Едното од моите кучиња (женката) ја стерилизираа трајно (тоа уште кога беше улична,имаше акција за стерилизација).Нема посериозни компликации,освен што може да накачи некое килце.Треба да пазиш на исхраната,особено во првите денови.Многу вода,и што помалку мрсно.Necrophilia напиша:sekoj so svoe iskustvo, kazete mi iskustvo so trajna sterilizacija na kuce??
Zenka. Labrador stara 8 godini. znam deka so tek na vreme samoto toa treba da go snema ali moevo kuce izglea e hormonski poremeteno... deneska ja shetav malce niz park i pocna da siluva se sto ke sitgnese... osven macki.
епа, сеа... да викниме некој ветеринар на форумов.PSYtisfaction напиша:А има некој стручен што би ги одговарал прашањава?
Epaa...moeto kuce koa ke mu zavrzam plasticno kance od kiselo mleko za opaska so konec,pocnue da se vrti u krug sve do nego fati ili pa mu se slosi i padne istosteno.Kakvi simptomi se ova?ZIKS напиша:епа, сеа... да викниме некој ветеринар на форумов.
Сигурно дека е хормански пореметено, последниве 7 години, два пати годишно и даваш таблети против бременост! Знаеш што им прави тоа на животните, ти објаснив. Трајната стерилизација е многу похумана доколку си на јасно дека нема да и дозволиш да раѓа никогаш. Со таблетите и внесуваш премногу хормони! Греотка е!Necrophilia напиша:sekoj so svoe iskustvo, kazete mi iskustvo so trajna sterilizacija na kuce??
Zenka. Labrador stara 8 godini. znam deka so tek na vreme samoto toa treba da go snema ali moevo kuce izglea e hormonski poremeteno... deneska ja shetav malce niz park i pocna da siluva se sto ke sitgnese... osven macki.
Бабини деветини.ПрИтИ_гРл напиша:Завивањето според тоа што ми кажувал таткоми значи дека нешто лошо чуствува дека се случува во семејството!
Imav jas edna zelka se sekavam. I istio problem go imav i so nea kako sto i ti ja imas so tvojata zelka. Prvo kakva hrana i davas? Smeni i ja malku. Zemi druga i davaj i musicki so ke najdis po doma da ne samo na istoto. Se nadevam ti pomognav oti mene toa mi pomogna.mr.me напиша:mojata zelka nejke da jade, sto da pravam?