Prometheus Alpha
Војвода
- Член од
- 16 октомври 2020
- Мислења
- 182
- Поени од реакции
- 74
Пола Влав/Пола Егеец е симболиката на круговите во логото на mastercardЈас си држам одличен тон. И пак ќе кажам модератори (@SaberRider) да подзачистете со фекалииве тука би било супер. Македонија е далеку од слободна земја (ќе беше слободна ако беше некој остров на Пацификот), со оглед на односот на соседите. Ете Македонија не гледам да блокира некого, да кажува нечиј јазик не постои и дека некои нации се измислени.
За некој што направил логин на, BTW, македонски форум пред некој ден и постира само на оваа тема, вклучувајќи и останати фекалии кои произлегле од пред неколку недели и останати тролови кои чекаат на вакви теми, мене ми изгледа како да ти и останатите да имате сериозен ментален проблем. Грците го имаат истиот проблем на секое видео на YouTube каде што пишува Македонија, поготово на евровизиските видеа, да шизнуваат до даска и да пишуваат се и сешто - тешка дијагноза. Доаѓате да попувате овде. Попувајте си таму на ваши форуми со затупените идеи од Сан-Стефанска Бугарија. Ете јас ги признавам фактите дека национализмот на Балканот и градењето на современи нации, вклучувајќи ги грчката, македонската, бугарската, српската, настануваат во 19-ти век како борба за ослободување од Османлиска Турција. Писанија за тоа има доста. Роднини мои кои дошле на америчко тло на почетокот на 20-век и пред втора светска војна се пишани како Македонци. И тоа е, толку. Game over. И не треба повеќе. Каков македонизам, какви бакрачи. И не сме деца на твои дедовци. Јас имам и прадедо Влав (кој им помагаше на партизаните за време на втора светска војна и кажуваше кај се се движат Бугарите) и прадедо Македонец од Егејот. Дедо ти не ми бил ни дедо, ни прадедо, ни дедо-медо. А омраза има и према Грците. Ете запрашај се зошто Финците не се омразени (баш фин народ се), зошто Индијци, Виетнамци, Уругвајци, Јамајканци, Банту, Хуту, Зулу, Белоруси, Бразилци, Црногорци, не се омразени. Зошто? Се си има причина. Омразата е лоша во секоја смисла - да, ама па никој од убаво не мрази или не поднесува.
А инаку ти да поддржуваше како што кажуваш, сигурно немаше да труеш на оваа тема и специјално заради тоа да станеш член на форумов.
Мала шала.
П.С. А што ти толку сметаме,ако не сме ние ќе пропадне темата и ќе нема кој да вреѓате после,а вака е поинтересно.