toa bese dalecnata `86....ok..ne me fakajte tocno za godinava,mi kupija commodore c64...be toa radosti )))))))
prva igra mi bese boulder dash....i posle nekoe vreme pocnav so basic pa c itn....
denes kalkulatorot mi ima poveke memorija )_)))))
Прв пат пред компјутер застанав 1994-5 год.Првин си цртав нешо во Паинт програмчето,а прва игра мислам ми беше Принц од Персија или Спејс Инвејдорс не можам точно да се сетам.целата меморија на тој компјутер беше 40 мегабајти.:pos2:
Првиот компјутер требаше да го добијам за мојот 4-ти роденден, но ми го купија половина година порано (тоа беше далечната 1993, т.е. пред околу 15 години).
Имаше 512 KB RAM, 7Mhz процесор, флопи драјв, паралелен порт...
Првите игри кои ги играв беа: Lemmings, Magic Serpent, Tetris, Worms и.т.н.
Mojot prv dopr beshe mnooogu jaaak kosa mi se krena na glaa...struja me fana!
So znam be lugje..kaj pamtite vakvi raboke???.....hm...hm....
Ej da mi tekna: toa beshe 6-7 odd. so commodore 64
хмм па тоа би било некаде 5то или 6то одделение..знам ми го подарија моите за роденден..и не пропуштав ден а да не седнам на компјутер,знам мн бев љубопитна чепкав кај што не треба..па се дешаваше и по некоја незгода..прва игра мислам дека ми беше марио,аладин,тетрис..
Бев мал .... ме седнаја пред него , ми пустија princ of persia да ја играм за да седам мирен , не ми беше јасно шо телевизор е ама чичо ми објасна дека е компјутер и така
Се распрашав по дома - прв, најпрв контакт со било каков компјутер сум остварил негде '92-93.. контакт = штракање по тастатура и пишување безвезни команди. Марта во канцеларијата на дедо ми во "Јавор"
Па после моја 486ка во '95 отприлика.. и од тогаш немам престанато
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.