Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Пентиум не знам кој, 2000 и втора, трета година. ОД А-Ем-Це. Чекав 30 дена да ми го донесат. Кошташе 1000 евра.
Играв пејнт, дијал ап интернет користев малце, она пинболот или како и да се викаше. Играв и игрици, Макс Пејнс, Ејџ оф Емпарјс, Ред Алерт, Кол оф Дјути, Медал оф Онор...

Имаше и една песна зачувано на на компјутерот (не знам од каде)... тоа ми беше и првата рап песна што ја чув.

Член од
9 септември 2018
Мислења
17
Поени од реакции
8
Прв контакт со Пентиум 4 :vozbud: , а имав 7-8 години.
Баш ми е жал што никогаш не сум имала контакт со commodore:(:jeeee:

A

Ali Pasha

Гостин
Бо 1985 двајца студенти што студираа во Загреб, донесоа кај нас дома Спецтрум 48. Тоа беше делириум, па фалење во школо :D . Наредната година татко ми ни донесе Комодоре 16 од Германија (замисли послабо од Комодоре 64 :LOL:), и другарите од клас љубоморни , демек ти не треба да ги решаваш домашните, компјутерот се ти решава. 1989 ни дојде од Германија Атари 1040ст, врв, тоа беше дури појако од Комодоре Амига 500...ех, времиња :love:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ние имаме компјутер дома уште од раните 90ти, ама служеше за работа. Старите беа новинари и на него пишуваа новинарски текстови. Бавен до смртта и назад.

Кога го добив мојот прв компјутер, првото нешто што го напишав на нет беше: filmovi bez virusi. :/

Kajgana Shop

На врв Bottom