Земај ги, незнам цена ама не можат да наштетат.Ми треба совет
Мачето ми е старо 11 месеци, а до сега веке 2 пати имаше циклус за парење.Со ветеринарот каде што ја носам разговаравме на таа тема и тој ми препорача дека пред да се пари најубаво е мачето да има барем 18 месеци.Ми кажа за некои инекции( хормонски) кои што ке и го сопрат циклусот на една година мегутоа не ми даде некои подетални информации за тоа кога се дава таа инекција(дали кога е во циклус или одкако ке и помине нагонот) и дали може таа инекција да донесе некои несакани последици.Нвистина би ми помогнало ако некој може да ми даде некој податок за овие инекции и одприлика која им е цената.Инаку мачето планирам да го стерилизирам подоцна,т.е.би сакала да има барем еднаш маченца и потоа да ја оперираме.
Фала однапред:smir:
Па веројатно има проблеми со стомакот, носи го на ветеринар нема некој совет за да му стане поарно.Јас имам мачор стар 2 години и сега се разболел нешто. Се понаша како да повраќа, ама го немам видено да поврати што му е проблемот??
да, тоа е, и мојот прави така кога сака да го исчисти јазикот од влакна, се грчи и прави обид да поврати ама не повраќаА да не е случајно од крзното шо го чисти, т.е. шо се митариТ?