) - Виена

Кои две репрезентации ќе продолжат во наредниот круг?

• Вкупно гласачи
    99
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 декември 2019
Мислења
1.914
Поени од реакции
2.959
Dzabe toa so gradea ukraincive, go isposra vo poslednite napadi.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не се ништо посебно австријциве..

Се надевам Украина ќе изнајде сила да ги намачи чесите, технички мислам и Украина има шанса за второ место ако ја победи Чешка а ние изгубиме од Австрија
Автоматски споено мислење:

A, ништо, ние играме пред Украинците, ќе знаат тие што треба да прават..

Чекам после мечов официјалната математика да излезе :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Остроушко е Македонскиот Талевски. "Сам себе га убио" и направи на цела репрезентација. :pos: :popce:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ама и немаме ние како држава план за спортисти, настрана што немаме facilities. Видете ја Словенија што прави, ако си талентиран за спорт те вадат, те изолираат и нема шанси некоја ругоба професорка во средно да те малтретира за испрашување иако треба да идеш на европско (од искуство ова).
Па Столе година во средно го паднаа само затоа што отсуствуваше со ракометот а сигурна сум дека некои единичари што бегале од часови без оправдание не биле паднати. Што сакаш повеќе...
Има спортисти иако сакаат да се бават со спорт, напоредно сакаат и да учат средно/студираат, зошто одма да се етикетира некој како неписмен и low IQ? Проста раја сме, многу.
Во право си за се, само зборот ми беше дека не е се така црно како што наведуваат некои, не сме биле спортска нација а јас тврдам оти е обратно само ете системот е таков што неможат да успеат, едино ако имаат среќа па заминат странство. Ете Столе го зезале, мене пак ме зезаа професори зошто не одев на тренинзи, не дека не ме бивало ама имало поквалитетни од мене и пак со сила мораш, природните науки си ги баратав јас :D, се имаше заинатено професор да не ме пушта ради физичко и што не сум одел на тренинзи а притоа учев за натпревари по Билогија и Хемија и ајде најди го сега ти тука крајот. Ете и денес сум на тоа поле,и Столе си е на полето кое го сакал, верувам и многу други луѓе ама поминало со мака, мораш да истрпиш да истраеш, а се може да е многу полесно и поедноставно. Наместо да се дава стимул на луѓе кој се квалитетни во едно поле и апла отскокнуваат од другите се се прави обратно. Имаме примери низ светов како правилно треба само треба некој да почне да го применува тоа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Значи реков дека е голема грешка форсирањето на Торко да игра и мразам што сум во право. Па до кога бе со тие влијанија надвор од теренот?! Кој кур фактор е тој да почне и да брани 70% од утакмицата после онаква партија некни на Митревски?! Кој селектор си ти Брестовацу?! Значи не се толку јаки чесите за да не тепаат колку што ние сме тапа. Тапа невидена! Првото водиш 2 со примени 9 гола, второ примаш 18?!?! Па кој деген си ти од селектор бе? :mad: Нека дадат се од себе со Австрија и нека не демантираат сите за критиките ама шансите за тоа реално се премали. Едноставно тој е капацитетот. И играчки и човечки и селекторски...
Словенија иначе :cuc: тие се се што сакаме ние да бидеме, во секој поглед.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Не се ништо посебно австријциве..

Се надевам Украина ќе изнајде сила да ги намачи чесите, технички мислам и Украина има шанса за второ место ако ја победи Чешка а ние изгубиме од Австрија
Автоматски споено мислење:

A, ништо, ние играме пред Украинците, ќе знаат тие што треба да прават..

Чекам после мечов официјалната математика да излезе :D
Официјална математика за кого :D
За наш пролаз математиката е,
Ако ги тепаме Австрија,а Чешка изгуби од Украина,МКД-1,АВС-2.
Ако ги тепаме Австрија со 2 разлика,а Чешка ги победи Украина.АВС-1,МКД-2
Ако ги тепаме Австрија со 3 или повеќе разлика,безразлика на резултатот Чешка-Украина.МКД-1,АВС-2.
Ако изгубиме од Австрија,аут.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Победа наша од 2 до 4 разлика за пренос на два бода.
Победа од 1 гол со дадени 32 голови и повеќе, поминуваме со два бода.
Победа од 5 голови и Австрија дава 24 голови и повеќе, пренесуваме два бода, Австрија дава помалце од 24, ништо не пренесуваме.
Победиме повеќе од 5 разлика ништо не пренесуваме.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Официјална математика за кого :D
За наш пролаз математиката е,
Ако ги тепаме Австрија,а Чешка изгуби од Украина,МКД-1,АВС-2.
Ако ги тепаме Австрија со 2 разлика,а Чешка ги победи Украина.АВС-1,МКД-2
Ако ги тепаме Австрија со 3 или повеќе разлика,безразлика на резултатот Чешка-Украина.МКД-1,АВС-2.
Ако изгубиме од Австрија,аут.
Значи ова е официјално?

Па добро уствари е, не е крај на свет да треба 2 разлика да бркаме..

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Значи ако ги тепаме Австрија со 2 разлика втори сме ама носиме 2 бода во следната фаза, а Австрија 0. :D

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Да секако Австријците ако изгубат од нас не носат ниеден бод,а ако не тепаат си носат сигурно 2.Нема многу врска 1,2 место во нашава група.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.964
Поени од реакции
9.594
Оној киклопот од Чешка, левакот, што у второ не утепа, побогу зошто даваше голови ко на тренинг? Значи тромав двометраш три пати на наместена одбрана да ти влезе како нож низ врел путер за мене е непоимливо.
Шо мислиш зш го имав играно плус :D

Да објасниме некој ствари шо и секој ги гледа
Прво
Брестовац аут
Ликов мислев дека разбират али моментално младинска селекција му е нивото за него
Чесите видоа дека преку средина и лево тешко не пробиваа во прво пошо одбранва ни беше одлична па сменаа на шут од дистанца и преку Каспарек нешо шо аматер ко мене го увиде дека ке го направат ако не им успее по средина при крајот веке се беше раштимано од голмани до одбрана влегвеа ко Хитлер во Полска
Второ
2020 година е а ко да е 2002 ние уште со играч поќе немојме да напрајме вишок,пробвиме цепелин и играме со два пикера.Прво шо ке почнат со подготовки нека играат цело време 6на5 можда ке научет да напрает вишок.
Трето
За кој кур бе почна со Борко (не дека бранеше лошо) ама голман кој е во форма и играч на утакмица со Украина го седнаа на клупа и после шо напраја во клучниот период ни едниот ни другиот небеше од машала
четврто
Кузманоски бате ој играј одбојка можда ке ти тргнит значи е толку очигледно дека немат спортска интелегенција то е чудо невидено, никаква техника на шут немат надградено неколку години имат потенцијал али мозок немат изгледа и е дебил

Член од
23 август 2010
Мислења
39.918
Поени од реакции
116.332
Де бе 10000 години пратите спорт не можете да сфатите како се бројат поени кога се прави круг од 3 екипи. Ги земате во предвид мечевите што се одиграни само меѓу екипите што се во тој круг, во нашиот случај доколку тепаме ние и доколку Чешка ја победи Австрија тоа ќе бидеме ние, Чешка и Австрија.

Е сеа ние може да испаднеме доколку изгубиме а Чешка тепа, доколку тепаме со 1 разлика и Чешка тепа. Проаѓаме како втори ако тепаме со 2 разлика и тепа Чешка, проаѓаме како први ако тепаме 3 и повеќе голови, а Чешка тепа. Во секое друго сценарио ако тепаме и Чешка ако не тепа идеме како први ради подобриот меѓусебен со Австрија.

Е сеа има сценарио ако изгубиме и Украина ја тепа Чешка, тогаш пак ќе има круг од 3 екипи но со по една победа. Во тој случај ние моментално имаме - 1 гол разлика, Чешка +2, а Украина - 1. Уствари тоа значи дека така испаѓаме секако ако не утнав нешто. :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Значи ако ги тепаме Австрија со 2 разлика втори сме ама носиме 2 бода во следната фаза, а Австрија 0. :D
Пошто сме неспособни нели, ќе тепаме 1 разлика и со 2 победи ќе испаднеме :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.844
Ајде малку математика :D

Прв случај: Чешка - Украина 1
При победа на Чешка и наша победа, се прави мини група од 3 селекции во кои се гледаат меѓусебните дуели.
1. Македонија - Австрија 1 разлика за нас --> 1. Австрија (+2 гол разлика) 2. Чешка (-1) 3. Македонија (-1)
2. Македонија - Австрија 2 разлика --> 1. Австрија (+1) 2. Македонија (0) 3. Чешка (-1) и пренесуваме 2 бода
3. Македонија - Австрија 3 или 4 разлика --> 1. Македонија (+1/+2) 2. Австрија (0/-1) 3. Чешка (-1) и пренесуваме 2 бода
4. Македонија - Австрија 4+ разлика --> 1. Македонија 2. Чешка (-1) 3. Австрија и не пренесуваме бодови
Ако изгубиме или одиграме нерешено, си пакуваме куферите.

Втор случај:
Чешка - Украина X
1. Македонија - Австрија 1 --> 1. Македонија 2. Австрија 3. Чешка и пренесуваме 2 бода
2. Македонија - Австрија Х2 --> 1. Австрија 2. Чешка 3. Македонија

Трет случај:
Чешка - Украина 2
1. Македонија - Австрија 1 --> 1. Македонија 2. Австрија 3. Украина и пренесуваме 2 бода
2. Македонија - Австрија Х --> 1. Австрија 2. Македонија 3. Украина и пренесуваме по 1 бод
3. Македонија - Австрија 2 --> Ќе бидеме трети или четврти.
Ова е интересен случај, ќе се прави круг од Македонија, Украина и Чешка. Но, ние влегуваме со -2 во овој круг, па нема шанси да бидеме први во кругот од трите репрезентации.

Судбината си ја кроиме сами, ни треба победа од 2 до 4 гола :D
Ако водиме со поголема разлика, ќе треба да си клаваме автоголови.

Очекувам да изиграме нерешено и Украина да тепа, па да пренесеме еден бод :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom