Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Вилем Дафо е прејак актер бе :D
Снима ептен филмови и тоа сите различни..

И он и Стив Бушеми ми се такви актери, можеш да ги видиш и во арт филмови и во блокбастери и во што ти знам..

Не би се изненадил ако го видам и во балкански филм некад :D

А интересно делува и ова,со амазониве, нетфликсиве и сега Дизниво ќе има ептен big budget movies што нема да одат во кино, а богами прашање на време е после Скорсезе кога и други поназти режисери ќе се приклучат..
Специфична ќе биде индината на филмот и тактиките со стриминг сајтовиве..
Милијарда филма годишно ќе искачаат...

Прегледај го приврзокот 225697
Оној Insomnia му е само нешто приближно до просечен :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
Не знам за вас али ја сум хајпнат, Прво Маверик сеа овој на Нолан, чим има два филма што би сакал да ги гледам 2020 ми делува како ветувачка година

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
:cuc::cuc::cuc:

Се восхитувам на оние пејачи кои кога пејат, изгледа како да не се напрегаат воопшто. Како да, штом ќе отворат уста, песната сама да им излегува од грлото. Тоше пееше така. А ова е таква глума. Чиста, искрена, без трошка напрегање, реална. Воопшто не изгледа како да глумат! Не знам што да додадам, превосхитен сум од се поврзано со филмов! :bravobe:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Од кратката листа за Оскар за странски, го гледав сенегалскиот Atlantique, и не ми се допадна воопшто. Многу блед, многу чудни бои, приказната не ми се допадна, ликовите многу плитки, ништо не дознавме за нив, дури и моментот кој требаше да ме шокира, не ме шокираше, зашто прочитав спојлер некаде дека има нешто такво... Не знам што толку високи оценки даваат за филмов, јас едвај 5/10 можам. Еве уште еден доказ дека правилата во категоријава се глупави - имаше подобри странски филмови годибнава, кои за жал не можат да бидат номинирани. Нека биде ова само предупредување да не ви текне да го гледате.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641

Дами и Господа : )

-Дојде денот кој многумина со нетрпение го очекувавме,дојде денот за Деветиот по ред Новогодишен филмски фестивал наречен whatto.Многумина од вас цупаа у место,сите беа толку проклето возбудени,одкако за прв пат најавив дека ја продолжуваме низата и ова година добив огромно количество на пораки читај во заграда(ниедна) буквално моето сандаче беше силувано со луѓе кој бара да откријам бар една филмска проекција од фестивалот.Ова година ќе биде една од најсиромашните за разлика од годините што сум ги имал зад себе.Повеќе не се чуствувам моќен да се справувам со огромни количества на филмови,едноставно е премногу за мене.Со самиот факт дека имам и некоја прокеција од лани од истиов фестивал,филмски клуб(кој за жал не успеав да го реализирам ова година иако се трудев)као за пример денес го почнав да го гледам Precious,ама до 19 минута и запрев,симнував многу филмови,и покрај тоа што веќе имав постоечки,и постот во кој најубаво ја опишувам целата филмска зборуштина и џунгла на филмови #25786,знам кај ми се грешките,и ја си превземам одговорност за истите.Да биде маката поголема така пред некој ден најдов филмови,во фолдерот со купишта музика 3 филма,доволно да ми ја отежни веќе отежнатата ситуација.Го правам ова со години,и и знам знам дека бркањето бројки,или алчност за повеќе изгледаност станува минато.Навистина уживав низ сиве овие години навистина,трчајќи низ овие таканаречени филмски стази или етапи навистина добро се забавував се што правев,го правев како моја лична сатисфакција,и пак ќе повторам поради фактот бидејќи навистина уживав во тоа.Но знам дека доста години се поминати,и дека тоа што сум го имал како чуство наназад низ годините,и СЕГА,знаете ова е малку потешко да се опише искрено,можеби едноставно само јас знам како ми е.Во кратки црти големите филмски бранови ме поклопија,ја сум мртвиот сурфер,а таласите(филмовите)и понатаму доаѓат,и ќе доаѓат.Иако ова е претпоследната година на новогодишниот филмски фестивал whatto за заокружување на една декада,јас ова ја прогласувам како претпоследна>последна(можеби малку звучи збунувачки ама па побогу зарем очекуваме нештата да бидат кристално јасни,па овде пишува whatto да се разбереме).Бидејќи сме 05:28 мене ми преостанува само да ја предадам филмската програма за новогодишната ноќ.

Чувајте се
Со Љубов и Почит ваш whatto.

Прегледај го приврзокот 202228

Дами и Господа ова е најновото изданије на еден од најдобрите фестивали што можеле некогаш да и се случат на планетава фестивалот whatto.Време е малку да позборуваме за корењата на овој настан(ако паметам добро никогаш немам зборувано како е создаден и тн).За прв пат се роди во 2010-11година тогаш бевме мали и слабо организациски потковани знам се сеќавам бидејќи во таа година ги гледав Devil,Takers,The town и тн кога го започнував овој настан бев побуден од таа зимска снежна атмосфера фолдер полн со филмови слобода,празници се на куп перфектно создадено за отварање на годината.Сега кога се навраќам наназад вака Just remembering it brings tears to my eyes 8 years later го отварам ова издание.Правиш пуканки сфаќаш дека остануваш без нив уште на 7 минута носиш буре со пуканки другиот ден устата ти е сунѓер(какви времиња).Да ми кажеше некој дека волку години овој фестивал ќе плови немаше да му поверувам но еве не ден денеска седиме гордо исправени.За разлика од почетоците каде што се гледа стрикно нови филмови односно години за година 2010-11-12 и тн тука имаме скроз спротивна ситуација ја задржуваме истата шема од лани.

Создадете и вие ваш филмски фестивал направете да ви биде убаво спакувајте го фолдерот од 30-40-50 филмови нека тоа биде вашето пакетче...
Лека ноќ ваш whatto

Прегледај го приврзокот 182554
it's wonderful life+
Дами и господа чест ми е и особено задоволство да го отворам овогодинешното издание на најреномираниот филмски фестивал ''Whatto''

:place:Според проценките ова би требало да трае до некаде 27-28-29 декември каде што потоа следува големиот Новгодишен филмски фестивал одвај чекам :D

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
The Lighthouse е ремек дело, едно 20 пати подобар целокупно од The Witch, претходниот филм на Robert Eggers. Дефинитивно ќе се следат заедно со Ari Aster, огромен потенцијал имаат и двајцата.
Животни улоги на Дефо и Патинсон (добро, тука негде е со Good Time). Звучниот дизајн е неверојатен и предобро се вклопува заедно со музиката...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Одлична година за Адам Драјвер, и особено одлично што полека си пронаоѓа и свој жанр за глумење т.е. Сај-фај филмови

Еве годинава три имаше

The Dead Don't Die - На Џармуш, со зомбиња

Star Wars Episode IX - Нема тука што да се збори најпознат сај-фај филм

Marriage Story - Сај-фај филм во кој што гледачите за момент треба да suspend their disbelief и да веруваат дека некоја ко Скарлет Јохансон би се заљубила во некој ко Адам Драјвер

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Marriage Story - Сај-фај филм во кој што гледачите за момент треба да suspend their disbelief и да веруваат дека некоја ко Скарлет Јохансон би се заљубила во некој ко Адам Драјвер
Е ова го помислив одма чим разбрав дека постои филмов. Една од најубавите жени на планетата во комбинација со една од најотепаните фаци во Холивуд. Уствари вака кога ќе помислам не знам ни како овој може да глуми син на Харисон Форд и Кери Фишер...

Kajgana Shop

На врв Bottom