Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Затоа отседни неколку дена таму и ќе видиш друга слика. Секоја вечер на ТВ некој историк седнат на емисија и дрви и пењави за нас. Верувам дека тоа е и причината ради која не спроведоа Бугарски ТВ канали тука, иако беше спомнато кога го потпишуваа договорот.
Непребол за Македонија :D

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Да, стварно е така, посебно на меинстрим медиумите трубат ли трубат за Македонија. Тоа е единствено објасливо дека нивниот идентитет се тресе и дека не баш го прифаќаат Пиринците и останатите Македонци во Бугарија.
Е сега вреди да се напомене дека има значаен број од научната фела и интелектуалци кои го проучуваат Македонското прашање и се критично настроени наспрема ваквата агресивна политика. Ислушав доста Бугарски историчари кои жестоко се противат на теоријата за Бугари до 1944 година, но политичарите и медиумите жестоко го форсираат ова, така што обичниот народ е сеуште замаен дека сме биле Бугари до 1944 и дека историската вистина е тоа што ќе кажат нивните политичари. Инаку во Комисијата од Бугарска страна е наменски од правителството одбрана закоравена багра која има тврди и фашистички ставови наспрема Македонците и Македонската држава.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Најинтересен ми е муабетот дека тука некоја силна антибугарска пропаганда се водела од сите страни на општеството и медиумите :D

Абе разберете дека до пред Заев да го склучи договорот со Борисов заборавивме дека постоите. Бугарија се спомнуваше за три работи: 1. Ефтин одмор во Банско, 2. Бугарски пасош за тој што ќе се сели во странство и 3. Момачка вечер во Софија за стрип барови и ебење курви.

Толку беа мубетите за Бугарија. Повеќе сме во тек со случувања во Хрватска него ли со што се случува во Бугарија.
Ќе ми кажуваат тука Бугарија и Македонија како Германија и Австрија. Абе бегај таму :pos:
Дреме ми на мене ,па и на сите б'лгари што мислите за Б'лгарија.
Лечети си го комплексите како сакате .
И ние б'лгарите сметаме дека вие от вардарско сте примитивни , па последните неколко денове го доказавте.
Screenshot-2020-11-21-14-45-35-587-com-klinker-android-twitter-l.jpg
Сега секи вардарски пролет и квази ,,патриот,, добива душевен и физически оргаз'м.
То е то интелект и патриотизам на вселенско ниво. Инфантили.
Сигурен сум дека само 0.00001% од вардарци разбираат што сака да каже Австриецот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Затоа дремеш овде?

Сигурен сум дека само 0.00001% од вардарци разбираат што сака да каже Австриецот.
Македонци. Вардарци се луѓе кои навиваат за Вардар.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Лечети си го комплексите како сакате .
И ние б'лгарите сметаме дека вие от вардарско сте примитивни , па последните неколко денове го доказавте.
Прегледај го приврзокот 275551
Сега секи вардарски пролет и квази ,,патриот,, добива душевен и физически оргаз'м.
То е то интелект и патриотизам на вселенско ниво. Инфантили.
Се гледа колку ви дреме што мислиме за Бугарија кога се запнавте да ни исправате учебници или да ни кажувате на каков јазик сме збореле. Само 100 пати сте поглупави од Грците. Они ако успеаја да најдат некое логично објаснување за нивната позиција да го презентираат пред меѓународната заедница, вие со вашиот меморандум покажавте пред сите дека сте примитивни фашисти со заостанати ставови од 43та година.
И тоа затоплување на односите кои Заев го започна со Бугарија да гради партнерство и Македонците да видат во Бугарија сојузник, го посравте целосно.

Им дадовте чиста шанса на сите кои се Анти-бугарски настроени да речат сега ,,ете ви рековме, Бугарија не и мисли добро на Македонија, и ќе ни забоде нож во грб”. Баш ми е мило што се потврди тезата дека Бугарија не може да биде партнер на Македонија туку е непријател и што конечно ќе се исече целосно секоја надеж за партнерство. Тоа е мислењето на огромно мнозинство на Македонците.

Не ме чуди што правите стратешки грешки. Познати сте по тоа. Туку смешно е што не ја учите лекцијата.

А за тоа кој е искомплексиран...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Најинтересен ми е муабетот дека тука некоја силна антибугарска пропаганда се водела од сите страни на општеството и медиумите :D

Абе разберете дека до пред Заев да го склучи договорот со Борисов заборавивме дека постоите. Бугарија се спомнуваше за три работи: 1. Ефтин одмор во Банско, 2. Бугарски пасош за тој што ќе се сели во странство и 3. Момачка вечер во Софија за стрип барови и ебење курви.

Толку беа мубетите за Бугарија. Повеќе сме во тек со случувања во Хрватска него ли со што се случува во Бугарија.
Ќе ми кажуваат тука Бугарија и Македонија како Германија и Австрија. Абе бегај таму :pos:
Е сега вече ке сте силно заинтересирани, време е факт:ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Затоа отседни неколку дена таму и ќе видиш друга слика. Секоја вечер на ТВ некој историк седнат на емисија и дрви и пењави за нас. Верувам дека тоа е и причината ради која не спроведоа Бугарски ТВ канали тука, иако беше спомнато кога го потпишуваа договорот.
И БГ канали ке има скоро..
Автоматски споено мислење:

ова е само пример за тоа колку плурализмот во Бугарија е пред вашиот

Последно уредено:
Член од
17 декември 2012
Мислења
273
Поени од реакции
185
Шизофрено е кога бараш некаква вистинска историја, а ти си уствари тој што се обидува да ја фалсификува истата
Извини, не те разбрав. Што всушност значи "уствари"? Mеѓутоа не сум пишал ништо за историjа.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Мене она ми изгледа малку уплашена...изгледа досега не е пробала со 5 истоверемено. :D
Чекаj да изброиме...5 х 2 червени...значи е и министерка за финансии и си jа знае професиjата добро.

Член од
29 јуни 2012
Мислења
118
Поени од реакции
38
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.729
Поени од реакции
5.654
Што демонстрираш со ова... колку ти е менталниот багаж?Или потсвеста ти е таква... на мастурбатор?! :drk:
Очигледно е дека со вас нема разбирање на било кое ниво на комуникација повиско од ова, па затоа со татари татарски.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.868
Поени од реакции
50.344
И БГ канали ке има скоро..
трудно после ова, моито момче. Да имаше блгарски тв-канали и секоја вечер оние ваши излапени историчари да бладаат , да вреѓаат и да омаловажуваат, радиодифузија ќе ја пееја попови три пати.

Иначе имаме тука блгарски тв серии и се баш гледани. Вашите певици одеаа по руралните заведениа, Криско настапуваше по дискотеки, Упсурт исто. Можевме да се зближиме културно и да се запознаеме подобро, ама ете, вие се излетавте и испадна дека не било пишано.
Единствена слика за Бугарија ќе останете вие 4-5 мунгоси овде што досаѓате.

Kajgana Shop

На врв Bottom