За 2020 не го направив ова, ама ај, за 2021, да видам меѓу другото и до кај сум стигнал. Значи ова се резултати од моите желби за последниве 2 години:
-ќе ги изгледам сите серијали филмови за суперхерои за прв пат. И Супермени, и Бетмени, и Торови и Иксменови, и Спајдермени, и Авенџери...
подобрување од 3% тука.
-ќе гледам што е можно повеќе светска кинематографија, за да надоместам се што сум пропуштил
Тука имам огромен скок - од 75 на 110 филма. Или од 13% на 18%.
-ќе ги комплетирам сите филмови од Филмскиот каталог за тапчовци
Тука, исто, голем скок - од 128 на 145 изгледани филмови. Или од 54% на 61%.
-ќе пробам да ги изгледам сите филмови за Бонд
Тука ништо. Не сум мрднал. За 2 години, 0 Бондови.
-ќе ја надминам бројката од 200 spotted movies
Не бев ни блиску.
-ќе изгледам минимум 10 анимирани кои сум ги пропуштил до сега
Ова вика 7. Ама сигурно се многу повеќе, зашто листата не ми е update-увана веќе со години, а од последниве 2-3 години имам многу изгледани.
-ќе ги изгледам сите македонски играни филмови
9 нови сум гледал. Или скок за 3%, од 46% на 49%.
-ќе ги изгледам сите „Оскаровски“
Од 44 на 63 филма. Или скок од дури 20% - од 48% на 68%.
-Film Club!
Ама сега со новиот Клуб ветувам дека ќе бидам многу поажурен.
-Ќе изгледам што е можно повеќе филмови од КАЈГАНА ТОП 250 листата.
Од 166 на 188 филма. Добро оди. Или од 66% на 75%!
5X предизвикот згасна, па затоа таму веќе не броиме, ама ветувам дека уште во јануари ќе направиме нов предизвик кој ќе биде многу полесен, и се надевам дека ќе живне повеќе отколку 5X предизвикот.
Во 2021 посакувам Film Club да се врати на старите патеки, да опстои и да има многу, многу изгледани филмови. После, посакувам да ги комплетирам желбите од погоре, кои остануваат истите, како и секоја година. Исто така, посакувам цело Филм и ТВ катче да биде со многу повеќе мислења од до сега, како што беше блескаво некогаш. На сите форумџии им посакувам да имаат уште-пофилмска 2021, ама друг жанр, не хорор, ко 2020. Им посакувам многу филмови, многу кино проекции, многу напишани рецензии, многу дружба, насмевки, среќа... Среќна Нова, guys!