Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
дали прекинува со дување внатрешната кога ќе ја постигне Т или продолжува да го врти истиот воздух дур не се уклучи пак надворешната ?

Внатрешната од кога ќе постигни температура првин кратко(20-30 секунди) го дува истиот воздух а после се гаси.

Монтираа денес кај мене Amber (3.5), Hansol (3.5) и Hansol (5.5). Планот е да се користат како примарни уреди за греење/ладење.

Првични импресии, тестирано на греење само:

- Говеда, буквално. Греат ко стока! 50С мислам монтерот измери на издув кај Hansol 3.5 на сеуште млака соба. Kaj Amber-от измери 43 (во тој момент накај 16С беше во собата), очекувам и тој над 48С да вади во стабилизирана соба.

- Ми требаа едно 15 минути да го врзам на домашната мрежа, малку нејасна е процедурата затоа што од старт во AP режим се подесени (треба прво да се симне апликацијата, па да се врзе на AP на рутерот па во него да се конфигурира домашната мрежа, па да се реконектираш назад на домашната мрежа). Инаку, после поврзување е одлично, апликацијата е исполирана и кориснички едноставна. Следните модели ќе ги конфигурирам за помалку од минута време.

- Внатрешните единици не се тивки како Мицубиши или Фуџицу, но не е страшно. Надворешните исто.

- Хансол 5.5ката на прво вклучување крена и до 2200W (мерачот од Сет, модел Олимпија). Потоа 1400-1700W па падна на 150W, ќе ми треба неколку дена да го набљудувам како се однесува и на колку ќе се стабилизира. Во секој случај ја стопли собата за многу брзо време. Говедово е 51kg, односно 8kg потешко од (FUJITSU 24000 Btu/h (7.1/8.0 kW), Model: ASYG-24LFC / AOYG-24LFC). Тарасата сега е непријатна за стоење додека работи надворешната единица.

- Хансол 3.5/Амбер 3.5 деновиве ќе ги проанализирам.

Првични импресии, големо браво за Gree. Се надевам се е склопено како што треба и ќе тера без проблеми. Топла препорака за секој што се двоуми, нема утка а и ценовно нема конкуреција за она што го нуди, посебно за Хансол и Амбер во 3.5kw издание и Хансол во 5.5kw.

p.s. не работам за Gree, немам никаква лична корист од постов, да утепав 2 дена читајќи од 300-от пост навака (научив за капилари, eev, редни, нередни и слични изменувачи, греачи на ова или она итн) и логички се одлучив за горенаведените уреди. Вивакс AERI исто го размислував за собата каде што е Amber-от сега, но бидејќи Amber-от има највисок SEER (оноа за ладење коефициентот), дури повисок од Hansol-от, сe одлучив за него наместо за Vivax AERI.

инаку Ла Ла Ленд идиотиве нема да го емитуваат,
log0D8r.gif

Едно прашање можеби не е најекономично греење но да ми препорачите добар котел за на струја (име од производител не продавач).

Едно прашање можеби не е најекономично греење но да ми препорачите добар котел за на струја (име од производител не продавач).
За котел на струја најдобро мајсторот кој ти монтира радијатори и цевки да ти направи и едно котле на струја. Барем тоа е лесно а и најефтино ќе поминеш.

За котел на струја најдобро мајсторот кој ти монтира радијатори и цевки да ти направи и едно котле на струја. Барем тоа е лесно а и најефтино ќе поминеш.

Не е за поевтино и несака човекот праено. Специфичен си е бара “фирма“ квалитет. Му правам јас друго па ми бара и понуда за тоа.

Имам Грее Бее 3.5Кw од летово, и засега супер лади и грее. Не знам колку точно троши струја ама сигурно троши многу помалку него ли панел од 2-3Кw a топли дефинитивно подобро. Ќе видам како и дали ќе работи кога температурите ќе паднат под нулата.

Kolku cesto ti pravi defrost ako si ja pustal nasabajle koga bese -1 -2 T denovive

после поминати 4 сезони на ладење и греење денеска го расклопив Неото мислејки дека е ред да се исчисти, ама уште кога го видов изменувачот и турбината пријатно се изненадив

IMG_20161122_123835.jpg
IMG_20161122_124827.jpg
IMG_20161122_124226.jpg
IMG_20161122_125057.jpg

само на кадичката за одвод имаше малку бела прашина, ваљда од средството со кое го чистам изменувачот 4-5 пати во годината
сите слики се од самото растурање на климата, значи ништо не е исчистено па сликано, турбината покасно ја поминав со четка за заби и ја направив да биде како од салон излезена :D

Море Assassin's Creed и Фасбендер треба да се шлагот на кремот за оваа година.
29-ти декември should be :drk::drk::drk:
Какви Патници, Arrival-и. :D

Doctor Strange колку е досаден, ќе заспиев. А, хуморот најлош.

Togas imas i vtor glas za Vaillant :)

Да да се распрашав по пријатели кои имаат некое искуство и сите ова го препорачуваат не за џабе се дупло поскапи буквално

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom