Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.014
Поени од реакции
8.691

Витешко завршување на пресот после поставеното прашање зошто на PCR позитивен тест, не бил во изолација. o_O

Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
Абе бил, не бил, им се измоча право в уста на селаните. И даде пример како треба да се поставува со секој кој се обидува да наметне тиранија со т.н. мерки, вакцини и не знам што.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
Беда и очај западов. Не е тоа што беше. Подостоинствени барем глуемеа дека се...Срамотилаци... Нема врска ниеден муабет ни што ни како.
Човекот си запазил процедура, отишол да спортува, да игра тенис тие го малтретираат...
Глупости.

Што би било сеа најпаметно Џоко да направи. Да игра, да го освои турнирот и да ги понижи сите оние што дробеа против него? Или да оди на други турнири да не се замара со примитивци?
Тешка одлука е...
Автоматски споено мислење:

Ахам, од правна држава во која важат правила, закони и прописи стигнавме до "Државата, тоа сум јас" каде скотот Морисон има право да одлучи, преку својот министер, кого да пушти, а кого не! Тоа го викам од самиот старт: одлуката е политичка и државата тоталитаристичка.

Го попари на суд, на негов суд, на негов терен, на негова почва, со негови закони и правила. Го уништи, го направи да изгледа смешно пред светот и својот народ после сите тие Ел Дуче изјави. :X3:

НЕ Е правило или пропис тоа што не седел во карантин и се сликал со деца. Не е! Тука нема карантин за вакцинираните, во други држави нема никакви каранитини, во трети има за сите 7-14 дена. Разни држави, разни правила. Како тоа те засега тебе или Австралија? Никако. Тој ги исполнува апсолутно сите услови, не е опасност во јавното здравје и влегува во држава со дипломатски пасош. Не го пуштаат само и само затоа што е симбол на отпорот. :noze:
Ма не се свесни што глупост направија Австралјанците. Да не ја надуваа работата Австралјанците јас никогаш немаше да знам какви се ставовите на Џокович во однос на короната. И искрено не ми беше многу гајле. Мене ме интересира да гледам добар тенис одвреме навреме и спортот да си е поштован. Се што требаше да направат е да не ги комплицираат работите и да го остават да игра тенис.
Чак и да имало закони. Законите ако прават од спортист и нормален човек криминалец, нешто не е во ред со таа држава.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Беда и очај западов. Не е тоа што беше. Подостоинствени барем глуемеа дека се...Срамотилаци... Нема врска ниеден муабет ни што ни како.
Човекот си запазил процедура, отишол да спортува, да игра тенис тие го малтретираат...
Глупости.

Што би било сеа најпаметно Џоко да направи. Да игра, да го освои турнирот и да ги понижи сите оние што дробеа против него? Или да оди на други турнири да не се замара со примитивци?
Тешка одлука е...
Не е баш така, владава не беше лично против Џокович, туку сакаше да се извади за малтретирањето на жителите во АУС изминатиов период, сакаа да покажет дека никој не привилигиран, во мегувреме направиле пропусти и тоа ги кошта.
Еве ќе ти кажам од прва рака, и покрај цела буна што се крена од одреден број на населението во АУС па ете гледам и во Македонија и пошироко има и срби што не го подржуваат. Секој ден контактирам / се гледам со срби ( јас каде што живеам ги има еден полн курац) и баш вчера уште кога не беше решено имашe и срби што коментираа нешто во стилот, "Народот тука беше уценуван со све и свашта за да ги истуркаат правилата што ги зацртале, па сега кој курац е Џокович за него да не важат, што ако има пари, ако не сака да почитува правила нека не доаѓа", ова се зборови од срби а да не зборувам каква ќе биде ракцијата од некој си други.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
Не е баш така, владава не беше лично против Џокович, туку сакаше да се извади за малтретирањето на жителите во АУС изминатиов период, сакаа да покажет дека никој не привилигиран, во мегувреме направиле пропусти и тоа ги кошта.
Еве ќе ти кажам од прва рака, и покрај цела буна што се крена од одреден број на населението во АУС па ете гледам и во Македонија и пошироко има и срби што не го подржуваат. Секој ден контактирам / се гледам со срби ( јас каде што живеам ги има еден полн курац) и баш вчера уште кога не беше решено имашe и срби што коментираа нешто во стилот, "Народот тука беше уценуван со све и свашта за да ги истуркаат правилата што ги зацртале, па сега кој курац е Џокович за него да не важат, што ако има пари, ако не сака да почитува правила нека не доаѓа", ова се зборови од срби а да не зборувам каква ќе биде ракцијата од некој си други.
Па тоа и јас велам. Некој се вади од кал на грбот на некој си странски спортист. Тоа е недостоинствено. Такви недостонитвени сопки му правеа на Боби Фишер од една друга држава која во својата историја има каубојци и индијанци. Можда и историјата на затвореници некако лошо влијае. Шо знам.
Како сакаме да го вртиме меѓународниот дигнитет на Аус е таму некаде со Саудиска Арабија моментално. Пошо ако можат да си дозволат со Џока вака, којзае што можат со мене да направат како обичен човек. Сигурно три пати би размислил дали би бил турист во Аус, чак и после ковидов.

Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
Ти кажи им вака: Џокович, а ни било кој друг не е крив што тие биле телиња и оставаа некој да се изживува над нив без да се побунат или пружат некаков отпор.
Џокович го направи тоа што требаше да го направи, дојде, им го извади курот и ги ишлапа по фаца. Воедно и даде пример на цел свет како треба да се постапуба со фашистички ѓубриња и нивни поддржувачи и слуги.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
Него Австралија го заштити Асанж од самоволието на една друга држава?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.252
"Народот тука беше уценуван со све и свашта за да ги истуркаат правилата што ги зацртале, па сега кој курац е Џокович за него да не важат, што ако има пари, ако не сака да почитува правила нека не доаѓа"
Логиката на ова е како некој да изјави “јас бев силуван и после тоа си купив вазелин за да ми поминува полесно, кој курац е тој Ѓоковиќ да не дозволи да го силуваат“.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Ти кажи им вака: Џокович, а ни било кој друг не е крив што тие биле телиња и оставаа некој да се изживува над нив без да се побунат или пружат некаков отпор.
Џокович го направи тоа што требаше да го направи, дојде, им го извади курот и ги ишлапа по фаца. Воедно и даде пример на цел свет како треба да се постапуба со фашистички ѓубриња и нивни поддржувачи и слуги.
Не, не им кажав, за народ кој со кур не мрдна додека го избршаа од мапата, му сменаа име и презиме, му забранија да се самоидентификува, не мислиш дека премногу се курчите?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.335
Поени од реакции
18.410
Не, не им кажав, за народ кој со кур не мрдна додека го избршаа од мапата, му сменаа име и презиме, му забранија да се самоидентификува, не мислиш дека премногу се курчите?
Тоа не важи и за тебе?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.697
Поени од реакции
115.418
Логиката на ова е како некој да изјави “јас бев силуван и после тоа си купив вазелин за да ми поминува полесно, кој курац е тој Ѓоковиќ да не дозволи да го силуваат“.
Аааааа добро, интересна споредба нема што. Ова е левел Сладоледџија, можда малце полошо.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Тоа не важи и за тебе?
да важи и за мене, затоа и реков, со кое лице јас тоа да му кажам, затоа не се курчите многу кога сами се мачкавте со вазелин ко ве силуваа, немојте и вие ко таа "подржи ми го копилево да му се исмејам на курвана"

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.252
Аааааа добро, интересна споредба нема што. Ова е левел Сладоледџија, можда малце полошо.
Народот тука беше уценуван со све и свашта за да ги истуркаат правилата што ги зацртале

Да, зошто да го уценуваш народот со све и свашта за да истуркаш правила што си ги зацртал има смисла. Онака, да си свесен за тоа, и да обвинуваш некој зошто не може да биде уценет. Озбилно? :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.335
Поени од реакции
18.410
да важи и за мене, затоа и реков, со кое лице јас тоа да му кажам, затоа не се курчите многу кога сами се мачкавте со вазелин ко ве силуваа, немојте и вие ко таа "подржи ми го копилево да му се исмејам на курвана"
Муабетот му беше дека вината за ебењето да ја бараат на друго место. Ова е еквалентно ко ние да им речеме на Србите сеа, еј абе ние го примивме за името а вие нејкете да го примите за Косово. Треба на Србите да им се љутиме сеа, или на тој што ни го зачукал?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom