Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.346
Укинат од Уставен суд...Тој членот каде ако продавачот не ти даде фискална сметка , не си обврзан да ја плаќаш сметката.
Укинат од Уставен суд...Тој членот каде ако продавачот не ти даде фискална сметка , не си обврзан да ја плаќаш сметката.
Укинат од Уставен суд...
да да мислам дека е такаимам неколку прашања...разбрав дека при евентуална сообраќќајна несреќа увидот на МВР т.е записникот ќе чинел 200 евра и осигурувањето не го покрива,а без тој записник осигурителните компании не признаваат штета односно нема да исплатат оштета дали е ова така или е шпекулација??
понатаму ме интересира дали во македонија пиротехничките и експлозивните материјали се класифицирани во законот по име значи соединение тоа и тоа=забрането
или пак според одреден параметар(услов)??
За да добиеш осигурување мора да имаш записник. Но тој не се плаќа. Како може да се плаќа кога некои оштетувања од сообраќајка чинат 100-200 евра и кој би плаќал 200 евра за записник? Нема врска ова неточно е.да но јас разбрав дека записникот требало да се плаќа сега т.е ќе треба на МВР да им се плати 200евра(ова осигурителните компании не го признаваат)така да ако е вистина имаме негде 6 до 7илјади сообраќајни несреќи за жал...по 200 евра од записник буџетот ќе се наполни.
Уште еднаш да си прашам. Дали ви ја отвора pravo.org.mk ? Очајно ми требаат закони а немам пристап до страната. Гледам по родниниве ја отвора. Има ли некој решение на проблемов?
Мора да се регистрираш и да го активираш на линкот на маил. После се е ок.Уште еднаш да си прашам. Дали ви ја отвора pravo.org.mk ? Очајно ми требаат закони а немам пристап до страната. Гледам по родниниве ја отвора. Има ли некој решение на проблемов?
Види ова да не е:Не е баш закон ама излегува во службен весник
Ми треба Национален Каталог на оружја и муниција,во каталогов би требало да се содржани сите видови оружје и муниција чија набавка во државава е дозволена...
Не не е ова-ова е дел од законот за оружје.
Министерот за внатрешни работи донесува Национален каталог на оружје и муниција кое може да се набавува и поседува врз основа на одобрение,односно да се произведува или увезува(во натамошен текст: Национален каталог).
Каталогизацијата на прототип на ново производство или нов увоз се врши врз основа на техничка документација и карактеристиките утврдени во прашалник на производителот.
Националниот каталог содржи:
-регистерски број на уписот,
-вид,марка и калибар на оружјето и муницијата,
-производител и
-земја во која оружјето и муницијата се произведени.
Националниот каталог се објавува во ’’Службен весник на Република Македонија’’.
Не не е ова-ова е дел од законот за оружје.
Јас не објаснив добро-не треба да ги содржи видовите на оружје туку моделите...
Еве го делот за каталогов во Законот за оружје(Член 6)