Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Дали останувањето на Новак е сега дефинитивно?

Помина времето кога нивниот министер можеше да му ја канцелира визата, или тоа е сеуште опција?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691
А ми па Срби смо народ кој поштуе земљу на коју што живи, али власт ако почне да таласа појави се некој као Принцип или Обилиќ и бидне пиздарија голема :))))))
Тоа можат да го потврдат хрватите и босанците колку поштуваа земЉу.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
11.698
Ретко еден судија да пресуди против сопствената држава поготово кога станува збор за спор на државата против странец кој има многу малку права споредено со еден државјанин. Треба државата многу да има усерено за судијата да пресуди во корист на странецот.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ретко еден судија да пресуди против сопствената држава поготово кога станува збор за спор на државата против странец кој има многу малку права споредено со еден државјанин. Треба државата многу да има усерено за судијата да пресуди во корист на странецот.
Нема усерено ништо државата, си имаат тие закони и независни институции. Не е северен фиром каде премиерот нарачува преседи, одлучува што е уставно и што не. Да беше се по процедура одземањето на визата имаше да пресуди во корист на државата и око немаше да му трепне на судијата што моменталниот рекет бр.1 нема да игра на АО.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Нема усерено ништо државата, си имаат тие закони и независни институции. Не е северен фиром каде премиерот нарачува преседи, одлучува што е уставно и што не. Да беше се по процедура одземањето на визата имаше да пресуди во корист на државата и око немаше да му трепне на судијата што моменталниот рекет бр.1 нема да игра на АО.
Аха, мисли си така дека нема притисок на судството и таму од централната власт.

Независни биле институциите бе... Ова ни во утопија го нема, а не па во еден оваков поделен свет полн со корупција, политичка моќ и похлепност.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Аха, мисли си така дека нема притисок на судството и таму од централната власт.

Независни биле институциите бе... Ова ни во утопија го нема, а не па во еден оваков поделен свет полн со корупција, политичка моќ и похлепност.
И мене ми беше чудно во земји ко Америка и Австралија некој судија да пресуди против некоја одлука на извршната власт, секако дека не е секојдневие ама не е ни ништо ново. Секако дека има притисок, но еве зашто сега судијата не подпадна под тој притисок од централната власт?

Член од
10 јануари 2022
Мислења
1
Поени од реакции
2
Да се договорат некако да го затворат татко му место него и сите би биле јас мислам среќни и задоволни.
Татко му може ќе го затворат, може нема, ама на твојот љубимец Надал сигурно ќе му биде исплескано газето во четврт или полуфинале или финале од Новак.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
И мене ми беше чудно во земји ко Америка и Австралија некој судија да пресуди против некоја одлука на извршната власт, секако дека не е секојдневие ама не е ни ништо ново. Секако дека има притисок, но еве зашто сега судијата не подпадна под тој притисок од централната власт?
Затоа што толку ја имаа засерено работата што немаше правни механизми како да ја оправда судијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom