Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Мојот прв допир со компјутерите беше пред околу 8-9 години, МТ-НЕТ имаа интернет кафе во Струмица и јас почнав да "чепкам" по компјутерите ... Почнав да симнувам многу ствари (пошто имаше мноооогу добра конекција) ... и овој што работеше таму ми врза една :mad: .. и јас чекам да му заврши смената, доаѓа неговата замена, јас влегувам, седнувам на серверот :D и одма право цела мрежа на DELETE :D почнаа да пукат компјутеритеее :D ... и некој од моите "другари" ги кажал моите податоци и телефонски број, и овој што ме удри се јавува кај мене дома и му кажува на татко ми што сум направил, татко ми кога почна да вика: - Kaко можете да обвинувате невино дете, Драги не е фатил компјутер во животот, нема шанси он вакво нешто да направи!!! ... и онака јас си останав "невин"... мојот прв допир со компјутерите :D

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Коа бев 7 години,првпат се отвори кај нас интернет кафе и отидов да видам шо е...и почнав со мирц и ме заебаваа големи девојчиња...:pos2:

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Епа пред околу.. хмм .. 7 години
Пуштив карти, играв шо играв.. и на крај кога решив да излезам, стискам икс :) и ми се појавуе : Do you want to save this game before closing it?
И ја дигнав узбуна.. идам кај татко ми и му викам : Абе тато стиснав нешо на комјутерон..го заебав излеа !
:pos: :pos: :pos:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Прва пат имав средба со компјутер пред 16 години..беше марта..некој словенски..катастрофа...дигитрон во поголема кутија од времето на јура ..ама го гледав како спејс шатл....денес кога ќе се сетам...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
кога имав 6 години ама ништо посебно не ми беше интересен и само понекогаш ке играв карти или цртав во paint

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Се сеќавам јас на 7 ли беше или 8 кога тетка ми зеде компјутер кога и идев секој ден на гости па дури и преспивав кај нејзе. ХАХАХА

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ехааа кој да се сеќава....Мислам дека беше кај другар еден коа зема комодоре 64, во тоа време хит беа. Сме се утепале од играње!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ехааа кој да се сеќава....Мислам дека беше кај другар еден коа зема комодоре 64, во тоа време хит беа. Сме се утепале од играње!
Чоек ај не заебавај ти имаш предност тактичка у години :pos::pos::pos:
Јас 90та сум па ај не зезај сега.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
На 8 години ме запишаа на курс за некои основни чекори при работа со компјутер. :icon_cool

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
пред 10-11 год... бев забаваче или прво, значи пентиум 0,1 :)
процесорот 20-30цм кубни кутиичка, а боксот за дискетата во тастатурата тешка 2-3 кг :) ... прво беше пеинт, па микрософт ворд, па игрички од дискети, па мирц :)

а кај ми е тој пк сеа?:raz:

Х

Ханзо

Гостин
На 5 години, со легендарната Prince of Persia. Се радував кога ќе стигнев до мечот :pos:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Точно пред колку години...ај да не ги бројам ама баш беа тогаш светско чудо (овде кај нас) мислам на легендарниот ZX-80 се приклучуваше на телевизор, имаше црно бела слика,и буквално секоја команда требаше рачно да се напише. Беше голем колку пола денешна тастатура, со тастери осетливи на допир.

[FONT=arial,helvetica] British company Sinclair released their ZX80 computer in 1980 for $199.95. It is considered to be the world's first computer for under $200, at least that's what Sinclair Research Ltd stated in all of their ads. [/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom