Пак, и за 2018, истите желби. Еве ги резултатите од 2017:
-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...
Прегледај го приврзокот 182387
Подобрување за цели 3%. Или цели 8 нови филмови! ОК, задоволен.
-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил
Прегледај го приврзокот 182388
И тука цели 3% подобар скор. Или од 51 во 2016, 64 во 2017, или 13 нови филмови. Процентот е уште низок, но на листата има огромен број на филмови, па затоа. Инаку, 3% ми беше напредокот и лани, па така, се држам. Задоволен.
-ќе ги комплетирам сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци
Прегледај го приврзокот 182389
И тука 3% напредок. Или од 115, на 122 филма комплетирани. Само 7 изгледани, до душа, ама и тоа е нешто. Задоволен.
-ќе присуствувам барем на 12 кино премиери/проекции
Ова никогаш не успевам да го остварам. Обврски (
@Anon ,
). Само 4/12 годинава. Катастрофа!
-ќе пробам да ги изгледам сите филмови за Бонд
Прегледај го приврзокот 182390
Исто и ова. Уште стои недопрено, ама си ветив на себеси дека во еден од месеците предизвик во 5X предизвикот ќе ми биде да изгледам барем 5, со по еден од актерите. Па ќе видиме.
-ќе ја надминам бројката од 150 spotted movies
Прегледај го приврзокот 182391
Done. 172 до сега, само пола од тоа лани што изгледав, ама си ветив на себеси дека нема да одам со толкава бројка како лани 300+, па еве, ветувам дека и во 2018 ќе бидат помеѓу 150 и 200, никако повеќе од тоа!
-ќе изгледам минимум 30 анимирани кои сум ги пропуштил до сега
Прегледај го приврзокот 182392
Само 1% напредок. Лани имав 131, годинава 135, значи само 4 сум гледал од испуштените, но некако и на 150 вкупно, нереално беше да се очекува 30 анимирани да бидат. Ете, целта за 2018 ќе ми биде
10 анимирани.
-ќе ги изгледам сите македонски играни филмови
Прегледај го приврзокот 182393
Тука напредував доста. Цели 7%. Или од 37, на 44 филма, т.е. 7 македонски во 2017, што е супер бројка. Задоволен.
-ќе ги изгледам сите „Оскаровски“
Прегледај го приврзокот 182394
И овде потфрлив. Само 2 филма, т.е. само 1% подобрување.
-Film Club!
Прегледај го приврзокот 182395
Испуштив 3 од клубот (плус и новиот кој е од денес, затоа 4). Ама ќе ги изгледам и тие во 2018.
-5X Film challenge
Прегледај го приврзокот 182396
Тука бев добар. Од 68%, скок на 75%. Продолжуваме и во 2018 со нови теми!
Темата со Пат околу светот за 80 филма не ја продолжив, па така не знам каков ми е резултатот таму, ама од минимум 30 држави сигурно сум гледал по еден филм.
-Ќе изгледам што е можно повеќе филмови од новата КАЈГАНА ТОП 250 листа.
Прегледај го приврзокот 182397
Исто 3% напредок. Сум изгледал 9 филма во 2017.
-еве ми го резултатот од филмовите од 2017
Прегледај го приврзокот 182398
Многу послабо од 33% од 2016, кои сега се зголемени на цели 42%, а плус имаше и многу повеќе филмови на таа листа. Ама 2017 тек почнува. Таму до март, април, уште едно 40-50, сигурно ќе изгледам.
И најголемата желба од сите, La La Land да добие Оскар, не ми се исполни. Годинава немам така фаворит, на невидено, ама еве, од најсериозните кандидати, до сега стискам палци за The Shape of Water.
Среќен сум што забавив со темпото во 2017, за разлика од ненормалната 2016, и најдов повеќе време за некои други работи. Од таму доаѓа и моето задоволство. Останува, реков, со исто (или дури уште послабо) темпо и во 2018.
На Кајгана, среќен сум што по 6 пат ја отворив темата за Оскарите, до година, среќен сум што и за некој ден ќе ја отворам, по јубилеен, 5 пат Moviespotting 2018 темата, а во март по 4 пат ќе имаме и Kajgana Movie Awards.
И пак, најсреќен од се сум што клубот се уште опстојува, иако со намален број на членови, но „колку сме, толку сме, токму сме!“ Секако, секој е добредојден да ни се приклучи, но некако многумина ветуваат, а не остваруваат. Еве, веќе го тераме 53 филм во клубот, што е одлична бројка, и освен темата за Генерална дискусија, не гледам дека некоја друга на подфорумот е толку активна како клубот. Продолжуваме со исто темпо и во 2018.
Пак, copy-paste-ирано од лани: најсреќен од сѐ сум што мислам дека придонесов да го направам ова наше катче поубаво место, иако со врзани раце и ограничени можности. Им благодарам пред сѐ на
@џимеј и
@wot , по стоти пат, за поддршката и ви благодарам на сите што сте најкул дружината на форумов. Во 2018 вам ви посакувам да имате филмска година како мојата 2016, и да останете најдобри!