wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.631
- Поени од реакции
- 34.020
Ima na web po 99 denari.Има некој инфо за Икона? Гледам 5 книги за 500че и 10 за 1000че! Само нема слики. Попустот важи во Рамстор.
Ikona.mk
Ima na web po 99 denari.Има некој инфо за Икона? Гледам 5 книги за 500че и 10 за 1000че! Само нема слики. Попустот важи во Рамстор.
Да, ама тоа се изданијата од Три кои сеуште се на попуст во Три (до 31ви е попустот таму). Тоа видов, сепак фала.Ima na web po 99 denari.
Ikona.mk
Фала ти, ќе ги ѕирнам. Мислам дека уште 5 ми фалат од таа едиција. А кај имаат Икона книжарница на Максим Горки? Јас мислев дека ги затворија сите и дека уште Рамстор им остана. Нели летоска отворија нова и на улица Македонија. И таа едвај неколку месеци опстана.@Zlatikevichius во Икона имаат некоја акција 10 книги за 999 денари, меѓу кои видов нешто од тие Антологија на Краткиот Расказ, црните од Слово. Не сум сигурен што ти фалеше од таму, ама можеш да провериш.
Веднаш до швајцарската амбасада/Метаноја кафулето.Фала ти, ќе ги ѕирнам. Мислам дека уште 5 ми фалат од таа едиција. А кај имаат Икона книжарница на Максим Горки? Јас мислев дека ги затворија сите и дека уште Рамстор им остана. Нели летоска отворија нова и на улица Македонија. И таа едвај неколку месеци опстана.
Од ова не очекувајте многу, нека не ве лаже тоа 70% попуст. Ќе извадат 15 книги на едно штандче пред книжарницата, дел од тие од едицијата „Прошетка низ Европа“ кои никој не им ги купува, и друг дел сликовници и боенки, за деца - и ете ти попуст. Останатите книги остануваат со „ѓавол-и-пол“ цени.
Ги знам оние кои ги даваат секогаш за 100че (-70%) и биографиите обично се на 50% т.е. од 300 на 150 ден. Останатите ќе бидат на 10-20%.Од ова не очекувајте многу, нека не ве лаже тоа 70% попуст. Ќе извадат 15 книги на едно штандче пред книжарницата, дел од тие од едицијата „Прошетка низ Европа“ кои никој не им ги купува, и друг дел сликовници и боенки, за деца - и ете ти попуст. Останатите книги остануваат со „ѓавол-и-пол“ цени.
Едно време најавуваа комплет 12 книги од Агата Кристи, не можам да замислам шо цена ќе бидат.Од ова не очекувајте многу, нека не ве лаже тоа 70% попуст. Ќе извадат 15 книги на едно штандче пред книжарницата, дел од тие од едицијата „Прошетка низ Европа“ кои никој не им ги купува, и друг дел сликовници и боенки, за деца - и ете ти попуст. Останатите книги остануваат со „ѓавол-и-пол“ цени.
Јас одам често во Србија, таму секој викенд со некои рандом списанија има подарок книга. Имаа едиција Агата Кристи и Артур Конан Дојл. Цената е нешто 100-150дин, крајно смешно. Е сега, меки се кориците и ако не ти пречи да читаш на српски може да се собере убава колекција. И мене ми е убава Агата Кристи, лесна е ама сепак има некоја интелигенција во приказните. За одмор или офф состојби е погодена.Едно време најавуваа комплет 12 книги од Агата Кристи, не можам да замислам шо цена ќе бидат.
Сега конечно има што да си купам од Три: Кафка на брегот од Мураками.ЉУБОВ КАКО ОД КНИГИТЕ
Поврзани сте еден со друг како страници во книга. Токму затоа се познавате толку добро и штом ќе го видите насловот на книгата, веднаш знаете дека таа ќе им стане омилена. Бидејќи секоја љубов е различна, таква е и нашата специјална понуда оваа недела – жанровски разновидни изданија на ТРИ и...issuu.com
Барем за комплет да ги продаваа по 250-300Првите 6 книги од Агата Кристи само што стигнале во Литература.
Насловите се: „Мистериозниот случај во Стајлс“, „Убиството на Роџер Акројд“, „Лорд Еџвер е мртов“, „Убиство во Ориент експрес“, „Смрт на Нил“ и „Зло под сонцето“.
Секоја книга била по 380 ден.
Претерале малку со цените, за книги што би требало да бидат максимум 250 ден.