Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@Branchez,
Мислам дека е крајно време членовите што се вработени во Грее МК со иста IP адреса, јавно да се претстават, @Sv B, @Strelec @Gree info и кои други беа со иста ИП адреса. Дали нивната работа овде е официјална, со знаење на газдата на ГрееМК или работат на своја рака? Господата од продажба на ГрееМК да се претстават со име и презиме исто како кога влегуваме во дуќанот нивни да купиме клима уред за пари. Односот овде им е шарлатански, па или нека стане официјално шарлатански online HR односот од GreeMK, да знаеме дека ГрееМК е шарлатанска фирма, или да ги известиме луѓето од GreeMK дека некој сериозно им го руши угледот на форум.

Еве @Sv B вели дека 47 степени на издув биле одличен резултат. Знаеме дека тој според IP адресата работи во ГрееМК но дали е ова официјален одговор? Ако е, мене ГрееМК ми изгледаат како шарлатанска фирма. Еве го @Sv B ја спамира темата, сака пак администраторите да ја заклучат, во тоа му помага и 'колегата' негов @Strelec . Нивниот однос на форумов е жалосен, доколку се јавни претставници на GREE MK, тогаш нека не се кријат и јавно да ги објавуваат своите постови како претставници на својата фирма. Нивниот моментален настап е деструктивен, но само за ГРЕЕ МК, мене лично ми се забавни тролови, ги читам со ќеиф. Но кога ќе помислиш дека едниот трол не е 16 години но 51, прашање е дали се смешни или трагични, во секој случај смешни за читање:) Дали воопшто знае газдата на Грее МК како неговите вработени го претставуваат на форум кој што го чита цела јавност? Прекрасни продавачи, цела вечер тролаат, браво момци, во добар филм сте влезени :aplauz:

@Strelec @Sv B човекот има сомнеж нит се јавувал по увозници нит се јавувал по сервисери да ги замара непотребно, во меѓу време се обидува да се осигура дали е во право или негде греши ете си нарачал и термометри и се консултира тука на форумов за да не се бламира кај вас во грее, дури и неколку пати пишува дека е на мислење дека уредот е во ред.
отука не е во ред да го бламирате дека нема пристоен дом и дека живее на „тераса“, дури и ако купил несоодветен уред кога го монтирале вашите луѓе а мора да го монтираат стрикно тие што сте ги навеле во гарантниот лист зошто не го предупредиле да си купи соодветен или да не користи клима никаква зошто тераса не е загрева со ништо,
размислете си малку многу нешта не штимаат во вашите постапки,
прво продавате со скриени услови - 10 год. гаранција се доплаќа а не и наведено скоро никаде каде продавате онлајн,
ги ругате тие кои веќе купиле од кај вас производ - неможе човек да се пожали а да нема од ваша страна обвинувања, а неверувам дека сите лажат некој може и нема уред и трола ама човеков ти покажа фискална и гаранција,
трето си се фатил за еуро вент а грее нема дирекно туку имал некој друг кој бил идентичен,
има многу за пишување ама незнам дали вреди
и за крај или сте исти или се познавате и тоа добро, имате слични ставови, користите слични методи, и агресивноста ви е на ниво а и администратор кажа дека користите во исто време иста конекција, па добро бе за што не сметате Вие нас за недоветни или?
Covekov ne veruva vo sebe kamoli vo toa sto go kupil. Nema drugo stoda kazam.
Ako ima problem neka se javi....znae kade.....ne da misli deka so termometri koi se klatat na selotejp dokazuva nesto. Toa se sepak detski, neseriozni konstatacii.
Garancijata ne e skriena od nikogo, veke e dota diskutirano za toa. Dali nekoj diler ne ja kazuva t.e. premolcuva ne e problem na GREE MK.[DOUBLEPOST=1514147918][/DOUBLEPOST]
@Branchez,
Мислам дека е крајно време членовите што се вработени во Грее МК со иста IP адреса, јавно да се претстават, @Sv B, @Strelec @Gree info и кои други беа со иста ИП адреса. Дали нивната работа овде е официјална, со знаење на газдата на ГрееМК или работат на своја рака? Господата од продажба на ГрееМК да се претстават со име и презиме исто како кога влегуваме во дуќанот нивни да купиме клима уред за пари. Односот овде им е шарлатански, па или нека стане официјално шарлатански online HR односот од GreeMK, да знаеме дека ГрееМК е шарлатанска фирма, или да ги известиме луѓето од GreeMK дека некој сериозно им го руши угледот на форум.

Еве @Sv B вели дека 47 степени на издув биле одличен резултат. Знаеме дека тој според IP адресата работи во ГрееМК но дали е ова официјален одговор? Ако е, мене ГрееМК ми изгледаат како шарлатанска фирма. Еве го @Sv B ја спамира темата, сака пак администраторите да ја заклучат, во тоа му помага и 'колегата' негов @Strelec . Нивниот однос на форумов е жалосен, доколку се јавни претставници на GREE MK, тогаш нека не се кријат и јавно да ги објавуваат своите постови како претставници на својата фирма. Нивниот моментален настап е деструктивен, но само за ГРЕЕ МК, мене лично ми се забавни тролови, ги читам со ќеиф. Но кога ќе помислиш дека едниот трол не е 16 години но 51, прашање е дали се смешни или трагични, во секој случај смешни за читање:) Дали воопшто знае газдата на Грее МК како неговите вработени го претставуваат на форум кој што го чита цела јавност? Прекрасни продавачи, цела вечер тролаат, браво момци, во добар филм сте влезени :aplauz:
Tvojot fim e strasen....ti be covek nemas sto da pravis osven da klatis selotejp.
Odnost tvoj t.e. tvoite naucni istrazuvanja ( selotejpski... nova naucna dejsnot), se primer za manipulacija. Imas telefon od kaj sto si ja kupil klimata, javi se , pobaraj msilenje. Jas licno, izduv 47C, bi ti kazal deka klimata e ok, deka so tebe nesto ne eok.

Последно уредено:
Ke prasuev top 5/10 za godinava...

@Zlatikevichius ako ti e ko listata za muzika, bolje nemoj... :P
Sto e so tralalajkite, pustaj Radiohead ko site nesfateni so sme, leeleeeee

1. mother!
2. ghost story
3. loveless
4. okja
5. song to song

sve art :d
Ми текна мене пред некој ден на темата од драгонскај лани што ја отвори за топ 5 од 2016 или така нешто, и викам ај да видам како стојам со филмови од годинава, шо да видам блокбастери накрцани, и незгодно ми падна и се откажав.

Инаку мене Song to Song не ми се свиѓаше.Ептен не-за-мене беше, Видов таму нешто music romance, го видов Гослинг, се тригернав за Ла Ла, ама се заебав.

Ke prasuev top 5/10 za godinava...

@Zlatikevichius ako ti e ko listata za muzika, bolje nemoj... :P
Sto e so tralalajkite, pustaj Radiohead ko site nesfateni so sme, leeleeeee

1. mother!
2. ghost story
3. loveless
4. okja
5. song to song

sve art :d
Па Radiohead немаа нов албум во 2017 бе. :P

Еве ја мојата ТОП 10 до сега, не сум скржав ко тебе:

1. Loveless
2. mother!
3. Wind River
4. I Don't Feel at Home in This World Anymore
5. Okja
6. War for the Planet of the Apes
7. The Shape of Water
8. The Square
9. Mudbound
10. Get Out

The Lobster > The Killing of Sacred Deer

Иако морам да признаам Јоргос користи доста кадри од Кјубрик, посебно долгите сцени во осветлената болница, сцените без звук, сцените само со музика проследена на оркестар, скалило плус во однос на камера и режија од Јастог, но ликовите дефинитивно недоизработени и проблематични. Имав проблеми и со ликот на Кидман и на Мартин. Јасно ми е дека филмот е работен доста според грчката историја ама сепак многу нејасни ликови без некоја цел. Очекував малку повеќе, но доста вознемирувачки крај.

8/10
Не верувам дека е лесно да режираш како Кјубрик, посебно не со таква прецизна симетрија.

Режијата на The Killing of a Sacred Deer е нивоа над денешните стандарди, ниту еден лик не луташе, филмот е со чиста траекторија од почеток до крај, и материјал со денови да се дискутира.

Исто, не гледам како е подобар од Лобстер, дури не ми е ни споредлив.

Со секој нареден филм режисеров е се подобар, дефинтивно е еден од најдобрите кои режираат денес.

Помирете се со фактот дека не ви се допадна филмот на тебе и Корвус.
Не туку ми го ставај во некои листи за најдобри филмови во годината и слично.

Да Злате!
Не знаеме ние што ни се свиѓа.
Анон знае.
И немој многу да кажуваш што ти се свиѓа што не, Анон ќе ти каже..

Твоето воодушевување од филмот беше толку големо што направи дупки во плафонот од ГТЦ скокајќи од радост и возбуда. Видов. :love:

Вилнев нема утка, број 1 во Холивуд.
Arrival му е утка :P Aли нема везе другото му е врв. Го немам уште гледано Blade Runner 2049, имам високи очекувања бидејќи му лежи жанрот ептен.

Да бе со 10 секунди видео и со фен на усис. Треба потрошувачка усис, издув се. А не монтирани видеа [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Druze da ne sakashe ti dolgometrazhen film da gledash ili pak spanska serija, ekipata od servisot pojdena e da sraboti toa so treba a ne da snima ili kamerman da izigrava pa ako sakal da snima mozel clenot @omlet13m da snimi I eve ovde podetalno da spodeli I da objasni dali e zadovolen sega ili seuste ne e.

Druze da ne sakashe ti dolgometrazhen film da gledash ili pak spanska serija, ekipata od servisot pojdena e da sraboti toa so treba a ne da snima ili kamerman da izigrava pa ako sakal da snima mozel clenot @omlet13m da snimi I eve ovde podetalno da spodeli I da objasni dali e zadovolen sega ili seuste ne e.
На преходни видеа се бараше и брзина на фан и надворешна температура, од некои болни умови, ако не ја сваќаш поентата дека се драпам твој проблем

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Почитувани кајганџии,
Има една легенда за војната во Либија. Своевремено најпросперитетна муслиманска земја, трн во око на многу западно демократски земји. Легендата вели дека наеднаш се собрале екипа од 30 тина луѓе во 2-3 жолти комбиња, 20 почнале да се дерат, 5 да пукаат и 5 да снимаат, сето тоа траело 5 минути по што тајфата со комбињата се разбегале во непознат правец. Наводно тоа било почетокот на револуција на народот против Гадафи.
Нешто слично се случило денес во Прилеп. Дошла екипа неповикана, ненајавена, недговорена на неколку минути измериле филм исто како во холивуд. Јас немам видено никаков човек ни никакво мерење. Никој досега ниту ми се јавил, ниту ми пишал, ниту ми се обратил, ниту разговарал со мене. Појдов до сервисот кој го направил наводното снимање и истиот не сакаше да ми даде записник од направеното мерење, ниту изјава дека дошле и нешто измериле, значи официјално не се тие. Сега има случај со НН ликови кои нелегално влегле и треба да ги бараме со полиција.

Непрофесионално однесување од ГрееМК и станува од ден на ден полошо. Уште малку ќе почнат да обиваат во домови.

За резултатите од холивудското мерење, излишни се зборови. Вистинско мерење ќе добиеме во наредниот период како што е ветено, со акутелна потрошувачка, сетинзи на даљинско, надворешна, усис издув.

Последно уредено:
Дами и Господа ова е најновото изданије на еден од најдобрите фестивали што можеле некогаш да и се случат на планетава фестивалот whatto.Време е малку да позборуваме за корењата на овој настан(ако паметам добро никогаш немам зборувано како е создаден и тн).За прв пат се роди во 2010-11година тогаш бевме мали и слабо организациски потковани знам се сеќавам бидејќи во таа година ги гледав Devil,Takers,The town и тн кога го започнував овој настан бев побуден од таа зимска снежна атмосфера фолдер полн со филмови слобода,празници се на куп перфектно создадено за отварање на годината.Сега кога се навраќам наназад вака Just remembering it brings tears to my eyes 8 years later го отварам ова издание.Правиш пуканки сфаќаш дека остануваш без нив уште на 7 минута носиш буре со пуканки другиот ден устата ти е сунѓер(какви времиња).Да ми кажеше некој дека волку години овој фестивал ќе плови немаше да му поверувам но еве не ден денеска седиме гордо исправени.За разлика од почетоците каде што се гледа стрикно нови филмови односно години за година 2010-11-12 и тн тука имаме скроз спротивна ситуација ја задржуваме истата шема од лани.

Создадете и вие ваш филмски фестивал направете да ви биде убаво спакувајте го фолдерот од 30-40-50 филмови нека тоа биде вашето пакетче...
Лека ноќ ваш whatto

upload_2017-12-27_23-43-48.png
it's wonderful life+

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom