Ѓороски си има заслужено значајно место на темава од форумов. Ако некој „вчерашен“ се обидува да повлече повисок ранк, секој има право да се брани.
Amateur напиша:
Aj ne se karajte i ne se raspravajte.
Ne e ubo toa nesto da se cita.
Воопшто не ми е тешко и по стоти пат да одгорам на прашања од типот дали нема да растам ако дигам тегови, дали ќе ми висат мускулите кога ќе остарам како причина на тежински тренинзи и сл. Меѓутоа, неможам да останам рамнодушен на штотуку испилени момчиња кои основни познавања немаат од бодибилдинг како спорт и поим, кои со своите први постови се обидуваат да навредат било кого кој се занимава со тежински тренинг.
Тежинскиот тренинг е основа на сите спортови. Додатоците во исхрана, кои полуписмени луѓе тесно ги поврзуваат само со билдерите, се составен дел на сите спортови.
Мене не ми треба тема на било кој форум каде би можел да напишам било што. Оној кој е малку информиран добро знае дека имам медиум и сајт со тема која годишно е посетена 600.000 пати.
Од 1982 сум дел од бодибилдингот и нема теорија да му дозволам на некој пилиштарец кој се мрази себеси и своите родители, а покрај тоа и појма нема да ме навредува, посредно или непосредно.
Впрочем и темава се вика-Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...секој оној кој има некоја непозната, ова би требало да биде место каде би можел нешто да научи. Ама типови како Клинтон, Буш или Обама кои со својот прв пост се обидуваат да навредат или омаловажат некого или нечии труд, немам намера да ги почитувам воопшто.