- Член од
- 21 август 2020
- Мислења
- 53
- Поени од реакции
- 35
Се замислив, верно, на кој јазик пишувам....Просветли ме...неписмен сум по јазиците...Конки, на коj jазик пишуваш ти тука? Ги знаеш правилата?
Мај се изпука во ногата...
Се замислив, верно, на кој јазик пишувам....Просветли ме...неписмен сум по јазиците...Конки, на коj jазик пишуваш ти тука? Ги знаеш правилата?
Не забораваја и ДУПАЧИЦАТА Мара Бунева шо ширела Сифилис и заради тоа била прогласена за Татарско-монголски херој.Ветото што го ставија денес е веројатно најголемиот успех на бугарите по третото место на светско во фудбал
Оди на dnevnik.bg и отвори некоја статија за Македонија, илјадници ги имаКолективен бан за Бугарите на форумов, одма, без предуслов, засекогаш. Источниот сосед jа има испратено наjдосадната багра да сере овде. Се повикуват модераторите да ги преземат соответните мерки под хитно.
Пишувај на македонски. Во спротивно, постирањето на овој форум не е дозволено.ПРеди много години, кај нас се велеше, дека комунистите на 9.09.1944 г. извршиле Социалистическа револјуција и превзеле властта от фашистите.
Се оказа, дека нокта на 9.09. Софијскиот гарнизон и генералот Владимир Стојчев(офицерски круг ЗВЕНО) извршиле државен удар, комунистите ја проспале револјуцијата..
Во СССР се велеше, дека на 25.10.1917 г. ЛЕНИН извршил Социалистическа болшевишка револјуција ..
Се оказа, дека Троцки, балтијските матроси и Петербургскиот гарнизон извршиле државен удар ..и потоа предале властта на болшевиките.....Ленин и Сталин спиеле кротко..
Велат дека МАпостолски ослободил МКД от бугарските окупатори..
Ке има "нови изтражуванија", "нови факти", "нови мисленја", различни димензии, наративи, аголи...и накрајот ке се окаже, дека МАпостолски не е избран, а е назначен от Тито, не е учесник во нито едно сражение, стоел настрана, потоа се сојузил со Вукманович, Колишевски, и др. комунистофашисти и го уништил првиот АСНОМ......
Ке се окаже, дека "соработниците со србскиот окупатор", кои биле ставени во агол от "бугарскиот окупатор", во декември1944 г. и почетокот на 1945 г. извршили удар взр АСНОМ и ги пратиле почти сите во затвор....
Велат дека македонците биле творба на Сталин, Коминтера и Тито....това са нј-глупости..
Ке се окаже, дека това е дело на п'рво, на б'лгарските комунисти, второ токму на "соработниците со ср'бскиот окупатор" които во крајот на 1944 г. "надигат глава и стават нај-врли македонци, титовисти и б'лгаромразци"..
Точно това се дедовците, които разказвале за "бугарските фашисти"....заштото точно тие биле фашисти мегу 1919 и 1941 г.
Ми се сере од новорегистрирани Бугари кои мислат дека башка тие се први што ќе се впуштат во одредени досадни исти прашања и оти има потреба да се терат на глуп начин муабети веќе гледани овде барем сто пати без никогаш тоа предходно да имало некаков задоволителен "резултат". За жал тие никогаш нема да сфатат колку подобро би било нив воопшто да ги нема.Оди на dnevnik.bg и отвори некоја статија за Македонија, илјадници ги има
Има дел од нив кои се дојдени да дискутираат без лоши намери, немам ништо против тоа. Имаме различни мислења но се води некаква дискусија. Троловите како овој симулантот погоре треба да се пратат на вечните пасишта, со ништо не придонесуваат за дискусијата, само какаат.
Тоа, и модераторот кога ќе се појави (не знам кој е) нека го смени насловот на кирилица.
Каде може да се види целосниот список?Убаво си пишува од каде се,каква националност се и последно место на живеење.За информација овие се официални податоци од институт во САД кој го има цел рекорд за тоа кој влегуваво САД преку брод во последните 200 години.
На Илија од Рапотово во 1906 не му било проблем да се кажи Македонец
Димо село Боишта демирхисарски денес не постој.
Ристе од Битола 1912.
Ние Македонците ја знајме нашата мака,многу сме издржале ќе го изджиме и ова,удретее сега ама се на гла ќе ви се врати крвопијции.
Прегледај го приврзокот 273167Прегледај го приврзокот 273168Прегледај го приврзокот 273169Прегледај го приврзокот 273170Прегледај го приврзокот 273171Прегледај го приврзокот 273172
Да си жив и здрав чичко Анчо за ова.Uste nesto za bugarskite fasisti... dosta e tuka kazano za nivnata uloga za deportiranjeto na Evreite,
majkami kako devojce na 14 god. po greska e sobrana toa utro od bugarskata fasisticka policija (bila na spienje vo komsii Evrei)i odnesena zatvorena vo monopolot.
Tatkoi brzo razbral za sluckata i greskata. So pajton denta otisol da ja zeme od monopolot.
Evreite zatvoreni tamu veke znaele sto gi ceka i kade ke gi nosat. Evrejskite zeni rascule za devojceto i pretpostavile deka ke go pustat.Pa taka go sobrale toa zlato sto go imale na sebe go zavitkale vo edno platno i go stavile okolu pojas na majkami pod fustanot. Na izlaganje bugarsjite fasisti go primetile toa kaj slaboto devojce.Vednas i go odzele i potoa ja pustile. Ova sum go slusal bezrbroj pati i nikogas majkami ne spomna vo ovoj slucaj germanci nego samo bugari.
Nekoj bugar da ja dovrsi sluckava sto stana so ova zlato i so seta pokuknina ukradena od kaj Evreite i odnesena so kamioni vo bugarija.(kako i masini za sienje)
Треба да го разбереш. Во план му е да аплицира за бугарски пасош или е во процес, па ниту лицето сака да си го покаже.браво ДПМНЕ продолжите вака ,да нема дилема зашто се боритеDiscover Popular Videos | Facebook
Video is the place to enjoy videos and shows together. Watch the latest reels, discover original shows and catch up with your favorite creators.fb.watch
нормално от каде да има бугарско знаме ако не е некое wanna be бугарче.Треба да го разбереш. Во план му е да аплицира за бугарски пасош или е во процес, па ниту лицето сака да си го покаже.