- Член од
- 21 октомври 2016
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 677
Научи се прво правописно да пишуваш па после дели совети
Sent from my Huawei P9
Sent from my Huawei P9
кај мене сабајле на 1с надворешна на издув имаше 34, ама затоа пак одржуваше 20с. со 340w потрошувачка и тоа во 36м2Две прашања..
Колку минимум степени треба да вади клима Грее ломо еко 3,5кв на издув кога не е толку ладно време од + 5 до -5? Ми покажува 43 степени на издув дали толку е нормално или повеќе треба да вади.
Колку треба да е минимум цревото од надворешната едниница до внатрешната?
Pre jaka e 3.5kw za 12 m2.Цените се со некои попусти, регуларно си стојат 30*** ломото, 37000 амбер е мислам.
Да, земав 3.5 за 12м2, немаа цени формирано за 2.5-ките од амбер серијата, а од ломо не ни носат 2.5.
Pre jaka e 3.5kw za 12 m2.
Apropo razmrduvanjevo na zlatko a i muabetot za kombinacijata na on-off klima so termo akumulaciona pecka od zimoska malce razgledav da vidam dali i kolku gi usovrsile i se iznenadiv koga vidov kakvi dobri modeli se proizveduvaat ama uste poveke od cenite.. Jak kvaliteten inverter e baagi poeftin od jaka kvalitetna TAP,
Primer za sporedba na skroutz:
Fujitsu ASYG24LFC 1090€
https://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html
so
Olsberg Carat CTSC 14/527-3 (7KW) 1788€
https://www.skroutz.gr/s/4858226/Olsberg-Carat-CTSC-14-527-3.html
Nazalost ne veruvam deka imame nekoj na forumov koj ima iskustvo so nekoja vakva ko od linkov TAP so chip koj ja pravi da bide "pametna" i poekonomicna a i vrvnite materijali koi pretpostavuvam se implementiraat vo nea..
Sekako deka me interesira i obavezno da spodelis samo vo citiranoto ako procitas pak ke vidis deka prasuvam za TAP, odnosno me interesira edna skapa kvalitetna i "pametna" termo akumulaciona pecka TAP kako raboti kolku drzi toplina i kolku ramnomerno moze da ja emitira vo tekot na celiot den sobranata toplina..Јас го имам FUJITSU 24000 Btu/h (7.1/8.0 kW), Model: ASYG-24LFC / AOYG-24LFC (од Хидросет). Што те интересира околу него? Ќе фотнам утре некои слики од потрошувачка при вклучување (обично наутро накај 7.30) и потоа една фотка накај 8.30-9. Вака од ракав, на старт влече околу 1500w+/-150, потоа опаѓа на 390-650W. Го земав заради компактните димензии на надворешната единица (43-44kg).
дали прекинува со дување внатрешната кога ќе ја постигне Т или продолжува да го врти истиот воздух дур не се уклучи пак надворешната ?Имам Грее Бее 3.5Кw од летово, и засега супер лади и грее. Не знам колку точно троши струја ама сигурно троши многу помалку него ли панел од 2-3Кw a топли дефинитивно подобро. Ќе видам како и дали ќе работи кога температурите ќе паднат под нулата.
Некој?Колку минимум степени треба да вади клима GREE LOMO ECO GWH12QB-K3DNC4D на издув? Со мерач за температура ми покажува 43 степени на издув дали толку е нормално или повеќе треба да вади.
Колку треба да е минимум цревото од надворешната едниница до внатрешната?
Kolku T dava na izduv zavisi od zadadenata T a i od vnatresnata T, so 23 i 28 zadadena nema da dava ista T na izduv. A isto i so ista zadadena nema da dava ista Tna izduv ako vnatresnata e 10C ili 20C.Некој?
Внатрешната од кога ќе постигни температура првин кратко(20-30 секунди) го дува истиот воздух а после се гаси.дали прекинува со дување внатрешната кога ќе ја постигне Т или продолжува да го врти истиот воздух дур не се уклучи пак надворешната ?